Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

ΝΕΑ ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μεταθέτουν τον Εισαγγελέα...

Που ερευνούσε την υπόθεση της διαρροής των απόρρητων σχεδίων
Όλες οι μεθοδεύσεις προδίδουν πανικό και επιβεβαιώνουν ότι οι καταγγελίες του πρώην Υπαρχηγού ΑΤΑ Γ. Νταβρή είναι πολύ σοβαρές

Aπό ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής

Πολύ σοβαρότερα και ιδιαίτερα ανησυχητικά φαίνεται τελικά ότι είναι τα πράγματα με τη διαρροή άκρως απόρρητων στρατιωτικών μυστικών στην Τουρκία.
Μετά τις συγκλονιστικές καταγγελίες του επίτιμου Υπαρχηγού υποπτέραρχου ΑΤΑ Γιώργου Νταβρή, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, και την 9ωρη κατάθεσή του στον Εισαγγελέα Λάρισας (μια υπόθεση που αποκάλυψε το «ΠΑΡΟΝ» στις 25 Ιανουαρίου), ξαφνικά, με... κλωτσιά «προς τα πάνω», αφαιρείται ο φάκελος από τον ενοχλητικό Εισαγγελέα Στρατιωτικής Δικαιοσύνης της Λάρισας που χειρίζεται την υπόθεση, με τη γνωστή μεθόδευση της προαγωγής όταν θέλει η εξουσία να απαλλαγεί από ανεπιθύμητους. Προαγόμενος μετατίθεται κι έτσι αναλαμβάνει άλλος τον φάκελο των καυτών καταγγελιών Νταβρή.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης γίνονται μεταθέσεις τον μήνα Φεβρουάριο (η συνήθης πρακτική είναι τον Ιούνιο με Ιούλιο), μόνο και μόνο για να μετατεθεί από τη Λάρισα στην Ξάνθη ο Εισαγγελέας κ. Χριστοφοράκος, που ερευνά την πολύ σοβαρή αυτή υπόθεση της διαρροής απόρρητων σχεδίων. Και η αθλιότητα αυτή επιχειρείται να καλυφθεί ως προαγωγή. Κι αν πράγματι δεν υπήρχε η επιδίωξη να κουκουλωθεί η υπόθεση, γιατί δεν άφησαν τον κ. Χριστοφοράκο στη Λάρισα στην κενή θέση του προέδρου του εκεί Στρατοδικείου;

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε ότι:
α) Ο ίδιος δεν είχε ζητήσει να μετατεθεί, δεν υπήρχε δηλαδή αίτημά του που... ικανοποιήθηκε και
β) βρίσκεται μόλις δέκα μήνες στη Λάρισα.

Από τις 18 Νοεμβρίου του 2008, που ο Εισαγγελέας Χριστοφοράκος πήρε την αρχική αναφορά του κ. Νταβρή, και στη συνέχεια από τις 14 Ιανουαρίου, που έλαβε την κατάθεσή του, άρχισε και η αντίστροφη μέτρηση της... μετάθεσής του, προφανώς γιατί κρίθηκε «μη συνεργάσιμος»... Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο ίδιος φέρεται αποφασισμένος να αντιδράσει.

Έτσι θα προσφύγει στο 5μελές συμβούλιο, κι αν δεν υπάρξει ακύρωση της μετάθεσής του, τότε θα προσφύγει στο 11μελές δικαστικό συμβούλιο.

Στην περίπτωση που και το 11μελές συμβούλιο δεν τον δικαιώσει, τότε είναι πολύ πιθανό ο κ. Χριστοφοράκος να οδηγηθεί στην παραίτηση.

Η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας εκτίθεται σοβαρότατα απ' αυτήν τη μετάθεση που φέρνει στον νου την ιστορία με τις παρεμβάσεις στους δύο αντεισαγγελείς (Κολλιούσης και Σωτηροπούλου) που χειρίζονταν την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και εμποδίσθηκαν να στείλουν τον φάκελο στη Βουλή με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε παραίτηση. Και ξεσηκώθηκε θύελλα που κόστισε πολύ ακριβά στην κυβέρνηση, αφού δικαιολογημένα θεωρήθηκε παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης.

Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να δεχθεί ότι εντελώς τυχαία αποφασίζουν να μεταθέσουν τον Εισαγγελέα που χειρίζεται τη σοβαρότατη υπόθεση της διαρροής πολεμικών σχεδίων, διαρροή που θέτει σε κίνδυνο την άμυνα της χώρας.

Κι όπως πληροφορηθήκαμε, ο Εισαγγελέας κ. Χριστοφοράκος χειρίζεται κι άλλες πολύ σοβαρές υποθέσεις.

Κι αυτό επιβεβαιώνει τις υπόνοιες ότι θέλουν να μπουν στο ράφι όλες αυτές οι υποθέσεις και να μη φτάσουν ποτέ στο ακροατήριο και παραπεμφθούν οι ένοχοι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More