Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΕΛΛΑΣ: Η νέα πλανητική υπερδύναμη! (γεγονός)

Η ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΓΕΓΟΝΟΣ!


Πύρος ο Αθηναίος συνέγραψεν


(Tην συγγραφή του παρόντος άρθρου "πρόλαβε" το Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου ένα ακόμη επεισόδιο δωσιλογισμού, από τον "Έλληνα" πρωθυπουργό έλαβε χώρα! Η υποταγή της πατρίδος μας στα ξένα συμφέροντα για 40 και πλέον χρόνια επισήμως!) 


Η προπαγάνδα μέσα στην οποία ζεις και κινείσαι συμπατριώτη μου είναι τέτοια που έχει καταφέρει να σε καθυποτάξει και να σε πείσει πως τελείωσες την ώρα που η πατρίδα μας είναι εν δυνάμει ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΙΑ! ΚΑΝΕΙΣ δεν σου λέει την αλήθεια. ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΜΕΝΑ! Πίστεψε μόνο σε στοιχεία και σε συμπεράσματα που θα βγάλεις ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!
ΟΛΑ τα επίσημα και ανεπίσημα ΜΜΕ είναι στο κόλπο! Ακόμα και τα δήθεν αντιδραστικά (πλην ενός πάντα κατά την γνώμη μου).


Φαντάζομαι την έκφρασή σου φίλε αναγνώστη και την απορία σου διαβάζοντας αυτά τα "τρελά"!
Πιστέψτε με δεν προτίθεμαι να αστειευτώ, ούτε να σπαταλήσω τον χρόνο σας (και τον δικό μου) με ευφυολογήματα! Θα προσπαθήσω να αποδείξω πως την στιγμή αυτή η πατρίδα μας κρατάει (άθελά της ίσως) την παγκοσμιοποιημένη-παγκόσμια οικονομία! Η απειλή χρεωκοπίας της Ελλάδος συνταράσσει τους πάντες, από την Άπω Ανατολή μέχρι την "Άγρια" Δύση!
Την στιγμή αυτή o Goeffrey Παπανδρέου (ή καλύτερα ο Βενιζέλος) είναι ο δυνητικός πλανητάρχης (άθελά του επίσης)!


Η "Έλληνική" κρίση χρέους έχει μετατραπεί σε παγκόσμια κρίση. Ο πιό αδύναμος κρίκος του συστήματος παραμένει σύμφωνα με τους "ειδικούς" η πατρίδα μας. Επομένως ένα "πιστωτικό γεγονός" στην Ελλάδα μπορεί να παρασύρει την παγκόσμια οικονομία μέσω ενός ντόμινο πτωχεύσεων και χρεωκοπιών που θα προκληθούν από αυτό. Αυτός λοιπόν ο φόβος κάνει τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς να τρέχουν κυριολεκτικά να "σώσουν" την Ελλάδα και να εξαλείψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αυτό κυριολεκτικά δίνει στην πατρίδα μας ένα φοβερό "διαπραγματευτικό" πλεονέκτημα. Υπό την "απειλή" πιστωτικού γεγονότος, η Ελλάς μπορεί να πετύχει ότι δεν πέτυχε από συστάσεως του νεοελληνικού "κρατιδίου"!


ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ;


ΧΡΕΟΣ: ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ!
Η κυβερνητική προπαγάνδα μέσω των διαπλεκόμενων ΜΜΕ προσπαθεί να περάσει την γραμμή ότι το μεγάλο χρέος είναι και το τέλος της πατρίδας μας. Ότι συνεπάγεται "απώλεια εθνικής κυριαρχίας". Τι θα λέγατε όμως αν σας έλεγα ότι το νεοελληνικό "κρατίδιο" οφείλει την ύπαρξη του στο χρέος;
Παραθέτω απόσπασμα από το περιοδικό "Τρίτο Μάτι" τεύχος 191 Ιούνιος 2011:


"...Όμως μόλις μια διετία αργότερα το 1826, η επαναστατική κυβέρνηση δηλώνει αδυναμία αποπληρωμής, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων έχει δαπανηθεί στις εμφύλιες συγκρούσεις, αλλά και σε ναυπηγήσεις πολεμικών σκαφών. Οι ανησυχίες των τραπεζιτών, που εντείνονται από τους φόβους υποταγής της Ελλάδος στα αιγυπτιακά στρατεύματα του Ιμπραήμ και την συνεπακόλουθη απώλεια των δανείων, καλλιεργούνται έντεχνα και από τους φιλέλληνες, με συνέπεια στις 20 Οκτωβρίου του 1827, οι Προστάτιδες -και αργότερα Μεγάλες- Δυνάμεις (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία) να καταστρέψουν τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο στο Ναυαρίνο, διασφαλίζοντας για την Ελλάδα την ανεξαρτησία της, αλλά και διασώζοντας τα δάνεια του Λονδίνου..."


Σύμφωνα με τα παραπάνω το χρέος ήταν αυτό που δημιούργησε το νεοελληνικό "κρατίδιο"! Αναρωτηθείτε λοιπόν, αν το χρέος της Ελλάδας προς τους Άγγλους και Γάλλους τραπεζίτες στάθηκε ικανό να δημιουργήσει το νεοελληνικό κράτος (το οποίο μετεξελίχθηκε σε κρατίδιο), τι θα μπορούσε να κάνει σήμερα που απειλεί την παγκόσμια οικονομία;
Το χρέος δεν εμποδίζει τις ΗΠΑ να ασκούν ηγεμονικό ρόλο στην παγκόσμια σκακιέρα, ούτε την χρεωκοπημένη (τότε) Τουρκία -η οποία το διάστημα 2001-2008 ήταν υπό το ΔΝΤ- να διεκδικεί και να αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδος στο Αιγαίο (ΙΜΙΑ-γκρίζες ζώνες-υπερπτήσεις-παραβιάσεις κτλ) . Η επίκληση της απώλειας εθνικής κυριαρχίας απ΄την κυβέρνηση υποδηλώνει απλά τις προθέσεις της!


ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ;
Ο Καπιταλισμός ως κοινωνικό-οικονομικό σύστημα δεν μπορεί να συνεχίσει την ύπαρξή του ως έχει. Πρέπει να μεταλλαχθεί προκειμένου οι εξουσιαστικές κάστες να παραμείνουν ...εξουσιαστικές! Η μετάλλαξη αυτή θα είναι ένα είδος ακραίου καπιταλισμού που θα εφαρμοστεί μέσω δικτατοριών με "δημοκρατικό" επίχρισμα! Αυτό ακριβώς που συμβαίνει στην πατρίδα μας! Αυτό το σύστημα που ονειρεύονται να εγκαθιδρύσουν οι "ελίτ" το ονομάζουν Νέα Τάξη Πραγμάτων! 

Ο Αντιπρόσωπος της ΝΤΠ στην Ευρώπη είναι ο Γερμανικός - Αγγλοσαξονικός άξονας (Γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Δανία, Αγγλία και οι δορυφόροι τους Φινλανδία και Σουηδία).
Μέσω του εκφοβισμού των λαών (της Ν. Μεσογείου αρχικά) με το πρόσχημα της χρεωκοπίας, οι εξουσιαστές θέλουν να εφαρμόσουν ακραία αντιδημοκρατικά μέτρα και να αποκτήσουν τον έλεγχο στις πλουτοπαραγωγικές πηγές του πλανήτη!Οι αξίες που διέπουν την αποκαλούμενη ΝΤΠ είναι αντιδημοκρατικές και μισάνθρωπες. Ο άνθρωπος γι' αυτούς δεν αποτελεί παρά ένα νούμερο στις στατιστικές τους.


Προκειμένου λοιπόν να "στεριώσει" η ΝΤΠ πρέπει να εξαλείψει όλους τους παράγοντες οι οποίοι θα την έθεταν σε κίνδυνο! Εδώ υπεισέρχεται και ο ρόλος της Ελλάδος. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως εάν πέσει η Ελλάδα θα πέσει όλος ο κόσμος. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα ξεκινούν από εδώ! Γιατί; Γιατί η Ελλάδα αποτελεί τον κυρίαρχο ιδεολογικό αντίπαλο της Νέας Τάξης αλλά και τον καταστροφέα των ονείρων όλων των επίδοξων κοσμοκατακτητών! Η Ελλάδα είναι παγκόσμια ιδεολογική υπερδύναμη! Η αρχές που διέπουν την ελληνική σκέψη είναι: Ελευθερία, αγάπη για τον άνθρωπο, Δημοκρατία!


ΠΑΝΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΣΤΙ!
Πρωταγόρας

ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ!
Απόσταγμα της Σωκρατικής φιλοσοφίας

Αυτά ενάντια στο: PROFIT ABOVE ALL (κέρδος πάνω απ' όλα) του ισοπεδωτικού καπιταλιστικού νεοταξίτικου μοντέλου που προσπαθούν να μας επιβάλουν. 
Εκτός από ιδεολογικός αντίπαλος η Ελλάς ανέκαθεν υπήρξε αυτοκρατορία φωτός! Καταλύτης των πραγμάτων στην ιστορία του πλανήτη και οδοστρωτήρας κυριολεκτικά όλων των "μεγάλων βασιλέων".
Από τον Μαραθώνα και την Σαλαμίνα (490 π.Χ. και 480 π.Χ.), τον Αλέξανδρο τον Μέγα ο οποίος διέλυσε την μεγάλη περσική αυτοκρατορία, το Βυζάντιο, το οποίο υπήρξε το προστατευτικό τείχος της Ευρώπης που περνούσε τον μεσαίωνα της, μέχρι τον 20ο αιώνα και την αντίσταση στον ιταλικό φασισμό και το Γ' Ράιχ του Χίτλερ! Ναί η "μικρή" Ελλάδα το 490 π.Χ. συνέτριψε την περσική αυτοκρατορία! Η "μικρή" Ελλάδα αντιστάθηκε 213 ημέρες σε πέντε στρατούς, το 1940 κατακρημνίζοντας τα όνειρα των Γερμανών του Γ' Ράιχ! Η ελληνική αντίσταση κατά των Ναζί "Μο­να­δι­κή ως προς την κα­θή­λω­ση με­γά­λων δυ­νά­με­ων του Χί­τλερ στην Ελ­λά­δα για να α­ντι­με­τω­πί­σει την Ε­θνι­κή Α­ντί­στα­ση. Δε­κα­τρείς ο­λό­κλη­ρες γερ­μα­νι­κές με­ραρ­χί­ες, πέ­ρα α­πό τις ι­τα­λι­κές, τις βουλ­γα­ρι­κές και ο­ρι­σμέ­νες άλ­λες δυ­νά­μεις, βρί­σκο­νταν κα­θη­λω­μέ­νες στην Ελ­λά­δα. Έλ­λει­παν, δη­λα­δή, α­πό τα άλ­λα μέ­τω­πα, πά­νω α­πό ε­κα­τόν πε­νή­ντα χι­λιά­δες ε­τοι­μο­πό­λε­μοι ά­ντρες."


Βγάζοντας την Ελλάδα από το παιχνίδι, παίζουν μόνοι τους "μπάλα"! Εξαλείφουν τον "αστάθμητο" παράγοντα που μπορεί να καταστρέψει τα σχέδιά τους, και παράλληλα δίνεται μια ευκαιρία εκδίκησης στους Γερμανούς για την ήττα του Γ' Ράιχ!


Το ιδεολογικό σκέλος της υπόθεσης είναι η δημιουργία ενός σημείου στο χρονολόγιο της ιστορίας που θα αναιρεί κάθε προηγούμενη συνεισφορά των Ελλήνων
Παράδειγμα:
Το 490 π.Χ. οι γενναίοι Αθηναίοι (Έλληνες) νίκησαν τους Πέρσες στην μάχη του Μαραθώνα και έθεσαν τα θεμέλια του Δυτικού πολιτισμού!
Το 2010 μ.Χ. οι "διεφθαρμένοι" και "τεμπέληδες" Έλληνες κατέστρεψαν την ευημερία του Δυτικού κόσμου!


Έτσι λοιπόν άρχισαν -με λύσσα- τα γερμανικά ΜΜΕ την εκστρατεία λάσπης και κατασυκοφάντησης ενός έθνους που τόσα έχει προσφέρει (και συνεχίζει) στην ανθρωπότητα!




22 Φεβρουαρίου 2010: Το γερμανικό περιοδικό FOCUS κυκλοφορεί με τίτλο: «Απατεώνες στην Ευρωοικογένεια» αναφερόμενο στην Ελλάδα και την πιθανή χρεωκοπία της. Η χυδαιότητα σε όλο της το μεγαλείο κάθως στο εξώφυλλό παρουσιάζεται η αφροδίτη της Μήλου σε άσεμνη χειρονομία. Το περιοδικό είναι συμφερόντων του μεγαλοεκδότη BURDA γνωστό για την χρηματοδότησή του στο ίδρυμα του ολοκαυτώματος και τις σχέσεις του με τον διεθνή σιωνισμό.

Σε αυτή την εκστρατεία του συμμάχους είχαν και την "ελληνική" πολιτική ηγεσία η οποία έριχνε λάδι στην φωτιά!


"Κλέφτες και απατεώνες οι Έλληνες κατά τον Γ. Παπανδρέου

Τα κατορθώματα του πρωθυπουργού, αλλά και του υπουργού Οικονομικών... κάνουν τον γύρο της Ευρώπης και έχουν αφήσει άναυδους τους ξένους ηγέτες. Αντίθετα από ό,τι διακινείται από τα εδώ Μέσα Ενημέρωσης, η εικόνα τόσο του κ. Παπανδρέου, όσο και του κ. Παπακωνσταντίνου, κάθε άλλο παρά καλή είναι, κι αυτό σε πολλές περιπτώσεις με δική τους αποκλειστικά ευθύνη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Σε μια από τις πρώτες συναντήσεις του με τους κ. Μπαρόζο και Γιούνκερ, σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου τους είπε μεταξύ άλλων ότι «οι Έλληνες είναι κλέφτες και απατεώνες»! Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι έμειναν άναυδοι, καθώς ήταν η πρώτη φορά που άκουγαν τον πρωθυπουργό μιας χώρας να αποκαλεί με τόσο βαρείς χαρακτηρισμούς τους συμπατριώτες του.

Παράδειγμα δεύτερο: Ο κ. Παπακωνσταντίνου σε ένα από τα πρώτα ταξίδια του στην Ευρώπη πήγε στο Βερολίνο και ζήτησε να συναντηθεί με τον γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε. Χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά προεργασία, χωρίς να έχει καθορισθεί συγκεκριμένη ατζέντα. «Ήρθα να ζητήσω δανεικά» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά και ο γερμανός υπουργός λίγο έλειψε να λιποθυμήσει. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν είχε προηγούμενως ενημερώσει ούτε τον γερμανό πρέσβη στην Αθήνα, αλλά ούτε και τον έλληνα πρέσβη στο Βερολίνο. Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Σόιμπλε έστειλε ενημερωτικό σημείωμα στην Άνγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας την επιπολαιότητα και την προχειρότητα της ελληνικής κυβέρνησης."

εφημ, ΤΟ ΠΑΡΟΝ Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Όλα ήταν στημένα! Καμιά αμφιβολία περί αυτού! Αποδεδειγμένα ο Goeffrey βάσει σχεδίου οδήγησε την πατρίδα μας στο δόντια του λύκου! Το δήλωσε ανοικτά ο (πρώην) διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στράους Κάν σε ντοκυμαντέρ του γαλλικού Canal+ τον Μάρτιο του 2010. Το 2009 (Οκτώβριος), όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ο Πέερ Στάινμπρουκ (υπουργός οικονομικών της Γερμανίας) είχε ενημερώσει τον Goeffrey για τα οικονομικά της Ελλάδος, όπως άλλωστε αναφέρει και ο ίδιος (ο Στάινμπρουκ) στο βιβλίο του "Ένας απολογισμός". Παρ' όλα αυτά ο Goeffrey έκανε προεκλογική σημαία το "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" και υποσχόταν παροχές με το τσουβάλι! Με την ανάληψη της εξουσίας η κυβέρνηση αλλάζει το σύστημα διακανονισμού πώλησης των τίτλων του Ελληνικού δημοσίου:


 "Με αριθμούς πρωτοκόλλων 690 και 691, η Τράπεζα της Ελλάδος, σε συνεννόηση με τον κ. Παπακωνσταντίνου και μετά από αίτημα της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, προβαίνει σε αλλαγή της απόφασης για το σύστημα διακανονισμού πωλήσεων των τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου, διευρύνοντας το χρονικό περι-θώριο διακανονισμού της οποιασδήποτε συναλλαγής από Τ+3 σε Τ+10, δηλαδή από 3 σε 10 ημέρες. Με αυτόν τον τρόπο, παρέχει την ευκαιρία στους «σορτάκηδες» που επιθυμούν να πωλούν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία δεν έχουν στην κατοχή τους  -και αφού μειώσουν λόγω των μαζικών πωλήσεων την τιμή τους- να τα αγοράσουν σε χαμηλότερη τιμή, για να κλείσουν την πράξη πώλησης-αγοράς 10 ημέρες αργότερα (αντί σε 3 που ίσχυε ως την ημέρα των εκλογών). Μάλιστα, το διάστημα εκκαθάρισης των συναλλαγών των συγκεκριμένων τίτλων του Δημοσίου (όπως αποκαλύπτουν γνώστες της αγοράς) συχνά υπερ-βαίνει τις 10 ημέρες με την ανοχή των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες δρουν ως μεσάζοντες, εισπράττοντας τις σχετικές προμήθειες."


Σπ. Χατζάρας deltio11.blogspot.com

Έτσι ενισχύει τα κερδοσκοπικά παιχνίδια στα ελληνικά ομόλογα με συνέπεια την αύξηση των spreads (της διαφοράς του επιτοκίου δανεισμού της Ελλάδος και της Γερμανίας). Την χαριστική βολή για το πάρτυ των spreads έδωσε ο διοικητής της Τράπεζας της "Ελλάδος" (που μόνο Ελλάδος δεν είναι, αφού το ελληνικό δημόσιο κατέχει ποσοστό 8,93%) ο οποίος δηλώνει πως το έλλειμμα είναι διπλάσιο από το εκτιμώμενο λίγο μετά τις εκλογές! Η ιστορία μας συνεχίζεται με τις γνωστές δηλώσεις περί "Τιτανικού" από τον Παπακωνσταντίνου και "πιστολιού στο τραπέζι" από τον Goeffrey!Κάθε δήλωσή τους σηματοδοτούσε νέα κερδοσκοπικά παιχνίδια πάνω στα ελληνικά ομόλογα!Έτσι ο Goeffry παρέλαβε spreads στις 150μ.β και σήμερα (18/07/2011) είναι στις 1583,40 μ.β.! Και κάπου εδώ ξεκινά το αναπάντεχο δώρο των κερδοσκόπων προς την Ελλάδα! Τα CDS (Credit Default Swaps)




ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

Όπως έλεγε ο Λένιν: "οι καπιταλιστές προκειμένου να κερδίσουν θα πουλήσουν και το σχοινί που θα τους κρεμάσεις." Και το πραγματοποίησαν μέσω των CDS! Ο σχεδιασμός της ΝΤΠ και του Δ' Ράιχ δεν υπολόγισε την καπιταλιστική απληστία! Ήταν ο αστάθμητος παράγοντας που μετέτρεψε το 2% της ευρωπαϊκής οικονομίας (ποσοστό συμμετοχής της Ελλάδος στην Ευρωζώνη) και ουσιαστικά το 0% της παγκόσμιας, σε ρυθμιστή των οικονομικών του πλανήτη!Οι Γερμανοί  αποσκοπούσαν σε μια χρεωκοπία της Ελλάδος μετά από ξεπούλημα σαν αρχή για την Γερμανική Ευρώπη! Ξεκίνησαν να ξεφορτώνονται τα ελληνικά ομόλογα και να προετοιμάζουν το έδαφος. Όμως δεν υπολόγισαν τους "κερδοσκόπους" την απληστία του συστήματος. Ξαφνικά οι περισσότερες μεγάλες τράπεζες άρχισαν να εκδίδουν τα περίφημα CDS (Credit Default Swaps) δηλαδή ασφάλιστρα για τα ελληνικά ομόλογα σε περίπτωση αδυναμίας -εκ μέρους της χώρας μας- αποπληρωμής τους. Το "αξιοθαύμαστο" στην περίπτωση αυτή είναι ότι τα CDS δεν προορίζονταν μόνο για τους κατόχους ελληνικών ομολόγων, αλλά για όλους! CDS αγοράζονταν από τους πάντες και το παιχνίδι κερδοσκοπίας έναντι των ελληνικών ομολόγων ανέβαζε τα spreads με τα οποία είναι συνδεδεμένα. Θα αναρωτηθείτε γιατί αφού μια χρεωκοπία της Ελλάδος ήταν πολύ πιθανή; Ο καπιταλιστής κοιτάει το σήμερα. Κοιτάει να πάρει ζεστό χρήμα. Και αυτό έκαναν οι τράπεζες πουλώντας CDS! Έπαιρναν (και παίρνουν) ζεστό χρήμα και παρουσιάζουν και θετικούς ισολογισμούς τα golden boys για να πάρουν τα bonus τους. Το αν θα έχουν την μοίρα της AIG, αυτό ανήκει στο μέλλον και όχι στο παρόν! Αυτή την στιγμή κανένας δεν γνωρίζει το ακριβές ποσό που θα πρέπει να πληρωθεί από τις τράπεζες άμεσα σε περίπτωση πιστωτικού γεγονότος στην Ελλάδα! Αυτός ήταν και ο λόγος που η ασφαλιστική AIG κατέρρευσε:

"Διδάγματα από την AIG
Η AIG δεν βρέθηκε στα πρόθυρα της κατάρρευσης επειδή είχε πουλήσει CDS για προϊόντα που αποδείχθηκαν «τοξικά», με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτεθειμένη σε τεράστιες υποχρεώσεις προς τους κατόχους τέτοιων δομημένων προϊόντων, δηλαδή κυρίως σε αμερικανικές και ευρωπαϊκές τράπεζες και hedge funds. Στην πραγματικότητα, η AIG κλονίσθηκε επειδή διέπραξε μια από τις μεγαλύτερες… ηλιθιότητες στην ιστορία της διαχείρισης κινδύνων: πωλούσε, δηλαδή, CDS και αναλάμβανε τον κίνδυνο ασφάλισης χρεογράφων, ενώ ταυτόχρονα αγόραζε για το χαρτοφυλάκιό της τα ίδια χρεόγραφα, πολλαπλασιάζοντας τον κίνδυνο.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι όταν ένα δομημένο προϊόν στεγαστικών δανείων περνούσε στο «κόκκινο», δηλαδή είχαν γίνει προβληματικά τα δάνεια στα οποία στηριζόταν, η AIG ήταν υποχρεωμένη να πληρώσει την αξία του στο ακέραιο σε όσους το είχαν στα χαρτοφυλάκιά τους. Ταυτόχρονα, όμως, η AIG είχε στο χαρτοφυλάκιό της, ως επενδυτής, τεράστιας αξίας «τοξικά» που η ίδια ασφάλιζε. Έτσι, έχανε διπλά, αφού ήταν υποχρεωμένη να πληρώσει από τα κεφάλαιά της την αξία των ασφαλισμένων χρεογράφων, ενώ ταυτόχρονα έχανε τεράστια κεφάλαια από τις επενδύσεις της στην ίδια κατηγορία χρεογράφων. Με απλά λόγια, αντί να πάρει δύο ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ κινδύνους, όπου ο ένας αντισταθμίζει τον άλλο, είχε πάρει δύο φορές τον ΙΔΙΟ κίνδυνο!
Βέβαια, όσο η «πυραμίδα» με τα στεγαστικά δάνεια και τα δομημένα προϊόντα μεγάλωνε και ενδυναμωνόταν, αυτή η ηλίθια πρακτική της AIG ήταν εξαιρετικά επικερδής: εισέπραττε εις διπλούν από αυτή τη «φούσκα», τόσο από τα ασφάλιστρα που πλήρωναν οι επενδυτές για τα CDS, όσο και από τα δομημένα προϊόντα υψηλής απόδοσης που είχε στο χαρτοφυλάκιό της. Δηλαδή, η AIG είχε κάνει μια… συμφωνία με το διάβολο των αγορών: όσο κρατούσε η «φούσκα» εμφάνιζε τεράστια κέρδη, πλήρωνε παχυλά μερίσματα και μπόνους, αλλά όταν η «φούσκα» έσκασε η κορυφαία ασφαλιστική έγινε μέσα σε λίγους μήνες ένα αφερέγγυο «πτώμα» της αγοράς, που κρατήθηκε τεχνητά στη ζωή μόνο χάρη στους Αμερικανούς φορολογούμενους."

http://www.opinionpost.gr/apocalypsis/2011/06/4526

Mε απλά λόγια πιστωτικό γεγονός (credit event) στην Ελλάδα σημαίνει πιθανή κατάρρευση του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος λόγω CDS αλλά και ελληνικών ομολόγων από ντόμινο! Διαβάστε για την βελγική τράπεζα DEXIA! 


Ο Ομπάμα στην συνάντησή του -όπως λέγεται- με την Μέρκελ απαίτησε να σταματήσει να "παίζει" με την Ελλάδα και να την "σωσει" οπωσδήποτε! Σε αυτό αποσκοπούσε και η πρόσφατη επίσκεψη της Χίλαρι στην Ελλάδα. Η αμερικανική οικονομία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και δεν θα ήθελε οποιασδήποτε μορφής (επιλεκτική ή ότι άλλο σκαρφιστεί ο Βενιζέλος) ελληνική χρεωκοπία! Η ελληνική πτώση θα τους παρασύρει όλους και το γνωρίζουν πολύ καλά!


Και η απειλή χρεωκοπίας είναι το δυνατότερο διαπραγματευτικό όπλο!

http://daneiakartes.zedo.gr/archives/3873



ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!
Tην άποψή μου ότι δεν θέλουν να αφήσουν την Ελλάδα να χρεωκοπήσει, επιβεβαίωσε η σύνοδος κορυφής των Βρυξελλών (21-07-2011). Εδώ έγκειται και το μέγεθος της προδοσίας από την πολιτική μας ηγεσία! Η απώλεια νομισματικής κυριαρχίας των οικονομιών της ευρωζώνης -δηλαδή η υποτίμηση του νομίσματός σαν μέτρο ανάπτυξης- θα έπρεπε να κινητοποιήσει την ελληνική πολιτική ηγεσία στο να απαιτήσει ευρωπαϊκή βοήθεια χωρίς αντάλλαγμα! Η ελληνική πολιτεία θα έπρεπε -ακόμα καλύτερα- να απαιτήσει παραγραφή του χρέους όπως έπραξε η Γερμανία τρείς φορές τον 20ο αιώνα! Σε αυτές τις παραγραφές χρέους (με τελευταία το 1953 με την "συμφωνία περί του εξωτερικού χρέους της Γερμανίας" η οποία υπεγράφη στο Λονδίνο το 1953) οφείλει η σημερινή Γερμανία την ανάπτυξή της όπως δήλωσε στο Spiegel και στον GUARDIAN ο Γερμανός ιστορικός της οικονομίας Albrecht Ritchl!


Το πιο τρελό απ' όλα είναι ότι η ελληνική πολιτική ηγεσία παρακαλάει να δανειστεί και να "σωθεί" από τους Γερμανούς οι οποίοι μας χρωστάνε 1 τρις ευρώ πολεμικές αποζημιώσεις!!! Αν αυτό δεν είναι διαστροφή τότε είναι προδοσία!




Οι Έλληνες βουλευτές -στο μεγαλύτερο ποσοστό- είναι παντελώς άσχετοι με ότι έχει να κάνει με την διακυβέρνηση μιας χώρας! Το κομματικό συμφέρον και πειθαρχία είναι πάνω από το συμφέρον της πατρίδας! Δεν χρειάζονται επιχειρήματα περί αυτού! Η ανέλιξή τους στα κόμματά τους και η επιλογή τους στα ψηφοδέλτια είναι τις περισσότερες φορές προϊόν συναλλαγής, διαπλοκής και δημοσίων σχέσεων! Περί αξιοκρατίας δεν το συζητώ! Η προσπάθειά τους για μια βουλευτική θέση είναι καθαρά ιδιοτελή και αποσκοπεί στα προνόμια και τις βουλευτικές συντάξεις μετά από μια τετραετή θητεία!!! Για να μην αναφέρω τις "νόμιμες" μίζες! Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι το μνημόνιο, η ψήφος εμπιστοσύνης και η ψήφιση του μεσοπροθέσμου από τους βουλευτές του Πασόκ έγινε για να εξαντλήσει το Πασόκ την τετραετία!






Η ΕΛΛΑΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ. 
Πιθανή χρεωκοπία της Ελλάδος σημαίνει άμεση χρεωκοπία της Τουρκίας και των Βαλκανικών χωρών, των οποίων είμαστε οι καταναλωτές των προϊόντων τους αλλά ελέγχουμε και το μεγαλύτερο μέρος του τραπεζικού τους συστήματος! Παρά ταύτα αφήνουμε την Τουρκία να διεκδικεί ελληνική κυριαρχία, τον Ερντογάν να απειλεί για λύση του Κυπριακού πριν την Κυπριακή προεδρία στην Ε.Ε., και τον Γκρουέφσκι να στήνει άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια!
Αυτό που θέλω να πω είναι πως το χρέος και η "αναβάθμισή" μας σε ρυθμιστή της παγκόσμιας οικονομίας μας προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες επίλυσης των εθνικών και οικονομικών ζητημάτων της πατρίδας μας! 


Η απαίτηση απόδοσης δικαίου υπό την "απειλή" χρεωκοπίας, είναι υποχρέωση της πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδος!


Διότι πλέον κανείς Έλλην δεν αυταπατάται νομίζοντας πως υπάρχει έστω και ένας σύμμαχος εκεί έξω!

Ένας φανταστικός διάλογος:


Παπανδρέου
Μπαράκ, θέλω να τηλεφωνήσεις στον Ερντογάν και να του πεις να πάρει τον στρατό του από την Κύπρο, γιατί σκέφτομαι να χρεωκοπήσω!   


Ομπάμα:
ΟH NO Goeffry!! Ένα αστείο κάναμε, πες πως έγινε κιόλας!


Παπανδρέου:
Θέλω επίσης να καλέσεις τον Γκρουέφσκι και την Μέρκελ στην Νέα Υόρκη να κάνουν γυμνή φωτογράφηση στο PLAYBOY! Γιατί σκέφτομαι να χρεωκοπήσω!


Ομπάμα:
Ότι θέλει ο Goeffry μου!


Αυτό βέβαια προϋποθέτει ΕΛΛΗΝΑ πρωθυπουργό και όχι υπαλληλίσκο της GLOBAL FINANCIAL GOVERNANCE!
Γιατί αυτός που υποθήκευσε τον ορυκτό πλούτο της πατρίδας μου αντί να τον χρησιμοποιήσει για την αποπληρωμή του -ούτως ή άλλως επαχθούς- χρέους (σε περίπτωση που δεχόμαστε να αντιμετωπίσουμε συμβατικά το πρόβλημα αυτό) μόνο ξένα συμφέροντα θα μπορούσε να υπηρετεί!  


ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ
θα ήθελα εδώ να ξεκαθαρίσω ότι προσωπικά δεν θα με ενδιέφερε η αντικατάσταση μιας ιμπεριαλιστικής-απάνθρωπης υπερδύναμης με μια άλλη, ακόμη κι αν αυτή ήταν ελληνική!
Οι Έλληνες σαν κοσμοκράτορες στο παρελθόν ήταν "απόστολοι" φωτός! Εξέλιξαν και προήγαν τον πολιτισμό και έδωσαν νέα διάσταση στην ανθρώπινη υπόσταση! Αυτό είναι υποχρεωμένοι να ξανακάνουν!
To πρώτο βήμα για την επιστροφή στις ελληνικές αξίες και την εγκαθίδρυση μιας ελληνικής "πλανηταρχίας" σαν πηγή παγκόσμιας εστίας φωτός, είναι η συνειδητοποίηση από τους όλους μας της πραγματικής -θετικής- κατάστασης στην οποία έχουμε (ίσως άθελά μας) περιέλθει! Το δεύτερο είναι η απαλλαγή από το σημερινό πολιτικό κατεστημένο και την διαπλοκή που το περιβάλλει!
Τώρα είναι η ευκαιρία να απαλλαγούμε από όλους αυτούς του πολιτικάντηδες της μεταπολίτευσης, δεξιούς, αριστερούς, κεντρώους κτλ. Τώρα είναι η ευκαιρία να ψάξουμε να βρούμε πατριωτικές δυνάμεις, οι οποίες κινούμενες με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και την επίγνωση της δύναμης της Ελλάδος θα αποδώσουν αυτά που δικαιούται η αδικημένη πατρίδα μας! Και πιστέψτε με υπάρχουν! Μπορώ σε άλλο άρθρο -κατ' απαίτησή σας- να κάνω μια "έρευνα αγοράς"! 


πιο αναλυτικά:

  • Άμεση εκμετάλλευση της "θετικής" πλευράς του χρέους.
  • Ακύρωση όλων των υπογραφών της αντισυνταγματικής κυβέρνησης Παπανδρέου!
  • Τιμωρία όλων των υπευθύνων για την τραγική κατάσταση της χώρας.
  • Αξιοποίηση 100% υπέρ της Ελλάδος του ορυκτού πλούτου.
  • Απαίτηση των πολεμικών αποζημιώσεων από την Γερμανία (ή εγγραφή τους στον ελληνικό προϋπολογισμό).
  • Επιστροφή στην Δραχμούλα και ιδία νομισματική πολιτική.
  • Δημοκρατικότερο πολίτευμα.
  • Σταθερή εξωτερική πολιτική επικεντρωμένη στην ισχυροποίηση της πατρίδας μας.
  • Δημιουργία ισχυρού στρατού ως θεματοφύλακα της εθνικής κυριαρχίας (ο οποίος θα προμηθεύεται μόνο από κρατικές βιομηχανίες με παράλληλη ανάπτυξη της έρευνας από Έλληνες επιστήμονες οι οποίοι διαπρέπουν στο εξωτερικό).
  • "Καθάρισμα" των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών από ξένες "επιρροές".
  • Λύση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.
  • Λύση του προβλήματος της υπογεννητικότητας. 
  • Προώθηση των πανανθρώπινων ελληνικών αξιών σε αντίθεση με το μισάνθρωπο καπιταλιστικό-αντιδημοκρατικό σύστημα.
Δείτε την χρεωκοπημένη Ρωσία του Γέλτσιν τι είναι σήμερα! Η Ελλάς έχει και ένα επιπλέον πλεονέκτημα. Αυτό που δεν κατάφεραν οι Αμερικάνοι ήδη από το 1910 με το Hollywood, δηλαδή την αμερικανική παγκοσμιοποίηση, οι Έλληνες το έχουν καταφέρει από τον 4ο αιώνα π.Χ. Διότι όλος ο σύγχρονος πολιτισμός είναι κατ' ουσίαν ελληνικός!

Μετά από κάθε νίκη του ελληνισμού, Περσικοί πόλεμοι, Αλέξανδρος, Ρωμαϊκή κυριαρχία, ακολούθησαν μεγάλες φωτεινές περίοδοι της ανθρωπότητας, κλασική Ελλάδα, Ελληνιστική εποχή, Βυζαντινή περίοδος. Έδωσαν στον άνθρωπο την γνώση μέσω των επιστημών, την γλώσσα, τις τέχνες, την Δημοκρατία και άλλα πολλά! Η ανθρωπότητα σήμερα περιμένει κάτι αντίστοιχο. Νομίζω πως αν οι ίδιοι συνειδητοποιήσουμε την θέση μας τότε ...δεν θα τους απογοητεύσουμε! 




2 σχόλια:

πολυ ωραιο και αισιοδοξο αρθρο.Περιμενουμε την 'ερευνα αγορας'

+1 για την ερευνα. πολυ ωραιο το αρθρο σας :)

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More