Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2008

Περί Ελληνικής Δημοκρατίας και άλλες ...μπούρδες!

"Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα", ακούμε τώρα τελευταία από τους γνωστούς τύπους της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης που μπαινοβγαίνουν στα παλάτια του Όθωνα.

Προϋπόθεση αυτού όμως είναι η ύπαρξη της Δημοκρατίας.

Στον αμόρφωτο λαό που οι ίδιοι φρόντισαν να δημιουργήσουν, μπορείς να λές ότι θέλεις. Μπορείς να μιλάς για Δημοκρατία, για θεσμούς, για ότι θέλεις εφ' όσον κανείς δεν γνωρίζει για τι πράγμα μιλάς.

Στην χώρα που εφηύρε την Δημοκρατία ουδείς γνωρίζει τι αυτή εστί. Τί σημαίνει; Ποιός την επινόησε; Πότε και γιατί; Και κυρίως πως λειτουργεί;

Μας εχουν ταυτίσει -σκόπιμα- την Δημοκρατία με τις εκλογές.
"Η κυβέρνηση έχει την λαϊκή εντολή και θα εξαντλήσει την τετραετία" μας ενημέρωσε ο κ. Πρωθυπουργός αλλά και ο μπαμπάς της Ντόρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Λες και ο Λαός τους έδωσε λευκή επιταγή να κάνουν ότι θέλουν για τέσσερα χρόνια!

Ο δε νεκραναστημένος Γιωργάκης περιμένει πως και πώς την "Λαϊκή εντολή" του.

Αποκρύπτουν όμως το γεγονός ότι στην Αθηναϊκή Δημοκρατία του 5ου π.Χ. αιώνα (την οποία παρουσιάζουν ως πρότυπο) οι άρχοντες ήταν ΑΙΡΕΤΟΙ! Δηλαδή με το πρώτο στραβοπάτημα ο ΔΗΜΟΣ τους αφαιρούσε την εξουσία.

Για να καταλάβετε το μέγεθος της κοροϊδίας και το πόσο υπολογίζουν τον "κυρίαρχο Λαό" αναρωτηθείτε πόσα δημοψηφίσματα έχουν γίνει από την δήθεν μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Στην Αθηναϊκή Δημοκρατία ο ΔΗΜΟΣ (Λαός) ψήφιζε περίπου 40 φορές τον χρόνο!

"Ο Αντιπροσωπευτικός Αθηναίος πολίτης κάθε χρόνο λαμβάνει μέρος σε δεκάδες
εκκλησιών και ακόμη μερικές συνθέσεις Δικαστηρίων στη διάρκεια της ζωή του γίνεται για ολόκληρο χρόνο, μια φορά άρχων και ως δύο φορές βουλευτής και γνωρίζει τους βασικούς νόμους του κράτους καθώς και τις διαδικασίες των εργασιών του Δήμου, της Βουλής και των Δικαστηρίων."

Μ.Β. Σακελλαρίου "Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

Αναρωτηθείτε το ποσοστό συμμετοχής σας σε λήψεις αποφάσεων για θέματα που σας αφορούν άμμεσα. Φανταστείτε τώρα αυτό το ποσοστό αν σας έλεγαν Παπανδρέου, Καραμανλή, Μητσοτάκη κλπ.

Δεν είναι δύσκολο για κάποιον να συμπεράνει ότι το πολίτευμά μας είναι μια ιδιότυπη ολιγαρχία.

Μια ιδιότυπη ολιγαρχία με το προσωνύμιο "δημοκρατία" που υποστηρίζεται λυσσαλέα από τα μεγάλα εκδοτικά κέντρα τα οποία ποτέ δεν προσπάθησαν να ανοίξουν τα μάτια των πολιτών διότι είναι μέρος της.

Αναρωτηθείτε πότε είδατε για τελευταία φορά ντοκυμαντέρ στα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια.

Πότε κάποιος από τους διανοούμενους που παρελαύνουν καθημερινά στα κανάλια έθιξε το θέμα της Δημοκρατίας; Πότε έγινε μια σοβαρή συζήτηση περί του τι εστί Δημοκρατία;

Εϊναι γεγονός ότι η Δημοκρατία τους εξαντλείται στη ψήφο μας ανα τετραετία και στην "λευκή" προς αυτούς επιταγή να κάνουν ότι θέλουν στο ενδιάμεσο επικαλούμενοι πάντα την "λαϊκή εντολή".

Είναι σαφές ότι δεν θέλουν ενεργούς πολίτες γιατί κάποιοι μπορεί να χάσουν προνόμια. Έτσι προωθούν την απαξίωση της πολιτικής και των θεσμών από τους πολίτες για να ασχολούνται μ' αυτά μόνο οι επαγγελματίες πολιτικοί και η κάστα τους ώστε η πίτα να παραμένει σε δέκα οικογένειες πάντα.

Σύμμαχός τους στο παιχνίδι και οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις των μεγαλυτέρων γενεών όπου είμαι μπλε ή πράσινος ή κόκκινος από παράδοση χωρίς όμως να ξέρω γιατί, απόψεις που ευτυχώς οι νεώτερες γενεές στο σύνολό τους δεν ασπάζονται.

Όλες οι εξαγγελίες περί δημοκρατικότερου συστήματος είναι προπέτασμα καπνού για νέους "Καποδίστριες" και συγκέντρωση της εξουσίας.

Ακόμη περιμένω την αποκέντρωση που υποσχόταν ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Αποκέντρωση και ενίσχυση της εξουσίας της τοπικής αυτοδιοίκησης θα είναι τα πρώτα βήματα για μια δημοκρατική κοινωνία.

Ως τότε φίλοι μου όταν ακούτε κάποιον, σε κάποιο από τα μεγάλα κανάλια να κόπτεται για την Δημοκρατία και τους πολίτες, απλά αλλάξτε καναλι. ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More