Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2009

Μυστική επιχείρηση αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα...

Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου 2009

Σε πλήρη εξέλιξη Μυστική επιχείρηση αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα...

Το Greek American News Agency ήδη με βάση αποκλειστικές πληροφορίες από που δημοσιοποίησε για πρώτη φορά και με αφορμή τα όσα τραγικά επέφερε ένα ατυχές τυχαίο περιστατικό στις 9 Δεκεμβρίου -και ενώ ήδη η κατάσταση στην Ελλάδα είχε ξεφύγει σε άλλες καταστάσεις με πλήρη και απόλυτο έλεγχο από άλλα στοιχεία - προειδοποιούσαμε με σαφήνει και καθαρότητα λόγου και θέσεων. Ότι αυτό που από τις 8 Δεκεμβρίου μέχρι και σήμερα συμβαίνει στην Ελλάδα -και δεν έχει προηγούμενο - δεν ήταν αυτό που φαίνεται... Γράφτηκε (με πηχαίους τίτλους) και με αδιάσειστα στοιχεία αναφέραμε ότι όλα όσα γίνονταν είχαν προαναγγελθεί από τον εκδότη και διευθυντή του ΒΗΜΑτος κ. Σταύρο Ψυχάρη ήδη από τις 29 Ιουνίου 2007. Την επομένη 10 Δεκεμβρίου (08) δώθηκαν περισσότερα στοιχεία για όσα αναφέρθηκαν στις 9 Δεκεμβρίου (08) με σχετικό ρεπορτάζ υπό τον τίτλο ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ... Εν συνεχεία στις 12 Δεκεμβρίου δώθηκαν στην ευρύτερη ελληνική δημοσιότητα αποκαλυπτικά video με Αλβανούς την ώρα των επεισοδίων και εν ώρα "δράσης".

Αυτό που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους αμερικανούς, και όσους σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς και ενδεχομένως να είναι και η "σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι" των Αμερικανών είναι η δήλωση του Ρώσσου πρέσβη στην Αθήνα στις 19.12.08 Εκείνη την χρονική στιγμή, παρότι η ροή των πληροφοριών από πηγές που δεν επιδέχονται διάψευση δεν έχει σταματήσει, εν τούτοις κρίθηκε ότι οι αποκαλύψεις (μας) έπρεπε να σταματήσουν. Το λέγαμε άλλωστε, για να μη ρίχνεται λάδι στη φωτία.
Τα γεγονότα που σήμερα διαδραματίζονται στη Γάζα -το φυτίλι δυστυχώς που κινδυνεύει να απλώσει τη φλόγα του πολέμου και να κλιμακωθούν οι ανεξέλεγκτες καταστάσεις και αλλού έχει ανάψει απειλώντας να δυναμιτίσει την παγκόσμια ειρήνη (και δεν είναι κινδυνολογία )- δεν είναι άσχετα μεταξύ τους... Αυτό μόνο αρκεί για δώσει τροφή σκέψης και προβληματισμού για κάθε σκεπτόμενο πολίτη του κόσμου.
Σήμερα, 31 Δεκεμβρίου, παραμονές πρωτοχρονιάς του νέου έτους 2009, και περίπου 22 ημέρες πριν την ανάληψη των καθηκόντων του νεοεκλεγέντος 44ου Αμερικανού προέδρου Barack Obama, δυστυχώς και με δεδομένο ότι όποτε έρχονται στην εξουσία οι δημοκρατικοί το θέατρο των στρατιωτικών επιχειρήσεων δράσης αλλάζει και μετατοπίζεται στα Βαλκάνια, συνδυάζοντας και τις πληροφορίες μας για σποραδικά επεισόδια στο Κόσσοβο, επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες, οι πηγές αλλά και οι φόβοι μας για τις επερχόμενες εξελίξεις στην Ελλάδα.
Δυστυχώς με τα όσα συγκλονιστικά αποκαλύπτει σήμερα ο δημοσιογράφος κ. Λάμπρος Παπαντωνίου, γνωστός για την μαχητικότητα του αλλά και την εγκυρότητα των πληροφοριών και πηγών που διαθέτει-όντως επι 30 χρόνια και πλέον στις επάλξεις της μαχόμενης αποκαλυπτικής και με άποψη δημοσιογραφίας- το μόνο που ειλικρινά ευχόμαστε είναι να μην επαληθευτεί τίποτα απολύτως! Ούτε από όσα μεταδίδονται από τον κ. Παπαντωνίου, ούτε πολύ περισσότερο από όσα ξέρουμε εδώ και πολύ καιρό όχι μόνο εμείς, αλλά και ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής!
Αρκετό καιρό τώρα ο κ. Καραμανλής γνωρίζει από σχετικές πληροφορίες που του είχουν μεταφερθεί αρμοδίως και υπεύθυνα με στοιχεία που αφορούν στην δράση εντός της Ελλάδος εξωελληνικών σκοτεινών κέντρων.
Εμείς εκείνο που θα πούμε είναι αυτό που γράφτηκε στις 9 Δεκεμβρίου 08. Όντως κ. Ψυχάρη "ότι η Ελλάδα έχει εμπλακεί σε μια σκληρή αναμέτρηση" και δυστυχώς έχει "γίνει στόχος εκδικητικής μανίας. Διότι όλοι γνωρίζουμε πλέον πώς αντιδρούν οι μεγάλες δυνάμεις..."ΕΣΕΙΣ που τα γράφατε κάτι θα ξέρατε... όπως ορθώς αναλύοντας το ίδιο άρθρο σας είχε επισημάνει και ο Θύμιος Παπανικολάου στις 12 12 08 σε σχετικό άρθρο του στο περιοδικό ΡΕΣΑΛΤΟ

Ακολουθεί ολόκληρο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Λάμπρου Παπαντωνίου

Ως πρόλογος του κ. Λάμπρου Παπαντωνίου τα εξής :
-Θέλουν να δέσουν με «τετελεσμένα» τον Ομπάμα πριν αναλάβει!
-Η Ελλάδα θα ριχτεί στο χάος, την ακυβερνησία, την ηθική, κοινωνική και οικονομική καταστροφή-εξόντωση!
-Σχεδιάζονται γεωπολιτικές εξελίξεις σε βάρος μας και υπέρ
ΑΛΒΑΝΙΑΣ - ΣΚΟΠΙΩΝ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ &να απομονωθεί παράλληλα η ΜΟΣΧΑ και οι αγωγοί της! (δεν είναι τυχαίες οι τελευταίες μαζικές και συγχρονισμένες προκλήσεις Σκοπίων και Τουρκίας)
-
Η Βόρεια κυρίως Ελλάδα παίζεται στα ζάρια ασύδοτων μυστικών υπηρεσιών
-
Θα ετοιμαστεί υπεύθυνη στήριξη βουλευτών ΠΑΣΟΚ & ΚΚΕ στην κυβέρνηση Καραμανλή! Διακομματικός ανασχηματισμός «BIG - BANG» σε περίπτωση συνεχιζόμενης αποσταθεροποίησης της χώρας, με είσοδο στην Κυβέρνηση και Βουλευτών εκτός Ν.Δ.!
-Σε τροχιά πολιτικής μοναξιάς Γιώργος Παπανδρέου και Τσίπρας

-
Σχέδιο κατάρρευσης των Ευρωπαικών οικονομιών και του ευρώ με μοχλό του μετανάστες. Αρχή απο Ελλάδα!

Υπόλογη η Κυβέρνηση Μπους για τις ταραχές στην Ελλάδα!
Απεργάζεται μεθόδους για την αποσταθεροποίησή της, ώστε ο νεοεκλεγείς Μπαράκ Ομπάμα να βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων, από τα οποία δεν θα μπορεί εύκολα να απεμπλακεί ! Ό,τι ακριβώς γίνεται και με τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς εναντίον της Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας. Βέβαια παραμένει το τεράστιο ερώτημα, κατά πόσο ο κ. Ομπάμα έχει επίγνωση αυτής της πολιτικής από την στιγμή που είθισται ο κ. Μπους να τον ενημερώνει για κάθε ζήτημα. Άλλωστε μόνο ένας ανόητος δεν θα μπορούσε ν' αντιληφθεί, πως όλη αυτή την ιστορία των ταραχών στην Αθήνα,
με αφορμή την τραγική δολοφονία του άμοιρου 15χρονου, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, την υποκινούν φορείς της Αμερικανικής Κυβέρνησης, που ελλοχεύουν στην Αθήνα! Να υπενθυμίσουμε, ότι το κλιμάκιο της CIA στην Αθήνα είναι το μεγαλύτερο μετά το Κάιρο, με όλων των ειδών τα μέσα! Διαθέτει ακόμη και επαγγελματίες δολοφόνους, σύμφωνα με την Επιτροπή της Αμερικανικής Γερουσίας για θέματα Intelligence (Μυστικών Υπηρεσιών και Πληροφοριών)!

«Αυτά ήταν μόνο η Αρχή ...;»
Η δολοφονία του μαθητή, όπως την χαρακτήρισε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, έδωσε το έναυσμα να γίνει μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία κατά της Ελλάδος, με στόχο την ανατροπή της Ελληνικής Κυβέρνησης και την αποσταθεροποίηση της χώρας. Εκστρατεία που άρχισε από την Αθήνα, με όλες αυτές τις κατευθυνόμενες κινητοποιήσεις των κουκουλοφόρων, που προκάλεσαν απίστευτους και πρωτοφανείς σε αγριότητα και εχθρικότητα βανδαλισμούς. Και όπως υποστηρίζουν τα στημένα δημοσιεύματα βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή!!!
Έπεται άγρια συνέχεια!!! Αποκορύφωμα, όλη αυτή η απαράδεκτη και ανεξήγητη στάση του Αμερικανικού Τύπου και γενικά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης εναντίον της Ελλάδας. Με κακοήθεια, ύβρεις, δοσμένα άρθρα και δημοσιεύματα και ένα σωρό αθλιότητες, ασφαλώς χρηματοδοτούμενα, κατά «το παλιά μου τέχνη κόσκινο», έβαλαν στόχο την Ελλάδα, όχι ασφαλώς τυχαία. Οι ταραχές και η ενορχηστρωμένη κακόβουλη επίθεση των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης αποτελούν ένα και το αυτό πράμα. Είναι αλληλένδετα
.

Θέλουν να δέσουν τον ΟΜΠΑΜΑ με «τετελεσμένα»

Αξιόλογοι παρατηρητές, προσκείμενοι στο αμερικανικό Intelligence, εδώ στην Ουάσιγκτον, υποστηρίζουν ότι αυτό που επιχειρεί η απερχόμενη επίσημη Αμερικανική Κυβέρνηση είναι να σύρει το χαλί της εξουσίας από τον κ. Καραμανλή ώστε ο Barack Obama να βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων! Ο Ομπάμα όμως πρέπει λογικά να έχει πλήρη γνώση μέχρι και της τελευταίας λεπτομέρειας αυτών των σχεδίων. Άλλωστε, ο ίδιος μας είχε πει, στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου, στο ξενοδοχείο Χίλτον, στο Σικάγο, στις 7 Ιανουαρίου, στην οποία ο γράφων ήταν παρών, ότι ενημερώνεται καθημερινά από το Ιntelligence και μάλιστα είναι ικανοποιημένος. Κατά συνέπεια, είναι φύσει αδύνατον, ο νεαρός Πρόεδρος να μην έχει γνώση περί των τεκταινομένων στην Ελλάδα. Και άρα θα έχει ευθύνη εάν δεν τα σταματήσει από τώρα!


Μυστική επιχείρηση εναντίον της Ελλάδας

Αμερικανοί πρακτορίσκοι έχουν μεταβληθεί σε «εταιρεία εργολάβων»που εξυπηρετεί βασικά συμφέροντα Τουρκίας και Σκοπίων και όχι των ΗΠΑ. Στόχος τους η αποσταθεροποίηση της Ελλάδας πριν καλά καλά αναλάβει ο φιλικός Ομπάμα
. Τo λέμε ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, ότι πρόκειται για μια covert operation (μυστική επιχείρηση) εναντίον της Πατρίδας μας! Και πάνω στην κατάπτυστη βάση προώθησης δήθεν των αμερικανικών εθνικών συμφερόντων, κατά το «ο θάνάτος σου, η ζωή μου!».Επιχείρηση που έχουν συλλάβει και εκτελούν υπόγειοι δικτατορίσκοι εν αγνοία του Αμερικανικού Δημοκρατικού λαού αρρωστημένα μυαλά με δυο λόγια, που αυταρέσκονται να καθορίζουν τις τύχες του κόσμου και να διατηρούν για τους εαυτούς τους το αξίωμα του πραγματικού «Πλανητάρχη». Και αυτή τη φορά νιώθουν και είναι «πλανητάρχες» μια και έχουν την πλήρη κάλυψη της απερχόμενης Κυβέρνησης Μπους, κάτι που μοιάζει με εντολή «λευκού χειρισμού» ...; και αδίστακτης δράσης!Πάντως, επισημαίνουμε, όλως ιδιαίτερα πως η χρονική περίοδος μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για την Ελλάδα!!

Τελικός στόχος το Ελληνικό έδαφος

Τα συνεταιράκια των Δυτικών Βαλκανίων το 2007 (λείπει προσωρινά ο Θάτσι του Κοσσόβου)
Έχουν μοιράσει δουλειές, επιρροές, εισροές και την Βόρεια Ελλάδα.Ο Μπερίσα θέλει «Τσαμουριά», ο Γκρούεβσκι «Αιγιακή Μακεδονία» (ενώ η Τουρκία από ανατολικά θέλει Θράκη, Αιγαίο, Κύπρο)Με όσους αξιόλογους πολιτικούς αναλυτές και αν μιλήσαμε, τις μέρες αυτές, μας κατέστησαν ξεκάθαρο, ότι η συντονισμένη αυτή αναρχία αποσκοπεί στην Βαλκανοποίηση της Ελλάδας και έχει άμεση σχέση, με τις αναμενόμενες γεωπολιτικές εξελίξεις στα Βαλκάνια! Αιχμή του δόρατος οι Αλβανοί, οι Σκοπιανοί και, όλως ιδιαίτερα, οι παράνομοι διαβιούντες στην Ελλάδα παράνομοι μετανάστες, που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο. Όλοι αυτοί θα χρησιμοποιηθούν εν ευθέτω χρόνω...


Αλβανοί του Κοσσόβου μέσω Σκοπίων
Τα χειρότερα βρίσκονται μπροστά μας, διότι, όπως λένε πολιτικοί παρατηρητές, ακόμη δεν έχουμε δει τίποτε, διότι οι Αμερικανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, δεν έχουν χρησιμοποιήσει ως τώρα την αποκαλούμενη εφεδρεία των Αλβανών! Άλλωστε, δεν είναι κρυφό ότι, την παραμονή της έναρξης των ταραχών, έστειλαν στην Θεσσαλονίκη τον αρχιεγκληματία των Βαλκανίων, Χασίμ Θάτσι, από την Πριστίνα του Κοσσυφοπεδίου. Και τα σενάρια είναι πολύμορφα και πολύπλοκα, αρκεί και μόνο να λάβει κανείς υπόψιν τα δυο Καλάζνικοφ, που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του λεωφορείου των Ματ ή τις περίεργες αφίξεις ανδρών (Αλβανών) από τα Σκόπια, που κατέλυσαν σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία των Αθηνών τις κρίσιμες ημέρες ...;
Αν μπορούσαμε μάλιστα να αποκαλύψουμε επώνυμα τα όσα μας έχουν εκμυστηρευτεί συγκεκριμένοι Ομογενείς πράκτορες, που δρουν εδώ στην Ουάσιγκτον, για τις μεθόδους που απεργάζονται σκοτεινοί αμερικανικοί κύκλοι της Κυβέρνησης Μπους, τότε θα έφριττε και ο πιο ανυποψίαστος αναγνώστης!

CRISIS Made in USA Καμμιά άλλη χώρα πάντως στον κόσμο - μήτε η γειτονική Τουρκία - έχει την δύναμη και την υποδομή να κάνει αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες! Το αν η επίσημη Ουάσιγκτον των Μπους-Ομπάμα θέλει να πλήξει την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δικαίωμά της, γιατί έτσι σαθρά νομίζει πως θα επιλύσει την επικείμενη αμερικανική οικονομική κατάρρευση, που επέρχεται σαν λαίλαπα. Ήδη, η χώρα βρίσκεται σε μεγάλη οικονομική ύφεση, οι κοινωνικές αναταραχές βρίσκονται προ των πυλών, γι΄ αυτό και ο κ. Μπους απεφάσισε την ανάπτυξη χιλιάδων αμερικανικών στρατευμάτων, στις μεγάλες πόλεις, κάτι που υιοθετεί πλήρως και ο Μπαράκ Ομπάμα. Η «Ουάσιγκτον Πόστ» το έκανε μείζον θέμα. Το αιτιολογικό είναι η προστασία της χώρας από τρομοκράτες. Η αλήθεια είναι η καταστολή των αναμενομένων κοινωνικών ταραχών, λόγω της ανεργίας, της φτώχειας και της κοινωνικής εξαθλίωσης, που μαστίζουν αυτή την χώρα. Είναι αυτά που καταλογίζουν τ' αμερικανικά δημοσιεύματα ότι τάχα τα έχει η Ελλάδα, ενώ τα έχει η ίδια η Αμερική και στην πιο τραγική τους μάλιστα διάσταση!


Camp Bondsteel
Η μεγαλύτερη Βάση των ΗΠΑ στον κόσμο, που λέγεται πως είναι ορατή από τη Σελήνη! Έχει προδιαγραφές μιας πόλης 25.000 ανθρώπων! Βρίσκεται στα σύνορα Κοσσόβου - Σκοπίων και αποτελεί τον φύλακα της νέας γεωπολιτικής στρατηγικής των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και τον φρουρό των Αμερικανικών Βαλκανικών Αγωγών στην περιοχή (ΑΜΒΟ), όπου έντονα δραστηριοποιείται μέσω Ελλάδος και Σερβίας η Ρωσία. Και λέγεται ανοιχτά, ότι θα επιχειρήσουν το τόλμημα οι Ηνωμένες Πολιτείες από τα έρημα Βαλκάνια, έχοντας συμμάχους τα εγκληματικά στοιχεία, που λέγονται Αλβανοί Κοσσοβάροι, με εφορμητήριο το αμερικανικό και νατοϊκό καρκίνωμα, που αποκαλείται Κοσσυφοπέδιο. Και εκείθεν τα ενδότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο δε Μπαράκ Ομπάμα φέρεται αποφασισμένος να υλοποιήσει την απόφαση αυτή του Μπους. Ηδη ανακοινώθηκε η αποστολή 10 χιλιάδων αμερικανών στρατιωτών, εντός του 2009, στο Κοσσυφοπέδιο, που θα καταλύσουν στην μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βάση, σε ολόκληρο τον κόσμο, στο Bondsteel!


Ο μεγαλύτερος υπερασπιστής των πλαστογράφων, στη Βάση του Bondsteel, στα κοσσοβοσκοπιανικά σύνορα, θεωρεί αδιανόητο να μην περιλαμβάνονται τα Σκόπια στο αμερικανικό ΝΑΤΟ, αφού η μεγαλύτερη στο κόσμο βάση των ΗΠΑ, πατάει όχι μόνο σε κοσσοβάρικο, αλλά και σε σκοπιανικό προτεκτοράτο και κατασκευάστηκε από θυγατρική της εταιρείας Halliburton, που έχει αναλάβει και των Αμερικανικό Βαλκανικό Αγωγό πετρελαίου Α"Μ"ΒΟ (Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία) που θα περνά όπως είναι «λογικό» και από το έδαφος των Σκοπίων ...;

Γι΄ αυτό και οι πιέσεις για το Σκοπιανό θα είναι γιγάντιες, αλλά πολύ πιο γιγάντια θα αποδειχθεί η αξιοπρέπεια και η εθνική και ιστορική συνείδηση τουΕλληνισμού που συνηθίζει να ανατρέπει δεδομένα.

Ταυτόχρονα η Ρωσία άλλαξε τον Πρεσβευτή της στην Αθήνα, ο οποίος επέδειξε απαράδεκτη ολιγωρία και ενδιαφέρον για τις στρατηγικές υποδείξεις της Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα, σχετικά με τις πραγματικές διαστάσεις του Σκοπιανικού ...

Μακάρι να διαψευστούμε όλοι και να αποδειχτούν όλα όσα ξέρουμε και γνωρίζουμε απο αξιόπιστες πηγές αλλά και όσα γράφτηκαν την 31.12.08 απο τον κο ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ συνωμοσιολογία και επικίνδυνη σεναριογραφία. Μακάρι... ΊΔΩΜΕΝ.


Τελικά μας πρόλαβαν οι Εξελίξεις...

Σήμερα 2 Ιανουαρίου 2009 ή καλλίτερα σήμερα 3n Ισταμένου του μηνός Γαμηλιώνος του έτους 2785 μετά την πρώτην Ολυμπιάδαδεν πρόλαβαν να περάσουν λίγες ημέρες και φαίνεται ότι μας πρόλαβαν οι εξελίξεις. Διαβάστε παρακάτω... Οι ρωσικές ασκήσεις στο Αιγαίο, το μήνυμα και οι πιέσεις
"Μήνυμα" προς "κάθε ενδιαφερόμενο" στο Αιγαίο, στέλνει η Μόσχα, με κομιστή το αεροπλανοφόρο "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" και τα Su-27 και Su-33 που μπορεί να μεταφέρει! Μετά από 20 χρόνια μία ισχυρότατη μοίρα του ρωσικού στόλου, με επικεφαλής το μοναδικό εν ενεργεία αεροπλανοφόρο της Ρωσίας ξεκινάει ασκήσεις οι οποίες θα διαρκέσουν μία εβδομάδα. Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ το ρωσικό αεροπλανοφόρο"Ναύαρχος Κουζνέτσοβ", το οποίο πλέει στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, ζήτησε απο την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας τη δέσμευση περιοχών εντός του FIR Αθηνών για τη διεξαγωγή αεροναυτικών ασκήσεων, με τη συμμετοχή ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών και έναν αριθμό υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών Σουχόι-35.Η ΥΠΑ έκανε δεκτό το αίτημα και οι ρωσικές αεροναυτικές ασκήσεις θα διεξαχθούν νοτιοανατολικά της Ρόδου στις 3,4, 8 και 10 Ιανουαρίου και νοτίως της Κρήτης στις 11 Ιανουαρίου. Είναι ακριβώς η ίδια περιοχή (νοτιοανατολικά της Ρόδου) όπου πρόσφατα η Τουρκία προχώρησε σε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, παραβιάζοντας στην συμφωνία Παπανδρέου-Οζάλ του 1987.

Ο ρωσικός Στόλος για πρώτη φορά μετά το 1989 πραγματοποιεί αεροναυτικές ασκήσεις στην ανατολική Μεσόγειο και για πρώτη φορά χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα, εγκρίνει αίτημα της Μόσχας για διεξαγωγή των ασκήσεων εντός του εθνικού της εναερίου χώρου και του FIR Αθηνών. Η ρωσική πλευρά ζήτησε τη δέσμευση περιοχών νοτίως της Ρόδου και βορείως της Κύπρου, αλλά και νοτίως της Κρήτης, εντός του FIR Αθηνών, από τη 2α Ιανουαρίου έως και την 11η του ιδίου μηνός. Η άδεια δόθηκε με επίσημο έγγραφο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, όπως προβλέπεται. Επικεφαλής των ασκήσεων θα είναι το αεροπλανοφόρο «Κουζνέτσωβ», που ήδη εκτελεί περιπολία στην ανατολική Μεσόγειο.

1. Είναι η πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, που ρωσικές μονάδες πρώτης γραμμής, ουσιαστικά ομάδα μάχης αεροπλανοφόρου, θα προχωρήσει στην διενέργεια τέτοιου τύπου άσκησης στην συγκεκριμένη περιοχή. Η ενέργεια φυσικά συνδέεται με τα γεγονότα στην περιοχή της Γάζας.Υπενθυμίζεται πως η τελευταία άσκηση εντός του FIR Αθηνών από μονάδες, όχι όμως με αεροπλανοφόρο, του τότε Σοβιετικού στόλου έγινε το 1989, ενώ μέχρι το 1991 η τότε Σοβιετική Ένωση διατηρούσε έξω από τα Κύθηρα μόνιμο αγκυροβόλιο για τον στόλο της στην Μεσόγειο.

2. Η Μόσχα στην πράξη με το να «αιτείται» την δέσμευση των συγκεκριμένων περιοχών από την Αθήνα και μόνο δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το προς τα πού τείνει. Με άλλα λόγια, η Μόσχα παρέχει de facto αναγνώριση των δικαίων της χώρας μας στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

3. Μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η Αθήνα και η Λευκωσία να εστιάσουν την προσοχή τους στην αντίδραση της Άγκυρας κατά πρώτον, η οποία φαίνεται να μην «λαμβάνεται υπ' όψη» από την Μόσχα και κατά δεύτερον, της ατλαντικής συμμαχίας η οποία σίγουρα θα αντιδράσει στην συγκεκριμένη ρωσική ενέργεια. Ειδικά για την Κύπρο υπενθυμίζεται η αναβάθμιση του ρόλου της κατά την διάρκεια του πολέμου στον Λίβανο (2006) όπου και χρησιμοποιήθηκε ως βάση από τις δυνάμεις της διεθνούς κοινότητας, ειδικά της Γαλλίας ενώ η τουρκοκυπριακή και η βρετανική πλευρά αγνοηθήκαν χαρακτηριστικά.

4. Μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο το defencenet.gr εκτιμά πως τα κέντρα του ελληνισμού θα πρέπει να επιδείξουν την δέουσα προσοχή επειδή φαίνεται πως το «παιχνίδι» στην περιοχή γίνεται όλο και πιο πολύπλοκο καθώς κρύβει πολλές ευκαιρίες αλλά και παγίδες. Η τελευταία ανάλυση για την τουρκική στάση στην ευρύτερη περιοχή αποδεικνύει και του λόγου το αληθές. Ας δούμε πως θα αντιδράσει η Άγκυρα στην παρουσία, ελέω Αθήνας, ρωσικών μαχητικών στο «μαλακό της υπογάστριο».

Αυτή η πρωτιά προκάλεσε αμέσως και δικαιολογημένα το ενδιαφέρον όλων των δυτικών Πρεσβειών στην Αθήνα, πρωτίστως δε, της αμερικανικής. Η κίνηση της Μόσχας εκδηλώθηκε την ώρα της πολεμικής έκρηξης στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και σε μία περίοδο που η Ρωσία εμφανίζεται παρούσα σε διάφορα σημεία του πλανήτη από τα οποία, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, είχε εντελώς απομακρυνθεί. Ένα από αυτά είναι η ανατολική Μεσόγειος. Ήδη, μετά και την πολεμική σύγκρουση στη Γεωργία και με επίσημη ανακοίνωση, η Μόσχα ενεργοποίησε τη ναυτική της βάση στην Ταρσό της Συρίας, προκαλώντας το άμεσο ενδιαφέρον των νατοϊκών δυνάμεων.Σημειώνεται πως η περιοχή που δέσμευσαν οι Ρώσοι για τα αεροναυτικά γυμνάσια εφάπτεται της περιοχής νοτίως της Αττάλειας στην Τουρκία και ανατολικά της Ταρσού στη Συρία, ενώ βρίσκεται στο επίκεντρο της περιοχής αντιπαράθεσης μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου για την εκμετάλλευση πετρελαϊκών κοιτασμάτων στην ανατολική Μεσόγειο.Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους στην Αθήνα, που ζήτησαν να κρατηθεί η ανωνυμία τους, η θετική απάντηση της Ελλάδας στο ρωσικό αίτημα εκφράζει και την έντονη πεποίθηση της ελληνικής πλευράς πως η Ουάσιγκτον έχει υπερβεί τα εσκαμμένα στην άσκηση πιέσεων για τη διακοπή του ρυθμού ανάπτυξης των ελληνορωσικών σχέσεων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα. «Πρόκειται για διπλό μήνυμα», επισημαίνουν οι παραπάνω κύκλοι και σημειώνουν: «Το ένα μήνυμα αφορά στην απόφαση της Μόσχας να δηλώσει παρούσα σε όσα σημεία θεωρεί ότι διακυβεύονται και δικά της συμφέροντα, ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν στη συγκεκριμένη περιοχή έχει εκδηλωθεί πολεμική δραστηριότητα στη Λωρίδα της Γάζας. Το δεύτερο μήνυμα αφορά στην πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να γνωστοποιήσει προς όλες τις κατευθύνσεις πως δεν είναι διατεθειμένη να αντιμετωπίσει τις διεθνείς σχέσεις της χώρας αποκλειστικά με γνώμονα μονομερή συμφέροντα τρίτων».Η πραγματοποίηση των ρωσικών αεροναυτικών ασκήσεων συμπίπτει, πάντως, χρονικά με μία περίεργη και σαφώς μεθοδευμένη επιθετικότητα εκ μέρους της Τουρκίας στο ανατολικό Αιγαίο. Όπως σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου Άμυνας, η απόφαση να παραστεί κατά τις εορτές των Θεοφανείων στο Αγαθονήσι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, αποτελεί «σκληρή απάντηση» στην Τουρκία, που τις τελευταίες ημέρες με χαμηλές υπερπτήσεις αεροσκαφών της πάνω από το Αγαθονήσι και τις Οινούσες επαναφέρει εμπράκτως το ζήτημα των «γκρίζων ζωνών».Σημειώνεται πως ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Γράψας συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Δημήτριο Βούλγαρη, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κώ στην 80η Ανώτατη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής (80 ΑΔΤΕ) και από εκεί με ελικόπτερο στις νήσους Καλόλιμνο και Φαρμακονήσι και αντάλλαξε ευχές με τους αξιωματικούς και οπλίτες των στρατιωτικών φυλακίων που είναι εγκατεστημένα στα παραπάνω νησιά στις 31.12.2008 . Είχε προηγηθεί παραμονή των Χριστουγέννων, πτήση εφοδιασμού και αλλαγής φρουράς,στο Φαρμακονήσι, από έναCH 47D του 4ου ΤΕΑΣ, το οποίο απογειώθηκε από την Λέρο.Οι Τούρκοι επενέβησαν δια ασυρμάτου και ζήτησαν να αποχωρήσει το Ελληνικό μεταφορικό ελικόπτερο, διαφορετικά θα αναχαιτιστεί! Η Άγκυρα έφθασε στο σημείο να απαντήσει στο ελληνικό διάβημα διαμαρτυρίας πως αυτές οι υπερπτήσεις πραγματοποιούνται «εντός ζώνης τουρκικής κυριαρχίας». Το Τουρκικό Επιτελείο προχώρησε σε νέα καταγγελία κάνόντας λόγο "για είσοδο στις 09.26΄ στις 31.12.2008, ενός Ελληνικού ελικοπτέρου που απογειώθηκε από την Κώ, σε βάθος ενός μιλίου εντός του Τουρκικού εναερίου χώρου επί 30¨, άνω της νήσου "Μπουλαμάτς"(Φαρμακονήσι), προσγειώθηκε στην νήσο "Μπουλαμάτς" στις 09.27΄ και απεχώρησε στις 10.40΄"!!! Η εξοργιστική Τουρκική καταγγελία,αφορούσε την επίσκεψη των Α΄ΓΕΕΘΑ και Α΄ΓΕΣ στην Καλόλιμνο και Φαρμακονήσι. Σημειώνεται πως η Τουρκική ανακοίνωση εξεδόθει το απόγευμα και αφού ήδη είχε δημοσιοποιηθεί η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Αγαθονήσι.Τις ημέρες των Χριστουγέννων, οι Τουρκικές παραβιάσεις και παραβάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου ξεπέρασαν τις 35, ενώ τα Τουρκικά μαχητικά πέταξαν 8 φορές πάνω από το Φαρμακονήσι, 7 φορές πάνω από το Αγαθονήσι και 3 φορές πάνω από τους Φούρνους.Η μοίρα του ρωσικού Στόλου του Βορρά, που περιλαμβάνει το αεροπλανοφόρο "Ναύαρχος Κουζνέτσοβ "και δύο πλοία ανεφοδιασμού, απέπλευσε από τη βάση της στο Σεβερομόρσκ της βόρειας Ρωσίας και κατευθύνεται στον Ατλαντικό και τη Μεσόγειο, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό.
Τα πλοία απέπλευσαν "από τη βάση του ρωσικού Στόλου του Βορρά (κοντά στο Μουρμάνσκ, στη Θάλασσα Μπάρεντς) και κατευθύνονται στον Ατλαντικό και τη Μεσόγειο", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού Ιγκόρ Ντιγκάλο,στις 0512.2008.
Κατά την αποστολή αυτή που θα διαρκέσει "μερικούς μήνες, τα πλοία θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε στρατιωτικά λιμάνια ευρωπαϊκών και μεσογειακών χωρών", σύμφωνα με τις προγραμματισμένες στρατιωτικές ασκήσεις, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.Ο Ρωσικός γίγαντας "Ναύαρχος Κουζνέτσοβ" και η συνοδεία του τις προηγούμενες ώρες έπλεαν σε "γραμμή παραγωγής" ανοιχτά της Γάζας, καταγράφοντας τις επιθετικές ενέργειες της Ισραηλινής αεροπορίας, κάτι που γίνεται από τις πρώτες ημέρες της Ισραηλινής επίθεσης.Το "Ναύαρχος Κουζνέτσοβ", ναυπηγήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ΄80. Είναι ένα νέο και υπερσύγχρονο σκάφος, κατηγορίας"STOBAR".Το ακρωνύμιο σημαίνει Short Take=Off But ARrested landing χρησιμοποιείται μόνο σε ένα αεροπλανοφόρο στον κόσμο, στο ρωσικό "Ναύαρχος Κουζνέτσοβ". Εδώ δεν γίνεται χρήση καταπελτών, αλλά τα αεροσκάφη αφήνονται να απονηωθούν με την ώση μόνο των κινητήρων τους, και με τη βοήθεια μιας ναυπηγικής ανύψωσης του πρωραίου άκρου του καταστρώματος πτήσης (ski-jump). Η μέθοδος angled flight deck χρησιμοποιείται και σε αυτόν τον σχεδιασμό, όμως λιγότερο αποτελεσματικά καθώς η διαδρομή για απονήωση είναι μεγαλύτερη. Η προσνήωση γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως στα αεροπλανοφόρα τύπου CATOBAR.
Ένα μεγάλο μειονέκτημα αυτού του σχεδιασμού σε σχέση με τους άλλους, είναι ότι τα αεροπλάνα δεν μπορούν να φέρουν βαρύτερα φορτία, όπως βόμβες και pods, παρά μόνο πυραύλους αέρος-αέρος. Το "Κουζνέτσοφ" ναυπηγήθκε όχι για να αποτελέσει μια απειλή για τα αντίπαλα αεροπλανοφόρα, ή για να διεξάγει επιχειρήσεις τέτοιου εύρους, όπως τα αεροπλανοφόρα του NATO, αλλά για να παρέχει αεροπορική κάλυψη στα υποβρύχια του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού. Έτσι επιλέχθηκε αυτός ο φτηνότερος και απλούστερος σχεδιασμός. Πιθανότατα τον "Ρώσικο Γίγαντα" να συνοδεύουν και υποβρύχια του Ρωσικού Στόλου, όπως συμβαίνει πάντοτε, γεγονός που δίδει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στην παρουσία της Ρωσικής Ναυτικής Δύναμης, στην Ν/Α Μεσόγειο και το Αιγαίο φυσικά.Στα ΜΜΕ της Ρωσίας γίνονται πυκνές αναφορές για την επίσκεψη της Ρωσικής Μοίρας στο Αιγαίο, την οποία χαρακτηρίζουν "υψίστης σημασίας και συμβολισμού". Ενώ τονίζονται έντονα οι "παραδοσιακές στενές σχέσεις Ρωσίας-Ελλάδος".Σημειώνεται πως οι Ρώσοι είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διάρκεια των ασκήσεών τουςσε ξένες περιοχές, σε αντίθεση με άλλες χώρες οι οποίες συνήθως, ασκούνται και πέραν των συμφωνηθέντων ορίων...Αναμένεται με έντονο ενδιαφέρον πιθανή δραστηριότητα της Τουρκικής Αεροπορίας στις δεσμευόμενες περιοχές από τους Ρώσους,γεγονός που θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση στο Ελληνικό Αρχιπέλαγος του Αιγαίου.

Σχόλια :

Τό μήνυμα είναι σαφές και ξεκάθαρο.
Οι Ρώσοι λένε είμαστε και εμείς εδώ.
Δέν αποκλείεται να συνδέονται όλα αυτά με την Τούρκικη επιθετικότητα τελευταία.
Δέν αποκλείεται επίσης να έχουν να κάνουν με το διαβόητο κενό εξουσίας μέχρι να αναλάβει ο Ομπάμα.
Μέ δυό λόγια οι Ρώσοι λένε στούς Τούρκους και στούς προστάτες τους.
Στή διαμάχη στο Αιγαίο εμείς είμαστε με την Ελλάδα.
Αναμένεται μέ ενδιαφέρον η αντίδραση (δημόσια και πραγματική) τής Τουρκίας και τών ΗΠΑ.
και για να μην ξεχνάμε ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΟΥ ΣΑΡΩΦ η είδηση της καθόδου του Ρώσικου ναυτικού στο Αιγαίο...

Λοιπόν αυτό που κρύβουν επιμελώς αλλά ακούστηκε ήδη σε κάποια κανάλια,γιατί το τελευταίο διάστημα η ενημέρωση γίνεται με το σταγονόμετρο και μάλλον υπάρχει επίσημη γραμμή,είναι οτι πρόκειται για ΚΟΙΝΗ Ελληνορωσική αεροναυτική άσκηση και οι Ρώσοι έρχονται κατόπιν ΔΙΚΗΣ μας πρόσκλησης,εξαιτίας της εξαιρετικά προκλητικής στάσης της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα,για να τονίσουν τις καλές μας διμερείς σχέσεις. Επίσης κρύβουνε καλά απο την κοινή γνώμη τί γίνεται αυτές τις μέρες στο Αιγαίο,ίσως προς αποφυγή πανικού στον κόσμο. Τα άλλα είναι προς Ευρωπαική και Αμερικανική κατανάλωση. Μακάρι όλα να λήξουν ομαλά!

Τώρα να δείτε σενάρια για τις «πιέσεις των ΗΠΑ στον Καραμανλή»..

freelakon@pathfinder.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More