Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Kι όμως η Ελλάδα μπορεί!

Γράφει ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ


Η αμφισβήτηση
Τα γεγονότα που διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό (τα τελευταία χρόνια) στην χώρα μας έχουν όδηγήσει ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού στην απαξίωση, τον μηδενισμό και την μοιρολατρεία. Οι εξελίξεις είναι ταχύτατες και αρνητικές και υπάρχει η αίσθηση ότι τα χειρότερα έπονται. Ωστόσο μέσα σε όλο αυτό το αρνητικό κλίμα πιστεύω ακράδαντα ότι οι Έλληνες έχουν τα ψυχικά αποθέματα και μπορούν να (θα) κάνουν την υπέρβαση. Άλλωστε δεν θα είναι η πρώτη φορά. Στην υπέρβαση αυτή θα συμβάλλει τα μέγιστα το ελληνικό χαρακτηριστικό της αμφισβήτησης.

"Το εξαιρετικό και μοναδικό φαινόμενο που παρατηρείται στην αρχαία Ελλάδα, προϋπόθεση και αποτέλεσμα μιας άλλης θεώρησης του κόσμου, είναι η αμφισβήτηση της παράδοσης: η κοινωνία δεν μένει προσκολλημένη στους παραδοσιακούς θεσμούς, σ' αυτό που βρήκαμε από τους πατεράδες μας, στον λόγο και τις εντολές του Ιεχωβά, ή σε οποιαδήποτε άλλη εξωκοινωνική αρχή και πηγή θέσμισης, θέτει υπό αμφισβήτηση τους παραδοσιακούς θεσμούς..." (Κορνήλιος Καστοριάδης Η αρχαία ελληνική δημοκρατία και η σημασία της για εμάς σήμερα)

Αυτή η αμφισβήτηση ήταν η αιτία να συμβεί το, όχι μόνο για την εποχή του αλλά και για πολλούς αιώνες αργότερα, αδιανόητο -για οποιαδήποτε άλλη κουλτούρα- φαινόμενο της Δημοκρατίας το 508 π.Χ. στην Αθήνα. Σε μια αυθεντική επανάσταση που δεν οδήγησε μόνο στην αλλαγή προσώπων ούτε στην βελτίωση της ζωής των επαναστατών υπό τους ίδιους θεσμούς αλλά στην ριζική αλλαγή της θέσμισης της κοινωνίας.
Αυτή η αμφισβήτηση ήταν η αιτία της άρνησης υποταγής στον "Μέγα Βασιλέα" ,της νίκης στην Σαλαμίνα και την διάσωση του ελληνικού και κατά προέκταση του δυτικού πολιτισμού.


Στη Ελλάδα για πολλά χρόνια δεν έχει αλλάξει τίποτε!
Για όσους μελετούν την ιστορία του τόπου μας είναι εύκολο να διαπιστώσουν ότι τα βασικά ελληνικά χαρακτηριστικά θετικά και αρνητικά παραμένουν ίδια εδώ και χιλιετίες (απόδειξη αυτού ο λόγος τουΡωμαίου Συγκλητικού Μενένιου Απιου). Κάποια από αυτά παρέμειναν σε κωματώδη κατάσταση άλλα
απλώς ατόνησαν και άλλα αναπτύχθηκαν. Καθοριστικός -αρνητικός- παράγοντας για την Ελλάδα ήταν πάντοτε το κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο από την στιγμή που αυτό -για οποιοδήποτε λόγο- ξέφευγε από τον έλεγχο και την επιρροή των Ελλήνων. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο ζούμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια από την πτώση του Βυζαντίου (πολύ νωρίτερα της αλώσεως και των σταυροφοριών) και την βιομηχανική επανάσταση με ένα κοινωνικοοικονομικό σύστημα που καταλήγει στον καπιταλισμό με αρχές και αξίες αλλά και φιλοσοφία μακριά από τις παραδοσιακές ελληνικές. Ωστόσο αρχίζει να διαφαίνεται μια παγκόσμια αμφισβήτησή του που πιθανότατα να οδηγήσει σε νέα συστήματα και εδώ θα μας δοθεί η ευκαιρία σαν Έλληνες να δημιουργήσουμε εκείνο το κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο που θα συμβάλλει στην πρόοδο και την ανάδειξη όλων των θετικών ελληνικών χαρακτηριστικών. Αυτών που τόσα καλά προσέφεραν στην ανθρωπότητα από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας.

Θα ήθελα να προλάβω όσους θα πούν πως η σημερινή κατάσταση παρακμής της χώρας μας δεν έχει προηγούμενο. Η κατάσταση της χώρας μας ήταν πάντοτε η ίδια από την εποχή του Καποδίστρια και μετά. Θα τολμήσω να πώ πως ποτέ δεν ήταν καλύτερη. Διαβάστε τα "Απομνημονεύματα" του Μακρυγιάννη και το "Κίνδυνοι και ελπίδες του ελληνισμού" του Χρ. Χρηστίδη (1934) για να καταλάβετε τι εννοώ. Όχι πως επικροτώ την σημερινή κατάσταση (αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που γράφω).


Η εποχή αλλάζει!
Η κατάσταση της χώρας μας όπως προείπα παραμένει ίδια εδώ και αιώνες. Υπάρχει όμως μια διαφορά. Ο Έλληνας μπορεί να ενημερώνεται άμεσα για όλα και να διαμορφώνει αντίληψη με την προϋπόθεση όμως πρώτα να διαμορφώσει τα φίλτρα που θα ξεχωρίσουν την πληροφόρηση από την παραπληροφόρηση. Η ταχύτητα της πληροφορίας, της είδησης αλλά και της απόκτησης γνώσης ενός αντικειμένου έχει φτάσει σήμερα σε φαντάστικά για άλλες εποχές επίπεδα.

Μας δίνεται τώρα η ευκαιρία της αμφισβήτησης παγιωμένων αντιλήψεων που εντυπώθηκαν μέσα μας ενορχηστρωμένα εδώ και δεκαετίες από εκπροσώπους συμφερόντων, περίεργων ιδρυμάτων και ΜΚΟ και ασπαστές των απόψεων Κίσσινγκερ. Από μεγαλοεκδότες μπροστάρηδες του εθνομηδενισμού και μεγαλοεργολάβους καναλάρχες αφεντικά των "αντιπροσώπων" μας στην "βουλή".

Η αλλαγή θα ξεκινήσει από το σπίτι!
Η αλλαγή θα ξεκινήσει από την παιδεία. Όχι δεν ονειρεύομαι! Το ελληνικό κράτος (=βία) δεν πρόκειται να αλλάξει την παρεχόμενη παιδεία προς το καλύτερο, αντιθέτως αυτή θα υποβαθμίζεται συνεχώς για παράξει τους "βλάκες" τους οποίους το σύστημα θα μπορεί να ελέγξει καλύτερα. Αυτό όμως που πρέπει να αλλάξει είναι η προστασία της νεολαίας από την εθνομηδενιστική παιδεία που της παρέχεται. Η οικογένεια θα πρέπει να αμφισβητήσει και να δώσει τις ελληνικές αξίες στα παιδιά που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα και την σκέψη τους (και σίγουρα όχι ο Σόρος και η Ρεπούση ή ένας υπουργός παιδείας οννεδίτης επιπέδου σκυλάδικου και γηπέδου). Πρέπει να εμφυτεύσει την κριτική ικανότητα στους νέους.

Χωρίς εθνική υπερηφάνεια δεν πρόκειται ποτέ αυτή η χώρα να προχωρήσει. Και αυτή θα έλθει όταν η νεολαία μάθει το πολιτισμικό βάρος που κουβαλάει αλλά και τις αντίστοιχες ευθύνες που αυτό δημιουργεί. Θα έλθει όταν καταλάβουμε:

1.Τι είναι να είσαι Έλληνας.
2.Το ότι ο πολιτισμένος κόσμος είναι παιδί του Ελληνικού πολιτισμού.
3ην παγκόσμια σημασία της μάχης του Μαραθώνα και της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας.
3. Το ότι υπάρχει σήμερα Ευρώπη οφείλεται στην ασπίδα που λέγεται Ελλάς και κράτησε την ανατολή μακριά.
4. Το ότι η αναγέννηση είναι η επανανακάλυψη της κλασσικής (και ελληνιστικής) Ελλάδος και
5. κυρίως ότι μπορούμε και πρέπει να συμβάλλουμε στην βελτίωση της σημερινής κατάστασης.


Και άλλα πολλά. Πρέπει όμως να μπεί στην ουσία των πραγμάτων και όχι με μια επιφανειακή προσέγγιση τύπου "Ελληναράδων".
Σίγουρα δεν τίθεται δίλημμα άγνοια ή ρατσισμός. Η γνώση της ιστορίας και η παιδεία εν γένει είναι το καλύτερο αντίδοτο στον ρατσισμό.

Σίγουρα όλα τα παραπάνω η νεολαία δεν θα τα διδαχθεί στο σχολείο. Τίποτα πέρα από ανάγνωση γραφή και μερικές αριθμητικές πράξεις για να μπορούν οι "βλάκες" του μέλλοντος να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.
Η οικογένεια φέρει την μέγιστη ευθύνη για το μέλλον των παιδιών και του τόπου.

Η Δημοκρατία!
Είναι πασιφανές οτι μόνο με την Δημοκρατία δεν έχει σχέση το πολίτευμά μας. Πότε έγινε το τελευταίο δημοψήφισμα μετά την λεγόμενη μεταπολίτευση;
Νομίζουμε πως έστω και για μια μέρα κάθε τέσσερα χρονια γινόμαστε ο κυρίαρχος λαός; Ούτε αυτό δεν συμβαίνει. Ψηφίζουμε αυτούς που ήδη κάποιοι έχουν επιλέξει για τα ψηφοδέλτια.

Στην αρχαία δημοκρατία οι άρχοντες ήταν ΑΙΡΕΤΟΙ. Με το πρώτο "στραβοπάτημα" ο ΔΗΜΟΣ μπορούσε να τους αντικαταστήσει. Ήταν ΚΛΗΡΩΤΟΙ που σημαίνει ότι όλοι οι ΠΟΛΙΤΕΣ είχαν τις ίδιες πιθανότητες να κυβερνήσουν και αυτό τους έκανε να ασχολούνται υπεύθυνα με τα κοινά και όχι να ιδιωτεύουν (ιδιώτης=idiot) όπως συμβαίνει σήμερα. Οι εκλογές θεωρούνταν διαδικασία ολιγαρχικών πολιτευμάτων. Θεωρούσαν πως οι εκλογές ευννοούν τους διάσημους.

Μόνο με την πραγματική και άμμεση δημοκρατία θα μπορέσει ο ΛΑΟΣ να επιβάλλει την θέλησή του. Στην Αθηναϊκή Δημοκρατία οι εννέα στις δέκα αποφάσεις που πήρε ο ΔΗΜΟΣ ήταν σωστές. "Διάλεξαν ανθρώπους σαν τον Θεμιστοκλή και τον Περικλή, βραβευσαν τραγωδίες σαν την Αντιγόνη κτλ." (Κορνήλιος Καστοριάδης Η αρχαία ελληνική δημοκρατία και η σημασία της για εμάς σήμερα).
Η πραγματική Δημοκρατία θα ξεκινήσει με την αποκέντρωση και την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης (π.χ. άμμεση κατάργηση σχεδίου "Καποδίστριας") σε πρώτη φάση για να φτάσουμε στο ζητούμενο που είναι η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (Το πως θα συμβεί αυτό θα το προτείνω σε επόμενο άρθρο).
Ένα καλό παράδειγμα εφαρμογής της άμμεσης Δημοκρατίας είναι αυτό του Μανώλη Γλέζου στην Απείρανθο της Νάξου. Παράδειγμα για το οποίο κανένα μέσo ενημέρωσης δεν έκανε αναφορά.

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ=

1. ΜΙΚΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
2. ΑΙΡΕΤΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ
3. ΚΛΗΡΩΤΟΙ (και όχι εκλεγμένοι) ΑΡΧΟΝΤΕΣ
4. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
5. ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ



Eπίλογος
Παιδεία, Αμφισβήτηση, Δημοκρατία, Ενθουσιασμός, Πολιτισμός, Σεβασμός.
Όλα αυτά ενυπάρχουν και μπορούν να αναδειχθούν. Η Ελλάδα έχει τα ψυχικά αποθέματα να βγεί μπροστά.
ΚΙ ΟΜΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ!



Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Εβραίοι και Ισραήλ. Αντισημιτισμός και αντισιωνισμός.

Γράφει ο Ιστοριοδίφης

Πριν από λίγες ημέρες κάποιοι έγραψαν συνθήματα σε εβραϊκή συναγωγή του Βόλου. Ρωτούσαν με αυτόν τον τρόπο τους Εβραίους της πατρίδας μας, εάν συμφωνούν ή όχι με τα εγκλήματα που διαπράττονται στην Παλαιστίνη από τον ισραηλινό στρατό. «Το κράτος του Ισραήλ δολοφονεί. Τίνος τη θέση έχετε;» ήταν το ερώτημά τους. Και συμπλήρωναν: «Στη γενοκτονία δεν χωράνε “ουδετερότητα” και “ίσες αποστάσεις”». Αν και την πράξη αυτή δεν την έκαναν κάποιοι «κακοί φασίστες», αλλά έφερε την υπογραφή της “Α.Κ.” (σημειωτέον οι της “Αντιεξουσιαστικής Κίνησης” διαχώρισαν αργότερα της θέση τους), αμέσως αντέδρασαν το Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι και οι γνωστοί φιλωσιωνιστές Terminal 119, ερμηνεύοντάς την ως μία «αντισημιτική» ενέργεια. Με αφορμή τις αντιδράσεις αυτές θα θέλαμε να εκφράσουμε κάποιες σκέψεις αναφορικά με τη στάση μας ως προς τους Εβραίους που ζουν στην Ελλάδα, σε σχέση και με κατηγορίες που εκτοξεύονται από ορισμένα κέντρα εναντίον του ελληνικού λαού για τη στάση του στο παλαιστινιακό.

Κατ’ αρχάς, σε αντιδιαστολή με άλλους λαούς και πολιτισμούς, δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν ανώτεροι και κατώτεροι λαοί. Αντιθέτως, υποστηρίζουμε τις προσπάθειες των λαών για την απελευθέρωσή τους από τα δεσμά του ιμπεριαλισμού, δείχνοντας την αλληλεγγύη μας στους αγώνες τους για επιβίωση και για εθνική αυτοδιάθεση. Ως άνθρωποι και ως Έλληνες δεν είμαστε αντισημίτες. Στρεφόμαστε κατά της ιδεολογίας του σιωνισμού και των εκφραστών της και όχι εναντίον των ανηκόντων στη σημιτική φυλή, Εβραίων και Αράβων (είναι συγγενείς μεταξύ τους και οι γλώσσες τους έχουν αρκετές ομοιότητες). Θα πρέπει εξάλλου να γίνει ευρέως γνωστό ότι, παρά την επικρατούσα μυθολογία, έχει αποδειχτεί ότι με το πέρασμα των αιώνων οι Εβραίοι έχουν προσηλυτίσει μεγάλο αριθμό αλλοφύλων πληθυσμών (π.χ. τους Χαζάρους), οι οποίοι έχουν πλέον αφομοιωθεί πλήρως από τους υπόλοιπους. Επίσης στην πραγματικότητα «Εβραίος» είναι κατά βάση μία «θρησκευτική» οντότητα και όχι φυλετική. Και βεβαίως ο σιωνισμός είναι μία πολιτικού χαρακτήρα εγκληματική ιδεολογία (αυτό αποδεικνύεται από την πολιτική εθνοκάθαρσης που εφαρμόζει στην Παλαιστίνη). Άρα, βάσει των παραπάνω, τα επιχειρήματα των φιλοσιωνιστών περί «αντισημιτισμού» καθίσταται έωλα.

Εξάλλου δεν είναι ούτε όλοι οι Εβραίοι σιωνιστές, ούτε όλοι όσοι υποστηρίζουν τον σιωνισμό είναι Εβραίοι. Υπάρχουν π.χ. από τη μία ραββίνοι (π.χ. σε ΗΠΑ και Αγγλία) που στρέφονται κατά της ύπαρξης του κράτους του Ισραήλ και από την άλλη Αμερικάνοι ευαγγελικοί (προτεστάντες), οι οποίοι υποστηρίζουν με φανατισμό το Ισραήλ σε ό,τι και αν πράττει (κρατούν και ισραηλινές σημαίες), ερμηνεύοντας με έναν ιδιότυπο τρόπο την Αγία Γραφή. Έτσι λοιπόν, μολονότι έχουμε την αίσθηση ότι δυστυχώς η πλειοψηφία των απανταχού Εβραίων είναι σιωνιστές, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και εκείνους τους λίγους, τους ελάχιστους εάν θέλετε, που δεν επικροτούν τα εγκλήματα του Ισραήλ. Δεν μπορούμε παρά να εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας σε όσους σχετικά ολιγάριθμους Εβραίους διαδήλωσαν στο Τελ Αβίβ εναντίον της σφαγής στη Γάζα -κόντρα στην αντιδιαδήλωση φανατικών σιωνιστών (http://zope.gush-shalom.org)-και την ιδιαίτερη εκτίμησή μας για το ότι παρόλο που ανατράφηκαν σε ένα περιβάλλον όπου τους καλλιεργούνταν συστηματικά η ιδεοληψία ότι οι ίδιοι είναι ο «εκλεκτός λαός του Θεού» και ότι οι άλλοι λαοί είναι υποδεέστεροι και συνεπώς μπορούν να τους μεταχειρίζονται όπως θέλουν, έκαναν αυτήν την υπέρβαση. Γι’ αυτό το λόγο τους αξίζουν διπλά συγχαρητήρια.

Ερχόμαστε τώρα στους Εβραίους της Ελλάδας. Το ερώτημα που έχει τεθεί είναι: «για ποιο λόγο απευθύνονται, όσοι θέλουν να ασκήσουν κριτική στο κράτος του Ισραήλ, σε πολίτες μίας άλλης χώρας που απλώς τυγχάνει να πρεσβεύουν το ίδιο θρήσκευμα, όπως οι συμπολίτες μας Εβραίοι;». Φαινομενικά είναι απολύτως παράλογο να τίθενται ενώπιον τους τέτοια ερωτήματα, ωσάν να είναι «φύσει και θέσει ύποπτοι» για συναίνεση και συνυπαιτιότητα για όσα αποτρόπαια συμβαίνουν στην Παλαιστίνη ένεκα της ισραηλινής βαρβαρότητας. Η εκ προοιμίου θεώρηση ότι όποιος εν Ελλάδι είναι Εβραίος είναι και ύποπτος για ενδεχόμενη «μειωμένη εθνική συνείδηση» ή και για «ταύτισή του με το Ισραήλ» δεν μας βρίσκει ούτε εμάς σύμφωνους. Εμείς δεν κατατάσσουμε τους ανθρώπους βάσει των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων ή της φυλετικής τους καταγωγής, αλλά βάσει των πράξεών τους και της στάσης τους έναντι των καίριων προβλημάτων που απασχολούν την πατρίδα μας, την κοινωνία μας, την ανθρωπότητα ολόκληρη. Επομένως δεν θεωρούμε ότι ένας τόπος λατρείας του οποιουδήποτε θρησκεύματος αποτελεί «εδαφική επικράτεια» κάποιου άλλου «ομόθρησκου» κράτους, ούτε ότι οι πιστοί του είναι υπόλογοι για την εξωτερική πολιτική του κράτους αυτού, όσο εγκληματική και αν είναι.

Οφείλουμε ωστόσο να καταθέσουμε ότι σε εβραϊκές συναγωγές της Ελλάδος τελούνται εορτασμοί για την επέτειο ίδρυσης του κράτους του Ισραήλ (ψάλλεται μάλιστα ο εθνικός ύμνος του Ισραήλ, μαζί με τον ελληνικό). Το γεγονός αυτό αναμφίβολα ενισχύει την επιχειρηματολογία όσων συνδέουν τις εν Ελλάδι εβραϊκές συναγωγές με το κράτος του Ισραήλ, όπως και το γεγονός της χορήγησης από το Ισραήλ υποτροφιών σε Ελλαδίτες Εβραίους. Επιπλέον το γεγονός ότι όλοι οι Εβραίοι του κόσμου, ανεξαρτήτως πολιτογράφησης ή καταγωγής (συμπεριλαμβανομένων φυσικά των εδώ Εβραίων) είναι εν δυνάμει πολίτες του Ισραήλ, φαίνεται ότι συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση. Σύμφωνα με τον διαπρεπή Εβραίο επιστήμονα και διανοούμενο Ισραήλ Σαφάκ, όποιος είναι πιστός της ιουδαϊκής θρησκείας ανεξαρτήτως με το σε ποιάς χώρας είναι πολίτης, χωρίς ακόμα να γνωρίζει ούτε λέξη εβραϊκά, δύναται να μεταναστεύσει στο Ισραήλ αποκτώντας αυτομάτως την ισραηλινή υπηκοότητα, ενώ το Εβραϊκό Κράτος αναλαμβάνει αμέσως να του παράσχει μία γενναία εφάπαξ οικονομική επιχορήγηση και στη συνέχεια να τον «τακτοποιήσει», παραχωρώντας του δωρεάν γη, την καταπατημένη γη των εκτοπισθέντων γηγενών Παλαιστινίων. Έτσι π.χ. εάν θεωρητικά κάποια μέρα κάποιοι από μας αποφασίσουν να ασπαστούν τον Ιουδαϊσμό και να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ, το ισραηλινό κράτος θα αναλάβει να καλύψει τα έξοδά της εκεί εγκατάστασης μας, χορηγώντας μας χρήματα και ακίνητα και φυσικά την ισραηλινή ιθαγένεια.

Πολλά έχουν λεχθεί πάλι αναφορικά με την «αμφιλεγόμενη» στάση των Εβραίων του ελλαδικού χώρου κατά την Τουρκοκρατία, την Ελληνική Επανάσταση (1821), τις παραμονές της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης (1912), τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922), όπως και από την άλλη πλευρά για τα σκληρά αντίποινα των Ελλήνων εναντίον εβραϊκών πληθυσμών κατά την άλωση της Τριπολιτσάς (1821). Είναι γεγονός ότι από πολύ παλιά υπέβοσκε ένας ανταγωνισμός μεταξύ των δύο πλευρών που έφθανε ακόμα και σε εκατέρωθεν προστριβές και διενέξεις. Αυτό όμως δεν ίσχυε πάντοτε. Υπάρχουν και περιπτώσεις, μετά την ίδρυση του ελληνικού κράτους, όπου Εβραίοι αγωνίστηκαν με τους υπόλοιπους συμπολίτες τους για την ελευθερία της πατρίδας, όπως ο αξιωματικός του ελληνικού στρατού Μαρδοχαίος Φριζής, ο οποίος πολέμησε ηρωικά στη Μικρά Ασία και στα βουνά της Πίνδου, όπου και σκοτώθηκε το 1940. Επομένως οι Εβραίοι της πατρίδας μας δεν θα πρέπει να κρίνονται βάσει του θρησκεύματός τους, αλλά βάσει της στάσης τους έναντι των εθνικών και κοινωνικών μας ζητημάτων και βάσει των θέσεών τους έναντι του σιωνισμού και του ιμπεριαλισμού, όπως άλλωστε και όλοι εμείς οι υπόλοιποι. Δεν χρειάζεται εξάλλου να ψάχνουμε να βρούμε «εχθρούς» στους κόλπους της ιουδαϊκής κοινότητας. Τη στιγμή που γύρω μας υπάρχουν τόσοι ελληνογενείς γενίτσαροι, αρνησιπάτριδες και κολαούζοι των ισχυρών, όπως οι της antifa, οι συναγωγές είναι ο «εύκολος στόχος». Γιατί εχθρός μας δεν είναι οι απανταχού Εβραίοι, αλλά ο σιωνισμός και όσοι τον υπηρετούν.

Έτσι λοιπόν τασσόμαστε εναντίον όλων όσων υποθάλπουν δίνοντας ηθική υποστήριξη στο Ισραήλ για τα εγκλήματα που διαπράττει σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης. Εναντίον κάποιων μεγαλοκαναλαρχών και δημοσιογράφων που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα «δικαιολογώντας» το για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει. Είμαστε εναντίον κάποιων πολιτικών που ακολουθούν πολιτική «ίσων αποστάσεων» μεταξύ θύτη και θύματος για τη σφαγή στη Γάζα, θέλοντας να τα έχουν καλά με τον πανίσχυρο φιλοσιωνιστικό παράγοντα, προσβλέποντας σε μία ευμενή αντιμετώπιση για την πολιτική τους ανέλιξη. Είμαστε εναντίον και κάποιων «μεταμοντέρνων» καθηγητών, χρηματοδοτούμενων με κονδύλια για τη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος, που προπαγανδίζουν τον «εθνομηδενισμό» και την «πολιτική ορθότητα» μέσα στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Στεκόμαστε εναντίον ορισμένων «αριστερών» και «προοδευτικών» «διανοουμένων» και «συλλογικοτήτων», όπως τους Terminal 119, που έχουν αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση του Ισραήλ με πρόσχημα την «καταπολέμηση του αντισημιτισμού», αλλά και όλων όσων τους υποθάλπουν (π.χ. η Σ.Ο. του Indymedia). Στρεφόμαστε επίσης εναντίον όσων «αναρχικών» και «αντιεξουσιαστών» αρνούνται να συμμετάσχουν σε αντι-ισραηλινές διαδηλώσεις με το πρόσχημα της καταπολέμησης του «εθνικισμού»(!). Τασσόμαστε τέλος εναντίον όσων ιεραρχών -θεματοφυλάκων υποτίθεται της χριστιανικής διδασκαλίας- κλείνουν υποκριτικά τα μάτια και τηρούν σιγήν ισχύος για όσα αποτρόπαια διαδραματίζονται γύρω τους. Αυτοί όλοι οι παραπάνω θα πρέπει πρωτίστως να ερωτηθούν: ΕΣΕΙΣ ΤΙΝΟΣ ΤΗ ΘΕΣΗ ΕΧΕΤΕ;

Από τη συγκέντρωση ειρηνόφιλων Εβραίων στο Τελ Αβίβ εναντίον των σιωνιστικών εγκλημάτων..

Γιατί, όταν υπάρχουν έστω λίγοι Ισραηλινοί που διαδηλώνουν στο Τελ Αβίβ εναντίον της σφαγής στη Γάζα, είναι αδιανόητο να υπάρχουν «Έλληνες» οποιουδήποτε θρησκεύματος που να υποστηρίζουν το Ισραήλ στην εγκληματική του δράση είτε με την ηθική και πολιτική τους στήριξη και συναίνεση είτε με την αποφυγή της καταδίκης της ισραηλινής βαρβαρότητας μέσα από μία στάση «ουδετερότητας». Όλοι αυτοί είναι συνυπεύθυνοι για όσα διαπράττονται στην Παλαιστίνη με την ηθική και πολιτική κάλυψη που παρέχουν στα σιωνιστικά καθάρματα.

Ιστοριοδίφης

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Ξένος Τύπος εναντίον Ελλάδας

από CAPITAL.GR

15/01/2009
09:48
Εκτύπωση Είδησης ... Εξαγωγή σε μορφή Text ...

Του Γιώργου Ι. Δημητρομανωλάκη

Μία άνευ προηγουμένου επίθεση των μεγαλύτερων εντύπων της Γηραιάς Ηπείρου δέχεται τους τελευταίους δυο μήνες η Ελλάδα.

Με πομπώδεις εκφράσεις δανεισμένες από την Αρχαία Ελλάδα, όπως για παράδειγμα «φοβού τους Έλληνες …και δώρα φέροντες», έντυπα εγνωσμένου κύρους όπως για παράδειγμα ο Economist και οι Financial Times και η γερμανική Handelsblatt χρησιμοποιούν «καταστροφική γλώσσα» εναντίον της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης της Ν.Δ. και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις αφήνουν ανοικτό και το ενδεχόμενο αποχώρησης της χώρας μας από την ζώνη του ευρώ.

Η τρομοκρατική επίθεση εναντίον της χώρα μας ξεκίνησε στα μέσα Νοεμβρίου του 2008 από τον Economist όταν σε κύριο άρθρο του αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν χώρες όπως (κυρίως ) η Ελλάδα και η Ιταλία με τα υψηλά ελλείμματα να παραμένουν ακόμα μέλη της ζώνης του ευρώ και προέβλεψε ότι σύντομα η χώρα μας θα βρεθεί εκτός της ΟΝΕ. Στα τέλη Νοεμβρίου η έγκριτη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt επιχειρηματολογούσε υπέρ της εξόδου της Ελλάδος από την Ευρωζώνη, με βάση πολιτικά κριτήρια.

Την σκυτάλη πήραν στις αρχές Δεκεμβρίου οι Financial Times, οι δημοσιογράφοι της οποίας διαψεύδοντας τα στοιχεία του ελληνικού προϋπολογισμού περί δανεισμού (το νούμερο που έχει εγγραφεί είναι 41 δισ. το 2009 ) ανέφεραν ότι η χώρα μας θα αναγκαστεί να δανειστεί στο τρέχον έτος ποσό άνω των 53 δισ. ευρώ προκαλώντας την «αδικαιολόγητη» οργή του τότε υπουργού οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη, καθώς εκείνες τις ημέρες τα spread των 10ετων ελληνικών ομολόγων είχαν εκτιναχθεί στα ύψη πάνω από τις 170 μονάδες βάσης σε σχέση με το γερμανικό bund.

Ερωτηθείς μάλιστα από δημοσιογράφο «αν τα δημοσιεύματα προκαλούν την αύξηση αυτή των spread (επιπρόσθετο επιτόκιο που δανείζεται η Ελλάδα πάνω από τη Γερμανία) ή η αύξηση των spread προκαλεί τα δημοσιεύματα», ο υπουργός απάντησε: «Το ερώτημά σας μοιάζει λίγο με το αν η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα».

Βέβαια τα στοιχεία εκείνα είχαν δοθεί στους FT από το Reuters και την Barclays Capital και όσον αφορά τα 53 δισ. ευρώ ήταν λανθασμένα. Ο λόγος είναι ότι στα 40,5 δισ. ευρώ που είναι ο δανεισμός του 2009 πρόσθεσαν τα 8 δισ. ευρώ των ειδικών κρατικών ομολόγων που θα δοθούν στις τράπεζες για να τα χρησιμοποιούν ως ενέχυρο για δανεισμό από την ΕΚΤ και τα 5 δισ. ευρώ για τις προνομιούχες μετοχές των τραπεζών.

Στα τέλη Δεκεμβρίου ακολουθούν και πάλι μια σειρά “πύρινων” άρθρων τα οποία όμως εστιάζουν την κριτική τους στα γεγονότα εκείνων των ημερών ενώ δεν παραλείπουν να αναφέρονται και στην αρνητική πορεία των οικονομικών μεγεθών.

Στις αρχές Ιανουαρίου και μάλιστα την ημέρα του ανασχηματισμού (07/01) οι FT επανέρχονται με ένα ακόμα, πιο ήπιο αυτή την φορά, κείμενο και αναφέρουν ότι «Όταν οι καιροί είναι δύσκολοι, τότε ο αδύναμος κρίκος δέχεται ακόμη πιο ισχυρές πιέσεις. Στη Ευρωζώνη ο αδύναμος κρίκος είναι η Ελλάδα» Μάλιστα γράφουν ότι αυτή είναι άποψη ενός ανώνυμου χρηματιστή…

Και το κείμενο συνεχίζει « Βάσει του σχεδιασμού για τον δανεισμό φέτος, υπάρχει ανάγκη για 45 δισ. ευρώ (ποσό-ρεκόρ) προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το δημόσιο χρέος, το οποίο αγγίζει το 95% του ΑΕΠ και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ευρωζώνη μετά το αντίστοιχο στην Ιταλία. Στο παραπάνω ποσό περιλαμβάνονται 26 δισ. ευρώ υφιστάμενου χρέους το οποίο αναμένεται να μετακυλιστεί. Όμως πέραν των 45 δισ. ευρώ, θα πρέπει να βρεθούν και 20 δισ. ευρώ για τη στήριξη των τραπεζών, ενώ η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει επιπλέον 10 δισ. δολάρια για να χρηματοδοτήσει και άλλους κρατικούς φορείς, όπως για παράδειγμα τα υπερχρεωμένα δημόσια νοσοκομεία».

Όμως τα πράγματα αγριεύουν στις 13 Ιανουαρίου όταν και πάλι οι Financial Times κατηγορούν ευθέως ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει τον “Δούρειο Ίππο΄ που θα “σπάσει” το ευρώ.

Αναφέρουν ευθέως (sic) ότι «μια εσωτερική πρόβλεψη για το μέλλον της αγοράς δίνει πιθανότητα 30% κάποια χώρα-μέλος της Ευρωζώνης να εγκαταλείψει το ευρώ μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους. Μια κρίση στην Ελλάδα θα μπορούσε να αποτελέσει το "απόλυτο crash-test" για το ευρώ (για να δανειστούμε μία φράση από τον Daniel Katzive της Credit Suisse). Εάν η Ευρωζώνη μπορούσε να βρει έναν τρόπο για να αντιμετωπίσει μια χώρα η οποία αθετεί τις οικονομικές της δεσμεύσεις, αυτό ενδεχομένως θα επιβεβαίωνε το κύρος του ευρώ ως του επόμενου αποθεματικού νομίσματος του κόσμου. Όμως, αν η Ευρωζώνη δεν μπορέσει να βρει λύση και κάποια από τις χώρες-μέλη της την εγκαταλείψει, οποιαδήποτε τέτοια φιλοδοξία θα πάψει να υπάρχει. Τώρα που εκφράζονται ανοιχτά πλέον οι φόβοι ότι η Ελλάδα (ή κάποια άλλη περιφερειακή χώρα) θα μπορούσε να αποτελέσει τον “Δούρειο Ίππο” που θα “σπάσει” το ευρώ, οποιαδήποτε είδηση από αυτό το μέτωπο θα μπορούσε να προκαλέσει αναταράξεις σε πολλές άλλες αγορές…».

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

32 BETO ΗΠΑ ΥΠΕΡ ΙΣΡΑΗΛ!

Από το 1982 οι ΗΠΑ έχουν ασκήσει βέτο σε 32 προτάσεις ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τα οποία ήταν επικριτικά για το Ισραήλ, περισσότερα δηλαδή από τα βέτο που έχουν ασκήσει όλα τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας (2006).


Η βοήθεια που δίνουν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ «επισκιάζει τη βοήθεια που έχει δοθεί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα» και συνολικά ανέρχεται «στα 140 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο» μέχρι σήμερα (2006).

«Το Ισραηλινό Λόμπι και η Πολιτική των ΗΠΑ» John Mearsheimer και τον Stephen Walt εκδόσεις ΘΥΡΑΘΕΝ


1. US veto blocks UN anti-Israel resolution
Sun, 28 Dec 2008 08:17:23 GMT

The UN Security Council has been unable to force an end to Israeli attacks against Gaza due to the intervention of the United States.
Washington once again used its veto powers on Sunday to block a resolution calling for an end to the massive ongoing Israeli attacks against the Gaza Strip.

http://www.oldamericancentury.org/bb/index.php?showtopic=23822


2. Βέτο ΗΠΑ σε ψήφισμα του ΟΗΕ

Βέτο άσκησαν χθες οι ΗΠΑ σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με το οποίο καταδικαζόταν η δολοφονία από το Ισραήλ του ηγέτη της Χαμάς Αχμέντ Γιασίν. Υστερα από μέρες διαβουλεύσεων η απόφαση, η οποία υποβλήθηκε από την Αλγερία, τελικά απορρίφθηκε με 11 ψήφους υπέρ, τρεις αποχές και την επιβολή βέτο από τον Αμερικανό εκπρόσωπο Τζον Νεγρεπόντε. Η αμερικανική δικαιολόγηση του βέτο ήταν ότι η απόφαση ήταν μονόπλευρη, καθώς «δεν καταδίκαζε και την τρομοκρατική δράση της Χαμάς και άλλων στρατιωτικών οργανώσεων των Παλαιστινίων».


(Ασ. Πρες)

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/03/2004

http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,dt=26.03.2004,id=43532212

3. Βέτο ΗΠΑ σε ψήφισμα στο ΣΑ των ΗΕ κατά του Ισραήλ.

Οι ΗΠΑ άσκησαν βέτο σε ψήφισμα που υπεβλήθη από Αραβικές χώρες στο Συμβούλιο Ασφάλειας των ΗΕ και το οποίο ζητούσε απ’ το Ισραήλ να τερματίσει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας. 11 χώρες τάχθηκαν υπέρ του σχεδίου, αλλά υπήρξαν και τρεις αποχές, της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Ρουμανίας. Ο πρέσβης των ΗΠΑ στα ΗΕ, Τζον Ντάνφορθ, δήλωσε ότι το μέτρο δεν αναφερόταν καθόλου στις Παλαιστινιακές επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών, συμπεριλαμβανομένης και της επίθεσης με ρουκέτες την περασμένη εβδομάδα που κόστισε τη ζωή σε 2 παιδιά στο Ισραήλ. Πάντως ο πρέσβης της Αλγερίας στα ΗΕ, που υπέβαλε και το ψήφισμα εκ μέρους των Αραβικών χωρών, δήλωσε ότι το βέτο αποδεικνύει ότι το Συμβούλιο Ασφάλειας δεν μπορεί να αναλάβει καμία πρωτοβουλία σε σχέση με το Ισραήλ. Στο μεταξύ 4 Παλαιστίνιοι εξτρεμιστές σκοτώθηκαν χθες από Ισραηλινές επιθέσεις με πυραύλους στη Γάζα, μεταξύ των οποίων και ο Μπασίρ Αλ Νταμπάς, ανώτερος αξιωματούχος της Παλαιστινιακής οργάνωσης, Ισλαμική Τζιχάντ.

Φωνή της Αμερικής ▪ Greek 06-10-2004

http://www.voanews.com/greek/archive/2004-10/a-2004-10-06-2-1.cfm


4. ΟΗΕ Αρνήθηκαν οι Αμερικανοί την καταδίκη της σφαγής αμάχων

Βέτο ΗΠΑ υπέρ Ισραήλ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Το αμερικανικό βέτο απέτρεψε και πάλι την έκδοση μιας δυσάρεστης για το Ισραήλ απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αυτή τη φορά για τη σφαγή των 18 αμάχων στην Μπεΐτ Χανούν, προς μεγάλη ικανοποίηση της ισραηλινής κυβέρνησης, και προκάλεσε την οργή των Παλαιστινίων.

(Ασ. Πρες, Γαλλ. Πρακτορείο, ΑΠΕ)

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 13/11/2006

http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,dt=13.11.2006


5. Βέτο των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Σε μηδενική βάση επανέρχεται η κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη και στο ρόλο που θα μπορούσαν να παίξουν τα Ηνωμένα ΄Εθνη καθώς οι ΗΠΑ άσκησαν το δικαίωμα της αρνησικυρίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, μπλοκάροντας την απόφαση για τη δημιουργία διεθνούς δύναμης που θα αναλάμβανε την προστασία των πολιτών που ζουν στα αυτόνομα παλαιστινιακά εδάφη.

Flash.gr 28/3/2001

http://world.flash.gr/cosmosl/2001/3/28/4619id/


6. Με βέτο απάντησαν οι ΗΠΑ στο σχέδιο ψηφίσματος για την προστασία του Αραφάτ

In.gr (16/9/2003)

http://www.in.gr/NEWS/article.asp?lngEntityID=482870


7. Οι ΗΠΑ άσκησαν πάλι "βέτο" για να "προστατέψουν" το Ισραήλ

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.

Για δεύτερη φορά μέσα στο 15ήμερο, οι ΗΠΑ άσκησαν "βέτο" εναντίον ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που ζητούσε τη διακοπή των εργασιών για την ανέγερση νέου εβραϊκού οικισμού στον αραβικό τομέα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Κυριακή 23 Μάρτη 1997 Ριζοσπάστης

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=3636423&publDate=23/3/1997

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Οι ΗΠΑ "ονειρεύονται" πραξικόπημα στην Ελλάδα!

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Έρχεται ο Πόλεμος της RAND Corporation ;

Σπύρος Χατζάρας.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον αμερικανικό και τον Κινεζικό Τύπο , η RAND Corporation , υπέβαλε τον Οκτώβριο στο αμερικανικό Πεντάγωνο, μια συγκλονιστική πρόταση. «Να προκαλέσει έναν πόλεμο, με μια «σημαντική ξένη δύναμη», σε μία προσπάθεια να αποτραπεί η ύφεση και να αναθερμανθεί η αμερικανική οικονομία».
Η πρόταση της RAND Corporation προέβλεπε, ότι η «χώρα στόχος» θα έπρεπε να είναι μια «σημαντική δύναμη», και πάντως, όχι μικρότερης κλίμακας από το Αφγανιστάν ή το Ιράκ.
Η «πληροφορία» διέρρευσε σχεδόν αμέσως στους Κινέζους και τους Ρώσους από αγανακτισμένους ανώτατους Αμερικανούς αξιωματικούς, και στη συνέχεια έφθασε σε όλους τους «ενδιαφερόμενους», ιδίως στον αραβικό κόσμο.(Ιράν-Συρία).
Τα ίδια σχέδια, απετράπησαν άλλωστε, την τελευταία στιγμή την άνοιξη, από τους κορυφαίους στρατηγούς των ΗΠΑ, οι οποίοι απείλησαν ότι θα παραιτηθούν ομαδικά, ώστε να ενημερωθεί για την αλήθεια ο αμερικανικός λαός, εάν και εφόσον, ο Μπους διέτασσε επίθεση κατά του Ιράν. Ο ναύαρχος Γουίλιαμ Φάλλον (William Fallon), με χώρο ευθύνης το Ιράκ και το Αφγανιστάν, παραιτήθηκε από τη θέση του διοικητή του αμερικανικού στρατού για τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία, (11/3), επειδή ήταν αντίθετος στην πολιτική Μπους για το Ιράν.
Πριν την παραίτηση είχε δημοσιευτεί στο περιοδικό Esquire, υπό τον τίτλο «Ένας άνθρωπος μεταξύ πολέμου και ειρήνης», άρθρο του δημοσιογράφου Τόμας Μπάρνετ., στο οποίο αναφερόταν ότι ο Φάλλον διαφωνούσε με την πολιτική του προέδρου Τζορτζ Μπους για το Ιράν, και την αντιμετώπιση του πυρηνικού του προγράμματος, και ότι ο ναύαρχος ήταν ο μόνος που αντιτίθετο στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης. Ο υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς,(που παραμένει και στην διακυβέρνηση Ομπάμα) είχε πει τότε, ότι κατά την άποψή του, ο ναύαρχος «πήρε τη σωστή απόφαση». Παράλληλα, ο κ. υπουργός είχε απορρίψει σαν «γελοία» ,κάθε υπόνοια ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για πόλεμο με το Ιράν.
Ο πρώτος πιθανός πόλεμος του σχεδίου της RAND Corporation ήταν αυτός κατά του Ιράν, οι φήμες για τον οποίο έστειλαν τον Ιούλιο, το πετρέλαιο στα 147 δολ. Ο δεύτερος πιθανός πόλεμος των «αγωγών» στον Καυκάσο, που θα ενέπλεκε τη Ρωσία, και που «ναυάγησε» τελικά¨τον Αύγουστο. Η Βόρεια Κορέα ήταν επίσης στόχος, παρότι η «κλίμακα» της χώρας , δεν θα ήταν αρκετή για τις απαιτήσεις της RAND., επειδή θα μπορούσε να εμπλέξει Κίνα και Ρωσία όπως και το 1950.
Ο δεύτερος ήταν το Ιράν και οι πυρηνικές του φιλοδοξίες. Η πυρηνική σύγκρουση Πακιστάν-Ινδίας ήταν και αυτή στόχος. Επιχειρήθηκε η προπαρασκευή με την εισβολή των «μουσουλμάνων τρομοκρατών» που εκπαιδεύτηκαν από «σκοτεινές δυνάμεις», (Blackwater;) στο Πακιστάν. Και φυσικά πάντα στην ατζέντα ήταν ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, που θα μπορούσε να οδηγήσει στο Ιράν και τη Συρία.
Η Δαμασκός, που κατηγορείτο ότι υποστηρίζει τη διεθνή τρομοκρατία, είχε κατονομαστεί από τον Μπους ως «δύναμη του κακού», επειδή υποστήριζε τους αντάρτες των «διεθνών ταξιαρχιών» της Αλ-Κάιντα στο δυτικό Ιράκ, αλλά και για τον ρόλο της στον Λίβανο, και την Γάζα. (αφού υποστηρίζει την Χεσμολάχ, και την Χαμάς) .

Οι πληροφορίες αυτές ,σχολιάστηκαν και από τα γαλλικά μμε, που αποκάλυψαν την πρόταση της RAND Corporation ,να διατεθούν 700 δις. δολάρια ( όσα και για το σχέδιο Πόλσον), για να χρηματοδοτηθεί ένας νέο πόλεμος που θα αναζωογονούσε στη συνέχεια τα χρηματιστήρια.

Η RAND Corporation είναι η πιο διαβόητη και πανίσχυρη ΜΚΟ των ΗΠΑ, με ισχυρότατους δεσμούς με το στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα ( που δολοφόνησε τον Κένεντι) , και η οποία διαπλέκεται με τα ιδρύματα Ford, Rockefeller, και Carnegie .

Στη σημερινή ηγεσία της RAND Corporation βρίσκονται ο Frank Charles Carlucci III, πρώην υπουργός Αμύνης και υποδιευθυντής της CIA, ο Ronald L. Olson, του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων , ( Council on Foreign Relations) ,και πρώην υπουργός Εργασίας, και ο γνωστός μας Σουηδός Κάρλ Μπίλτ, κορυφαίο μέλος της Bilderberg και πρώην πρωθυπουργός ..

Ο Carlucci ήταν πρόεδρος του Ομίλου Carlyle το διάστημα 1989-2005 και πέτυχε κολοσσιαία αύξηση, εσόδων και κερδών , του Ομίλου ,με τα συμβόλαια που έκλεισε μετά την 11η Σεπτεμβρίου, και την εισβολή στο Αφγανιστάν. Μέτοχος του Ομίλου Carlyle είναι και η σαουδαραβική οικογένεια των Μπίν Λάντεν.
.
Η πρόταση της RAND Corporation εξηγεί ως ένα βαθμό, τα σχόλια του αντιπροέδρου Joe Biden, αλλά και του Κόλιν Πάουελ και της Μαντλίν Ολμπράιτ ότι ο Ομπάμα ,θα αντιμετωπίσει μια σημαντική «διεθνή κρίση», αμέσως μόλις αναλάβει καθήκοντα. Την ίδια πρόβλεψη, έκανε και ο Michael Bayer, πρόεδρος της επιτροπής αναλυτών του Πενταγώνου.
Και επειδή το σχέδιο του «αντιτρομοκρατικού» αγώνα, πάντα είναι χρήσιμο, διότι ο κόσμος φοβάται τις «σκοτεινές δυνάμεις» στη συνεχιζόμενη από τις 27 Δεκεμβρίου στην κρίση της μέσης Ανατολής, εμφανίστηκαν και τα παιδιά της CIA με μήνυμα - κάλεσμα της Αλ Κάιντα για μουσουλμανική εξέγερση.
Ο δεύτερος στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα, Άιμαν αλ-Ζαουάχρι, σε μήνυμά του ( 6 Ιανουαρίου), που μεταδόθηκε μέσω του διαδικτύου, είπε πως οι ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα, είναι μέρος μίας εκστρατείας της Δύσης, εναντίον του Ισλάμ και κατηγόρησε το νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ότι είναι συνένοχος .«Αυτό που αντιμετωπίζετε τώρα... είναι ένας κρίκος, σε μία αλυσίδα της σιωνιστικής εκστρατείας εναντίον των Μουσουλμάνων και του Ισλάμ. Αυτές οι επιθέσεις είναι το δώρο του Ομπάμα σε εσάς (τους Παλαιστίνιους) ,προτού αναλάβει καθήκοντα. Χτυπήσατε τα συμφέροντα των σιωνιστών και των σταυροφόρων οπουδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο μπορείτε», είπε ο Άιμαν αλ Ζαουάχρι στο μήνυμά του.
Η « τρομοκρατία» επομένως «αντεπιτίθεται».
Τώρα έρχεται η σειρά, των αθώων Εβραίων, και όχι μόνο ,να πληρώσουν με νέο αίμα τις ζημιές των τοκογλύφων. (Και την 9/11, άλλοι είχαν άδεια και άλλοι εξαερώθηκαν. Να είναι ζήτημα γνωριμιών;)
Οι τρομοκράτες, που «θα χτυπήσουν τα δυτικά συμφέροντα», ( όπως θα διαπιστώσουν οι πληροφορίες της CIA), θα είναι συνδεδεμένοι με το Ιράν, (που έχει και πυρηνικά όπλα) και τη Συρία , και επόμενους , το σενάριο αλά Αφγανιστάν ,θα μπει σε εφαρμογή.
Για να συνδεθούν οι εξελίξεις το Tavistock Institute έχει επεξεργαστεί τον «Ψυχολογικό πόλεμο» κατά των αραβικών μαζών, και των αραβικών κυβερνήσεων. Τα «σφάλματα» των τεθωρακισμένων το Ισραήλ στην Γάζα, αυξάνουν την αγανάκτηση, και φέρνουν πιο κοντά, την επανάληψη των τρομοκρατικών επιθέσεων κατά εβραϊκών στόχων, σε ολόκληρο τον κόσμο. Οπότε, μετά τον «μικρό χωροφύλακα» θα αναλάβει δράση ο Μεγάλος.
Η Έκθεση που παρέδωσε στη νέα διακυβέρνηση του Ομπάμα το National Intelligence Council (Εθνικό Συμβούλιο Πληροφοριών - (NIC)) των ΗΠΑ, που είναι η «ομπρέλα» των 16 υπηρεσιών συλλογής πληροφοριών, και η οποία εν πολλοίς προετοιμάστηκε από το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών, (Center for Strategic and International Studies –CSIS) του Zbigniew Brzezinski έλεγε πάνω κάτω τα ίδια πράγματα με την RAND Corporation.
Η πιθανότητα ενός πολέμου στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής θα αυξηθεί επεσήμαινε η έκθεση.
Η τρέχουσα κρίση της Γουόλ Στριτ δεν είνα για αυτούς τίποτα άλλο από την αρχή μιας παγκόσμιας επανεξισορρόπησης. Γι' αυτό ο αγώνας για τον έλεγχο των πρώτων υλών, της ενέργειας, των τροφίμων και του νερού καθίσταται απολύτως αναγκαίος. Επομένως μεγαλύτερες στρατιωτικές δαπάνες. Περισσότερη πολιτική κανονιοφόρων. Περισσότερη ένταση, αστάθεια, και πιθανώς πόλεμοι.
http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=2119
Η αμερικάνικη οικονομία είναι χτισμένη πάνω στο «όραμα» της παγκόσμιας ηγεμονίας της τραπεζιτικής ολιγαρχίας των Ρότσιλντ –Ροκφέλερ, η οποία χρειάζεται την ισχύ της επιβολής. Επομένως, είναι μία πολεμική οικονομία, στην υπηρεσία μιας ιμπεριαλιστικής πολιτικής, που χρειάζεται τους πολέμους. Ο Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα, αυτήν την πολιτική δεσμεύτηκε να υπηρετήσει, για να εκλεγεί πρόεδρος.
http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=2103

Καημένε Ομπάμα.

ΥΓ. Ορισμένοι φανατικοί στο Ισραήλ και όχι μόνον , νομίζουν ότι ο Ολμέρ και η Λίβνι υπερασπίζονται τα συμφέροντα του Ισραήλ. Καλάαα
Αναρτήθηκε από Σπύρος Χατζάρας 
στις 12:31 πμ 



Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Μυστική επιχείρηση αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα...

Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου 2009

Σε πλήρη εξέλιξη Μυστική επιχείρηση αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα...

Το Greek American News Agency ήδη με βάση αποκλειστικές πληροφορίες από που δημοσιοποίησε για πρώτη φορά και με αφορμή τα όσα τραγικά επέφερε ένα ατυχές τυχαίο περιστατικό στις 9 Δεκεμβρίου -και ενώ ήδη η κατάσταση στην Ελλάδα είχε ξεφύγει σε άλλες καταστάσεις με πλήρη και απόλυτο έλεγχο από άλλα στοιχεία - προειδοποιούσαμε με σαφήνει και καθαρότητα λόγου και θέσεων. Ότι αυτό που από τις 8 Δεκεμβρίου μέχρι και σήμερα συμβαίνει στην Ελλάδα -και δεν έχει προηγούμενο - δεν ήταν αυτό που φαίνεται... Γράφτηκε (με πηχαίους τίτλους) και με αδιάσειστα στοιχεία αναφέραμε ότι όλα όσα γίνονταν είχαν προαναγγελθεί από τον εκδότη και διευθυντή του ΒΗΜΑτος κ. Σταύρο Ψυχάρη ήδη από τις 29 Ιουνίου 2007. Την επομένη 10 Δεκεμβρίου (08) δώθηκαν περισσότερα στοιχεία για όσα αναφέρθηκαν στις 9 Δεκεμβρίου (08) με σχετικό ρεπορτάζ υπό τον τίτλο ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ... Εν συνεχεία στις 12 Δεκεμβρίου δώθηκαν στην ευρύτερη ελληνική δημοσιότητα αποκαλυπτικά video με Αλβανούς την ώρα των επεισοδίων και εν ώρα "δράσης".

Αυτό που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους αμερικανούς, και όσους σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς και ενδεχομένως να είναι και η "σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι" των Αμερικανών είναι η δήλωση του Ρώσσου πρέσβη στην Αθήνα στις 19.12.08 Εκείνη την χρονική στιγμή, παρότι η ροή των πληροφοριών από πηγές που δεν επιδέχονται διάψευση δεν έχει σταματήσει, εν τούτοις κρίθηκε ότι οι αποκαλύψεις (μας) έπρεπε να σταματήσουν. Το λέγαμε άλλωστε, για να μη ρίχνεται λάδι στη φωτία.
Τα γεγονότα που σήμερα διαδραματίζονται στη Γάζα -το φυτίλι δυστυχώς που κινδυνεύει να απλώσει τη φλόγα του πολέμου και να κλιμακωθούν οι ανεξέλεγκτες καταστάσεις και αλλού έχει ανάψει απειλώντας να δυναμιτίσει την παγκόσμια ειρήνη (και δεν είναι κινδυνολογία )- δεν είναι άσχετα μεταξύ τους... Αυτό μόνο αρκεί για δώσει τροφή σκέψης και προβληματισμού για κάθε σκεπτόμενο πολίτη του κόσμου.
Σήμερα, 31 Δεκεμβρίου, παραμονές πρωτοχρονιάς του νέου έτους 2009, και περίπου 22 ημέρες πριν την ανάληψη των καθηκόντων του νεοεκλεγέντος 44ου Αμερικανού προέδρου Barack Obama, δυστυχώς και με δεδομένο ότι όποτε έρχονται στην εξουσία οι δημοκρατικοί το θέατρο των στρατιωτικών επιχειρήσεων δράσης αλλάζει και μετατοπίζεται στα Βαλκάνια, συνδυάζοντας και τις πληροφορίες μας για σποραδικά επεισόδια στο Κόσσοβο, επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες, οι πηγές αλλά και οι φόβοι μας για τις επερχόμενες εξελίξεις στην Ελλάδα.
Δυστυχώς με τα όσα συγκλονιστικά αποκαλύπτει σήμερα ο δημοσιογράφος κ. Λάμπρος Παπαντωνίου, γνωστός για την μαχητικότητα του αλλά και την εγκυρότητα των πληροφοριών και πηγών που διαθέτει-όντως επι 30 χρόνια και πλέον στις επάλξεις της μαχόμενης αποκαλυπτικής και με άποψη δημοσιογραφίας- το μόνο που ειλικρινά ευχόμαστε είναι να μην επαληθευτεί τίποτα απολύτως! Ούτε από όσα μεταδίδονται από τον κ. Παπαντωνίου, ούτε πολύ περισσότερο από όσα ξέρουμε εδώ και πολύ καιρό όχι μόνο εμείς, αλλά και ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής!
Αρκετό καιρό τώρα ο κ. Καραμανλής γνωρίζει από σχετικές πληροφορίες που του είχουν μεταφερθεί αρμοδίως και υπεύθυνα με στοιχεία που αφορούν στην δράση εντός της Ελλάδος εξωελληνικών σκοτεινών κέντρων.
Εμείς εκείνο που θα πούμε είναι αυτό που γράφτηκε στις 9 Δεκεμβρίου 08. Όντως κ. Ψυχάρη "ότι η Ελλάδα έχει εμπλακεί σε μια σκληρή αναμέτρηση" και δυστυχώς έχει "γίνει στόχος εκδικητικής μανίας. Διότι όλοι γνωρίζουμε πλέον πώς αντιδρούν οι μεγάλες δυνάμεις..."ΕΣΕΙΣ που τα γράφατε κάτι θα ξέρατε... όπως ορθώς αναλύοντας το ίδιο άρθρο σας είχε επισημάνει και ο Θύμιος Παπανικολάου στις 12 12 08 σε σχετικό άρθρο του στο περιοδικό ΡΕΣΑΛΤΟ

Ακολουθεί ολόκληρο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Λάμπρου Παπαντωνίου

Ως πρόλογος του κ. Λάμπρου Παπαντωνίου τα εξής :
-Θέλουν να δέσουν με «τετελεσμένα» τον Ομπάμα πριν αναλάβει!
-Η Ελλάδα θα ριχτεί στο χάος, την ακυβερνησία, την ηθική, κοινωνική και οικονομική καταστροφή-εξόντωση!
-Σχεδιάζονται γεωπολιτικές εξελίξεις σε βάρος μας και υπέρ
ΑΛΒΑΝΙΑΣ - ΣΚΟΠΙΩΝ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ &να απομονωθεί παράλληλα η ΜΟΣΧΑ και οι αγωγοί της! (δεν είναι τυχαίες οι τελευταίες μαζικές και συγχρονισμένες προκλήσεις Σκοπίων και Τουρκίας)
-
Η Βόρεια κυρίως Ελλάδα παίζεται στα ζάρια ασύδοτων μυστικών υπηρεσιών
-
Θα ετοιμαστεί υπεύθυνη στήριξη βουλευτών ΠΑΣΟΚ & ΚΚΕ στην κυβέρνηση Καραμανλή! Διακομματικός ανασχηματισμός «BIG - BANG» σε περίπτωση συνεχιζόμενης αποσταθεροποίησης της χώρας, με είσοδο στην Κυβέρνηση και Βουλευτών εκτός Ν.Δ.!
-Σε τροχιά πολιτικής μοναξιάς Γιώργος Παπανδρέου και Τσίπρας

-
Σχέδιο κατάρρευσης των Ευρωπαικών οικονομιών και του ευρώ με μοχλό του μετανάστες. Αρχή απο Ελλάδα!

Υπόλογη η Κυβέρνηση Μπους για τις ταραχές στην Ελλάδα!
Απεργάζεται μεθόδους για την αποσταθεροποίησή της, ώστε ο νεοεκλεγείς Μπαράκ Ομπάμα να βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων, από τα οποία δεν θα μπορεί εύκολα να απεμπλακεί ! Ό,τι ακριβώς γίνεται και με τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς εναντίον της Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας. Βέβαια παραμένει το τεράστιο ερώτημα, κατά πόσο ο κ. Ομπάμα έχει επίγνωση αυτής της πολιτικής από την στιγμή που είθισται ο κ. Μπους να τον ενημερώνει για κάθε ζήτημα. Άλλωστε μόνο ένας ανόητος δεν θα μπορούσε ν' αντιληφθεί, πως όλη αυτή την ιστορία των ταραχών στην Αθήνα,
με αφορμή την τραγική δολοφονία του άμοιρου 15χρονου, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, την υποκινούν φορείς της Αμερικανικής Κυβέρνησης, που ελλοχεύουν στην Αθήνα! Να υπενθυμίσουμε, ότι το κλιμάκιο της CIA στην Αθήνα είναι το μεγαλύτερο μετά το Κάιρο, με όλων των ειδών τα μέσα! Διαθέτει ακόμη και επαγγελματίες δολοφόνους, σύμφωνα με την Επιτροπή της Αμερικανικής Γερουσίας για θέματα Intelligence (Μυστικών Υπηρεσιών και Πληροφοριών)!

«Αυτά ήταν μόνο η Αρχή ...;»
Η δολοφονία του μαθητή, όπως την χαρακτήρισε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, έδωσε το έναυσμα να γίνει μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία κατά της Ελλάδος, με στόχο την ανατροπή της Ελληνικής Κυβέρνησης και την αποσταθεροποίηση της χώρας. Εκστρατεία που άρχισε από την Αθήνα, με όλες αυτές τις κατευθυνόμενες κινητοποιήσεις των κουκουλοφόρων, που προκάλεσαν απίστευτους και πρωτοφανείς σε αγριότητα και εχθρικότητα βανδαλισμούς. Και όπως υποστηρίζουν τα στημένα δημοσιεύματα βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή!!!
Έπεται άγρια συνέχεια!!! Αποκορύφωμα, όλη αυτή η απαράδεκτη και ανεξήγητη στάση του Αμερικανικού Τύπου και γενικά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης εναντίον της Ελλάδας. Με κακοήθεια, ύβρεις, δοσμένα άρθρα και δημοσιεύματα και ένα σωρό αθλιότητες, ασφαλώς χρηματοδοτούμενα, κατά «το παλιά μου τέχνη κόσκινο», έβαλαν στόχο την Ελλάδα, όχι ασφαλώς τυχαία. Οι ταραχές και η ενορχηστρωμένη κακόβουλη επίθεση των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης αποτελούν ένα και το αυτό πράμα. Είναι αλληλένδετα
.

Θέλουν να δέσουν τον ΟΜΠΑΜΑ με «τετελεσμένα»

Αξιόλογοι παρατηρητές, προσκείμενοι στο αμερικανικό Intelligence, εδώ στην Ουάσιγκτον, υποστηρίζουν ότι αυτό που επιχειρεί η απερχόμενη επίσημη Αμερικανική Κυβέρνηση είναι να σύρει το χαλί της εξουσίας από τον κ. Καραμανλή ώστε ο Barack Obama να βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων! Ο Ομπάμα όμως πρέπει λογικά να έχει πλήρη γνώση μέχρι και της τελευταίας λεπτομέρειας αυτών των σχεδίων. Άλλωστε, ο ίδιος μας είχε πει, στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου, στο ξενοδοχείο Χίλτον, στο Σικάγο, στις 7 Ιανουαρίου, στην οποία ο γράφων ήταν παρών, ότι ενημερώνεται καθημερινά από το Ιntelligence και μάλιστα είναι ικανοποιημένος. Κατά συνέπεια, είναι φύσει αδύνατον, ο νεαρός Πρόεδρος να μην έχει γνώση περί των τεκταινομένων στην Ελλάδα. Και άρα θα έχει ευθύνη εάν δεν τα σταματήσει από τώρα!


Μυστική επιχείρηση εναντίον της Ελλάδας

Αμερικανοί πρακτορίσκοι έχουν μεταβληθεί σε «εταιρεία εργολάβων»που εξυπηρετεί βασικά συμφέροντα Τουρκίας και Σκοπίων και όχι των ΗΠΑ. Στόχος τους η αποσταθεροποίηση της Ελλάδας πριν καλά καλά αναλάβει ο φιλικός Ομπάμα
. Τo λέμε ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, ότι πρόκειται για μια covert operation (μυστική επιχείρηση) εναντίον της Πατρίδας μας! Και πάνω στην κατάπτυστη βάση προώθησης δήθεν των αμερικανικών εθνικών συμφερόντων, κατά το «ο θάνάτος σου, η ζωή μου!».Επιχείρηση που έχουν συλλάβει και εκτελούν υπόγειοι δικτατορίσκοι εν αγνοία του Αμερικανικού Δημοκρατικού λαού αρρωστημένα μυαλά με δυο λόγια, που αυταρέσκονται να καθορίζουν τις τύχες του κόσμου και να διατηρούν για τους εαυτούς τους το αξίωμα του πραγματικού «Πλανητάρχη». Και αυτή τη φορά νιώθουν και είναι «πλανητάρχες» μια και έχουν την πλήρη κάλυψη της απερχόμενης Κυβέρνησης Μπους, κάτι που μοιάζει με εντολή «λευκού χειρισμού» ...; και αδίστακτης δράσης!Πάντως, επισημαίνουμε, όλως ιδιαίτερα πως η χρονική περίοδος μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για την Ελλάδα!!

Τελικός στόχος το Ελληνικό έδαφος

Τα συνεταιράκια των Δυτικών Βαλκανίων το 2007 (λείπει προσωρινά ο Θάτσι του Κοσσόβου)
Έχουν μοιράσει δουλειές, επιρροές, εισροές και την Βόρεια Ελλάδα.Ο Μπερίσα θέλει «Τσαμουριά», ο Γκρούεβσκι «Αιγιακή Μακεδονία» (ενώ η Τουρκία από ανατολικά θέλει Θράκη, Αιγαίο, Κύπρο)Με όσους αξιόλογους πολιτικούς αναλυτές και αν μιλήσαμε, τις μέρες αυτές, μας κατέστησαν ξεκάθαρο, ότι η συντονισμένη αυτή αναρχία αποσκοπεί στην Βαλκανοποίηση της Ελλάδας και έχει άμεση σχέση, με τις αναμενόμενες γεωπολιτικές εξελίξεις στα Βαλκάνια! Αιχμή του δόρατος οι Αλβανοί, οι Σκοπιανοί και, όλως ιδιαίτερα, οι παράνομοι διαβιούντες στην Ελλάδα παράνομοι μετανάστες, που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο. Όλοι αυτοί θα χρησιμοποιηθούν εν ευθέτω χρόνω...


Αλβανοί του Κοσσόβου μέσω Σκοπίων
Τα χειρότερα βρίσκονται μπροστά μας, διότι, όπως λένε πολιτικοί παρατηρητές, ακόμη δεν έχουμε δει τίποτε, διότι οι Αμερικανικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, δεν έχουν χρησιμοποιήσει ως τώρα την αποκαλούμενη εφεδρεία των Αλβανών! Άλλωστε, δεν είναι κρυφό ότι, την παραμονή της έναρξης των ταραχών, έστειλαν στην Θεσσαλονίκη τον αρχιεγκληματία των Βαλκανίων, Χασίμ Θάτσι, από την Πριστίνα του Κοσσυφοπεδίου. Και τα σενάρια είναι πολύμορφα και πολύπλοκα, αρκεί και μόνο να λάβει κανείς υπόψιν τα δυο Καλάζνικοφ, που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του λεωφορείου των Ματ ή τις περίεργες αφίξεις ανδρών (Αλβανών) από τα Σκόπια, που κατέλυσαν σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία των Αθηνών τις κρίσιμες ημέρες ...;
Αν μπορούσαμε μάλιστα να αποκαλύψουμε επώνυμα τα όσα μας έχουν εκμυστηρευτεί συγκεκριμένοι Ομογενείς πράκτορες, που δρουν εδώ στην Ουάσιγκτον, για τις μεθόδους που απεργάζονται σκοτεινοί αμερικανικοί κύκλοι της Κυβέρνησης Μπους, τότε θα έφριττε και ο πιο ανυποψίαστος αναγνώστης!

CRISIS Made in USA Καμμιά άλλη χώρα πάντως στον κόσμο - μήτε η γειτονική Τουρκία - έχει την δύναμη και την υποδομή να κάνει αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες! Το αν η επίσημη Ουάσιγκτον των Μπους-Ομπάμα θέλει να πλήξει την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δικαίωμά της, γιατί έτσι σαθρά νομίζει πως θα επιλύσει την επικείμενη αμερικανική οικονομική κατάρρευση, που επέρχεται σαν λαίλαπα. Ήδη, η χώρα βρίσκεται σε μεγάλη οικονομική ύφεση, οι κοινωνικές αναταραχές βρίσκονται προ των πυλών, γι΄ αυτό και ο κ. Μπους απεφάσισε την ανάπτυξη χιλιάδων αμερικανικών στρατευμάτων, στις μεγάλες πόλεις, κάτι που υιοθετεί πλήρως και ο Μπαράκ Ομπάμα. Η «Ουάσιγκτον Πόστ» το έκανε μείζον θέμα. Το αιτιολογικό είναι η προστασία της χώρας από τρομοκράτες. Η αλήθεια είναι η καταστολή των αναμενομένων κοινωνικών ταραχών, λόγω της ανεργίας, της φτώχειας και της κοινωνικής εξαθλίωσης, που μαστίζουν αυτή την χώρα. Είναι αυτά που καταλογίζουν τ' αμερικανικά δημοσιεύματα ότι τάχα τα έχει η Ελλάδα, ενώ τα έχει η ίδια η Αμερική και στην πιο τραγική τους μάλιστα διάσταση!


Camp Bondsteel
Η μεγαλύτερη Βάση των ΗΠΑ στον κόσμο, που λέγεται πως είναι ορατή από τη Σελήνη! Έχει προδιαγραφές μιας πόλης 25.000 ανθρώπων! Βρίσκεται στα σύνορα Κοσσόβου - Σκοπίων και αποτελεί τον φύλακα της νέας γεωπολιτικής στρατηγικής των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και τον φρουρό των Αμερικανικών Βαλκανικών Αγωγών στην περιοχή (ΑΜΒΟ), όπου έντονα δραστηριοποιείται μέσω Ελλάδος και Σερβίας η Ρωσία. Και λέγεται ανοιχτά, ότι θα επιχειρήσουν το τόλμημα οι Ηνωμένες Πολιτείες από τα έρημα Βαλκάνια, έχοντας συμμάχους τα εγκληματικά στοιχεία, που λέγονται Αλβανοί Κοσσοβάροι, με εφορμητήριο το αμερικανικό και νατοϊκό καρκίνωμα, που αποκαλείται Κοσσυφοπέδιο. Και εκείθεν τα ενδότερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο δε Μπαράκ Ομπάμα φέρεται αποφασισμένος να υλοποιήσει την απόφαση αυτή του Μπους. Ηδη ανακοινώθηκε η αποστολή 10 χιλιάδων αμερικανών στρατιωτών, εντός του 2009, στο Κοσσυφοπέδιο, που θα καταλύσουν στην μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βάση, σε ολόκληρο τον κόσμο, στο Bondsteel!


Ο μεγαλύτερος υπερασπιστής των πλαστογράφων, στη Βάση του Bondsteel, στα κοσσοβοσκοπιανικά σύνορα, θεωρεί αδιανόητο να μην περιλαμβάνονται τα Σκόπια στο αμερικανικό ΝΑΤΟ, αφού η μεγαλύτερη στο κόσμο βάση των ΗΠΑ, πατάει όχι μόνο σε κοσσοβάρικο, αλλά και σε σκοπιανικό προτεκτοράτο και κατασκευάστηκε από θυγατρική της εταιρείας Halliburton, που έχει αναλάβει και των Αμερικανικό Βαλκανικό Αγωγό πετρελαίου Α"Μ"ΒΟ (Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία) που θα περνά όπως είναι «λογικό» και από το έδαφος των Σκοπίων ...;

Γι΄ αυτό και οι πιέσεις για το Σκοπιανό θα είναι γιγάντιες, αλλά πολύ πιο γιγάντια θα αποδειχθεί η αξιοπρέπεια και η εθνική και ιστορική συνείδηση τουΕλληνισμού που συνηθίζει να ανατρέπει δεδομένα.

Ταυτόχρονα η Ρωσία άλλαξε τον Πρεσβευτή της στην Αθήνα, ο οποίος επέδειξε απαράδεκτη ολιγωρία και ενδιαφέρον για τις στρατηγικές υποδείξεις της Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα, σχετικά με τις πραγματικές διαστάσεις του Σκοπιανικού ...

Μακάρι να διαψευστούμε όλοι και να αποδειχτούν όλα όσα ξέρουμε και γνωρίζουμε απο αξιόπιστες πηγές αλλά και όσα γράφτηκαν την 31.12.08 απο τον κο ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ συνωμοσιολογία και επικίνδυνη σεναριογραφία. Μακάρι... ΊΔΩΜΕΝ.


Τελικά μας πρόλαβαν οι Εξελίξεις...

Σήμερα 2 Ιανουαρίου 2009 ή καλλίτερα σήμερα 3n Ισταμένου του μηνός Γαμηλιώνος του έτους 2785 μετά την πρώτην Ολυμπιάδαδεν πρόλαβαν να περάσουν λίγες ημέρες και φαίνεται ότι μας πρόλαβαν οι εξελίξεις. Διαβάστε παρακάτω... Οι ρωσικές ασκήσεις στο Αιγαίο, το μήνυμα και οι πιέσεις
"Μήνυμα" προς "κάθε ενδιαφερόμενο" στο Αιγαίο, στέλνει η Μόσχα, με κομιστή το αεροπλανοφόρο "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" και τα Su-27 και Su-33 που μπορεί να μεταφέρει! Μετά από 20 χρόνια μία ισχυρότατη μοίρα του ρωσικού στόλου, με επικεφαλής το μοναδικό εν ενεργεία αεροπλανοφόρο της Ρωσίας ξεκινάει ασκήσεις οι οποίες θα διαρκέσουν μία εβδομάδα. Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ το ρωσικό αεροπλανοφόρο"Ναύαρχος Κουζνέτσοβ", το οποίο πλέει στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, ζήτησε απο την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας τη δέσμευση περιοχών εντός του FIR Αθηνών για τη διεξαγωγή αεροναυτικών ασκήσεων, με τη συμμετοχή ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών και έναν αριθμό υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών Σουχόι-35.Η ΥΠΑ έκανε δεκτό το αίτημα και οι ρωσικές αεροναυτικές ασκήσεις θα διεξαχθούν νοτιοανατολικά της Ρόδου στις 3,4, 8 και 10 Ιανουαρίου και νοτίως της Κρήτης στις 11 Ιανουαρίου. Είναι ακριβώς η ίδια περιοχή (νοτιοανατολικά της Ρόδου) όπου πρόσφατα η Τουρκία προχώρησε σε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, παραβιάζοντας στην συμφωνία Παπανδρέου-Οζάλ του 1987.

Ο ρωσικός Στόλος για πρώτη φορά μετά το 1989 πραγματοποιεί αεροναυτικές ασκήσεις στην ανατολική Μεσόγειο και για πρώτη φορά χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα, εγκρίνει αίτημα της Μόσχας για διεξαγωγή των ασκήσεων εντός του εθνικού της εναερίου χώρου και του FIR Αθηνών. Η ρωσική πλευρά ζήτησε τη δέσμευση περιοχών νοτίως της Ρόδου και βορείως της Κύπρου, αλλά και νοτίως της Κρήτης, εντός του FIR Αθηνών, από τη 2α Ιανουαρίου έως και την 11η του ιδίου μηνός. Η άδεια δόθηκε με επίσημο έγγραφο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, όπως προβλέπεται. Επικεφαλής των ασκήσεων θα είναι το αεροπλανοφόρο «Κουζνέτσωβ», που ήδη εκτελεί περιπολία στην ανατολική Μεσόγειο.

1. Είναι η πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, που ρωσικές μονάδες πρώτης γραμμής, ουσιαστικά ομάδα μάχης αεροπλανοφόρου, θα προχωρήσει στην διενέργεια τέτοιου τύπου άσκησης στην συγκεκριμένη περιοχή. Η ενέργεια φυσικά συνδέεται με τα γεγονότα στην περιοχή της Γάζας.Υπενθυμίζεται πως η τελευταία άσκηση εντός του FIR Αθηνών από μονάδες, όχι όμως με αεροπλανοφόρο, του τότε Σοβιετικού στόλου έγινε το 1989, ενώ μέχρι το 1991 η τότε Σοβιετική Ένωση διατηρούσε έξω από τα Κύθηρα μόνιμο αγκυροβόλιο για τον στόλο της στην Μεσόγειο.

2. Η Μόσχα στην πράξη με το να «αιτείται» την δέσμευση των συγκεκριμένων περιοχών από την Αθήνα και μόνο δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το προς τα πού τείνει. Με άλλα λόγια, η Μόσχα παρέχει de facto αναγνώριση των δικαίων της χώρας μας στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

3. Μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η Αθήνα και η Λευκωσία να εστιάσουν την προσοχή τους στην αντίδραση της Άγκυρας κατά πρώτον, η οποία φαίνεται να μην «λαμβάνεται υπ' όψη» από την Μόσχα και κατά δεύτερον, της ατλαντικής συμμαχίας η οποία σίγουρα θα αντιδράσει στην συγκεκριμένη ρωσική ενέργεια. Ειδικά για την Κύπρο υπενθυμίζεται η αναβάθμιση του ρόλου της κατά την διάρκεια του πολέμου στον Λίβανο (2006) όπου και χρησιμοποιήθηκε ως βάση από τις δυνάμεις της διεθνούς κοινότητας, ειδικά της Γαλλίας ενώ η τουρκοκυπριακή και η βρετανική πλευρά αγνοηθήκαν χαρακτηριστικά.

4. Μέσα στο συγκεκριμένο πλαίσιο το defencenet.gr εκτιμά πως τα κέντρα του ελληνισμού θα πρέπει να επιδείξουν την δέουσα προσοχή επειδή φαίνεται πως το «παιχνίδι» στην περιοχή γίνεται όλο και πιο πολύπλοκο καθώς κρύβει πολλές ευκαιρίες αλλά και παγίδες. Η τελευταία ανάλυση για την τουρκική στάση στην ευρύτερη περιοχή αποδεικνύει και του λόγου το αληθές. Ας δούμε πως θα αντιδράσει η Άγκυρα στην παρουσία, ελέω Αθήνας, ρωσικών μαχητικών στο «μαλακό της υπογάστριο».

Αυτή η πρωτιά προκάλεσε αμέσως και δικαιολογημένα το ενδιαφέρον όλων των δυτικών Πρεσβειών στην Αθήνα, πρωτίστως δε, της αμερικανικής. Η κίνηση της Μόσχας εκδηλώθηκε την ώρα της πολεμικής έκρηξης στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και σε μία περίοδο που η Ρωσία εμφανίζεται παρούσα σε διάφορα σημεία του πλανήτη από τα οποία, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, είχε εντελώς απομακρυνθεί. Ένα από αυτά είναι η ανατολική Μεσόγειος. Ήδη, μετά και την πολεμική σύγκρουση στη Γεωργία και με επίσημη ανακοίνωση, η Μόσχα ενεργοποίησε τη ναυτική της βάση στην Ταρσό της Συρίας, προκαλώντας το άμεσο ενδιαφέρον των νατοϊκών δυνάμεων.Σημειώνεται πως η περιοχή που δέσμευσαν οι Ρώσοι για τα αεροναυτικά γυμνάσια εφάπτεται της περιοχής νοτίως της Αττάλειας στην Τουρκία και ανατολικά της Ταρσού στη Συρία, ενώ βρίσκεται στο επίκεντρο της περιοχής αντιπαράθεσης μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου για την εκμετάλλευση πετρελαϊκών κοιτασμάτων στην ανατολική Μεσόγειο.Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους στην Αθήνα, που ζήτησαν να κρατηθεί η ανωνυμία τους, η θετική απάντηση της Ελλάδας στο ρωσικό αίτημα εκφράζει και την έντονη πεποίθηση της ελληνικής πλευράς πως η Ουάσιγκτον έχει υπερβεί τα εσκαμμένα στην άσκηση πιέσεων για τη διακοπή του ρυθμού ανάπτυξης των ελληνορωσικών σχέσεων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα. «Πρόκειται για διπλό μήνυμα», επισημαίνουν οι παραπάνω κύκλοι και σημειώνουν: «Το ένα μήνυμα αφορά στην απόφαση της Μόσχας να δηλώσει παρούσα σε όσα σημεία θεωρεί ότι διακυβεύονται και δικά της συμφέροντα, ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν στη συγκεκριμένη περιοχή έχει εκδηλωθεί πολεμική δραστηριότητα στη Λωρίδα της Γάζας. Το δεύτερο μήνυμα αφορά στην πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να γνωστοποιήσει προς όλες τις κατευθύνσεις πως δεν είναι διατεθειμένη να αντιμετωπίσει τις διεθνείς σχέσεις της χώρας αποκλειστικά με γνώμονα μονομερή συμφέροντα τρίτων».Η πραγματοποίηση των ρωσικών αεροναυτικών ασκήσεων συμπίπτει, πάντως, χρονικά με μία περίεργη και σαφώς μεθοδευμένη επιθετικότητα εκ μέρους της Τουρκίας στο ανατολικό Αιγαίο. Όπως σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου Άμυνας, η απόφαση να παραστεί κατά τις εορτές των Θεοφανείων στο Αγαθονήσι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, αποτελεί «σκληρή απάντηση» στην Τουρκία, που τις τελευταίες ημέρες με χαμηλές υπερπτήσεις αεροσκαφών της πάνω από το Αγαθονήσι και τις Οινούσες επαναφέρει εμπράκτως το ζήτημα των «γκρίζων ζωνών».Σημειώνεται πως ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Γράψας συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγο Δημήτριο Βούλγαρη, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κώ στην 80η Ανώτατη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής (80 ΑΔΤΕ) και από εκεί με ελικόπτερο στις νήσους Καλόλιμνο και Φαρμακονήσι και αντάλλαξε ευχές με τους αξιωματικούς και οπλίτες των στρατιωτικών φυλακίων που είναι εγκατεστημένα στα παραπάνω νησιά στις 31.12.2008 . Είχε προηγηθεί παραμονή των Χριστουγέννων, πτήση εφοδιασμού και αλλαγής φρουράς,στο Φαρμακονήσι, από έναCH 47D του 4ου ΤΕΑΣ, το οποίο απογειώθηκε από την Λέρο.Οι Τούρκοι επενέβησαν δια ασυρμάτου και ζήτησαν να αποχωρήσει το Ελληνικό μεταφορικό ελικόπτερο, διαφορετικά θα αναχαιτιστεί! Η Άγκυρα έφθασε στο σημείο να απαντήσει στο ελληνικό διάβημα διαμαρτυρίας πως αυτές οι υπερπτήσεις πραγματοποιούνται «εντός ζώνης τουρκικής κυριαρχίας». Το Τουρκικό Επιτελείο προχώρησε σε νέα καταγγελία κάνόντας λόγο "για είσοδο στις 09.26΄ στις 31.12.2008, ενός Ελληνικού ελικοπτέρου που απογειώθηκε από την Κώ, σε βάθος ενός μιλίου εντός του Τουρκικού εναερίου χώρου επί 30¨, άνω της νήσου "Μπουλαμάτς"(Φαρμακονήσι), προσγειώθηκε στην νήσο "Μπουλαμάτς" στις 09.27΄ και απεχώρησε στις 10.40΄"!!! Η εξοργιστική Τουρκική καταγγελία,αφορούσε την επίσκεψη των Α΄ΓΕΕΘΑ και Α΄ΓΕΣ στην Καλόλιμνο και Φαρμακονήσι. Σημειώνεται πως η Τουρκική ανακοίνωση εξεδόθει το απόγευμα και αφού ήδη είχε δημοσιοποιηθεί η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Αγαθονήσι.Τις ημέρες των Χριστουγέννων, οι Τουρκικές παραβιάσεις και παραβάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου ξεπέρασαν τις 35, ενώ τα Τουρκικά μαχητικά πέταξαν 8 φορές πάνω από το Φαρμακονήσι, 7 φορές πάνω από το Αγαθονήσι και 3 φορές πάνω από τους Φούρνους.Η μοίρα του ρωσικού Στόλου του Βορρά, που περιλαμβάνει το αεροπλανοφόρο "Ναύαρχος Κουζνέτσοβ "και δύο πλοία ανεφοδιασμού, απέπλευσε από τη βάση της στο Σεβερομόρσκ της βόρειας Ρωσίας και κατευθύνεται στον Ατλαντικό και τη Μεσόγειο, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό.
Τα πλοία απέπλευσαν "από τη βάση του ρωσικού Στόλου του Βορρά (κοντά στο Μουρμάνσκ, στη Θάλασσα Μπάρεντς) και κατευθύνονται στον Ατλαντικό και τη Μεσόγειο", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού Ιγκόρ Ντιγκάλο,στις 0512.2008.
Κατά την αποστολή αυτή που θα διαρκέσει "μερικούς μήνες, τα πλοία θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε στρατιωτικά λιμάνια ευρωπαϊκών και μεσογειακών χωρών", σύμφωνα με τις προγραμματισμένες στρατιωτικές ασκήσεις, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.Ο Ρωσικός γίγαντας "Ναύαρχος Κουζνέτσοβ" και η συνοδεία του τις προηγούμενες ώρες έπλεαν σε "γραμμή παραγωγής" ανοιχτά της Γάζας, καταγράφοντας τις επιθετικές ενέργειες της Ισραηλινής αεροπορίας, κάτι που γίνεται από τις πρώτες ημέρες της Ισραηλινής επίθεσης.Το "Ναύαρχος Κουζνέτσοβ", ναυπηγήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ΄80. Είναι ένα νέο και υπερσύγχρονο σκάφος, κατηγορίας"STOBAR".Το ακρωνύμιο σημαίνει Short Take=Off But ARrested landing χρησιμοποιείται μόνο σε ένα αεροπλανοφόρο στον κόσμο, στο ρωσικό "Ναύαρχος Κουζνέτσοβ". Εδώ δεν γίνεται χρήση καταπελτών, αλλά τα αεροσκάφη αφήνονται να απονηωθούν με την ώση μόνο των κινητήρων τους, και με τη βοήθεια μιας ναυπηγικής ανύψωσης του πρωραίου άκρου του καταστρώματος πτήσης (ski-jump). Η μέθοδος angled flight deck χρησιμοποιείται και σε αυτόν τον σχεδιασμό, όμως λιγότερο αποτελεσματικά καθώς η διαδρομή για απονήωση είναι μεγαλύτερη. Η προσνήωση γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως στα αεροπλανοφόρα τύπου CATOBAR.
Ένα μεγάλο μειονέκτημα αυτού του σχεδιασμού σε σχέση με τους άλλους, είναι ότι τα αεροπλάνα δεν μπορούν να φέρουν βαρύτερα φορτία, όπως βόμβες και pods, παρά μόνο πυραύλους αέρος-αέρος. Το "Κουζνέτσοφ" ναυπηγήθκε όχι για να αποτελέσει μια απειλή για τα αντίπαλα αεροπλανοφόρα, ή για να διεξάγει επιχειρήσεις τέτοιου εύρους, όπως τα αεροπλανοφόρα του NATO, αλλά για να παρέχει αεροπορική κάλυψη στα υποβρύχια του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού. Έτσι επιλέχθηκε αυτός ο φτηνότερος και απλούστερος σχεδιασμός. Πιθανότατα τον "Ρώσικο Γίγαντα" να συνοδεύουν και υποβρύχια του Ρωσικού Στόλου, όπως συμβαίνει πάντοτε, γεγονός που δίδει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στην παρουσία της Ρωσικής Ναυτικής Δύναμης, στην Ν/Α Μεσόγειο και το Αιγαίο φυσικά.Στα ΜΜΕ της Ρωσίας γίνονται πυκνές αναφορές για την επίσκεψη της Ρωσικής Μοίρας στο Αιγαίο, την οποία χαρακτηρίζουν "υψίστης σημασίας και συμβολισμού". Ενώ τονίζονται έντονα οι "παραδοσιακές στενές σχέσεις Ρωσίας-Ελλάδος".Σημειώνεται πως οι Ρώσοι είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διάρκεια των ασκήσεών τουςσε ξένες περιοχές, σε αντίθεση με άλλες χώρες οι οποίες συνήθως, ασκούνται και πέραν των συμφωνηθέντων ορίων...Αναμένεται με έντονο ενδιαφέρον πιθανή δραστηριότητα της Τουρκικής Αεροπορίας στις δεσμευόμενες περιοχές από τους Ρώσους,γεγονός που θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση στο Ελληνικό Αρχιπέλαγος του Αιγαίου.

Σχόλια :

Τό μήνυμα είναι σαφές και ξεκάθαρο.
Οι Ρώσοι λένε είμαστε και εμείς εδώ.
Δέν αποκλείεται να συνδέονται όλα αυτά με την Τούρκικη επιθετικότητα τελευταία.
Δέν αποκλείεται επίσης να έχουν να κάνουν με το διαβόητο κενό εξουσίας μέχρι να αναλάβει ο Ομπάμα.
Μέ δυό λόγια οι Ρώσοι λένε στούς Τούρκους και στούς προστάτες τους.
Στή διαμάχη στο Αιγαίο εμείς είμαστε με την Ελλάδα.
Αναμένεται μέ ενδιαφέρον η αντίδραση (δημόσια και πραγματική) τής Τουρκίας και τών ΗΠΑ.
και για να μην ξεχνάμε ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΟΥ ΣΑΡΩΦ η είδηση της καθόδου του Ρώσικου ναυτικού στο Αιγαίο...

Λοιπόν αυτό που κρύβουν επιμελώς αλλά ακούστηκε ήδη σε κάποια κανάλια,γιατί το τελευταίο διάστημα η ενημέρωση γίνεται με το σταγονόμετρο και μάλλον υπάρχει επίσημη γραμμή,είναι οτι πρόκειται για ΚΟΙΝΗ Ελληνορωσική αεροναυτική άσκηση και οι Ρώσοι έρχονται κατόπιν ΔΙΚΗΣ μας πρόσκλησης,εξαιτίας της εξαιρετικά προκλητικής στάσης της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα,για να τονίσουν τις καλές μας διμερείς σχέσεις. Επίσης κρύβουνε καλά απο την κοινή γνώμη τί γίνεται αυτές τις μέρες στο Αιγαίο,ίσως προς αποφυγή πανικού στον κόσμο. Τα άλλα είναι προς Ευρωπαική και Αμερικανική κατανάλωση. Μακάρι όλα να λήξουν ομαλά!

Τώρα να δείτε σενάρια για τις «πιέσεις των ΗΠΑ στον Καραμανλή»..

freelakon@pathfinder.gr


Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Μια είδηση που ίσως εξηγεί πολλά και αναδεικνύει το δημοφιλές Blog STRATGY GEOPOLITICS (εξιδεικευμένο σε θέματα ανάλυσης διεθνών σχέσεων με επίκεντρο την Ελλάδα) και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη -αλλά δυστυχώς τα ελληνικά ΜΜΕ σχεδόν έθαψαν- είναι οι δηλώσεις υπο-στήριξης προς τον Κ. Καραμανλή και την κυβέρνηση του τις οποίες έκανε αποκλειστικά στο επίσης διεθνούς κύρους ελληνικό DefenceNet ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα{βλ. παρακάτω}.

Εμείς εκείνο που σημειώνουμε για ακόμα μια φορά είναι ότι όλα όσα γίνονται στην Ελλάδα, μετά το ατυχές και όντως συγκλονιστικό γεγονός της εν ψυχρώ δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και όσα ακολούθησαν και -όπως αρκετοί δυστυχώς και πολιτικοί- προαναγγέλουν φαίνεται ότι θα επακολουθήσουν δεν είναι άσχετα μεταξύ τους... Όλα τα γεγονότα έχουν μεταξύ τους ένα συνδετικό κρίκο όπως ορθώς έχει αναλυθεί από έλληνες και ξένους αναλυτές στην Ευρώπη. Όλα αυτά τα θλιβερά γεγονότα -τα οποία έχουν προαναγγελθεί με το πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο - και διασύρουν διεθνώς την Ελλάδα είναι κομμάτια ενός παζλ... Ενός πάζλ τα κομμάτια του οποίου κρατούν άλλοι στα χέρια τους... Ενός πάζλ που και μόνο η σκέψη στην θέα της εικόνας που σχηματίζεται μέρα τη μέρα ώρα την ώρα λεπτό το λεπτό τρομάζει... Ένα είναι βέβαιο, πως μπορεί αυτές οι δηλώσεις του Ρώσου Πρέσβη ανοιχτής υποστήριξης προς τον Κώστα Καραμναλή δεν θα περάσουν απαρατήρητες στην Ουάσιγγκτον και από εκείνους που καθόριζουν και σχεδιάζουν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ... Αυτό είναι το μόνο βέβαιο διαβάζοντας τες θα κατλάβετε πολλά...

Την σαφή πρόθεση της Ρωσίας να στηρίξει την ελληνική οικονομία στην δύσκολη φάση που διέρχεται, (παρέχοντας ταυτοχρόνως και έμμεση στήριξη στην κυβέρνηση Καραμανλή), διατυπώνει με σχετικές αποκλειστικές δηλώσεις του στο defencenet.gr ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, Αndrey Valentinovich Vdovin. Ο Ρώσος πρέσβης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του defencenet.gr, τονίζει ότι: -"Τώρα η Ρωσία διατηρεί την 3η θέση παγκοσμίως σε αποθέματα συναλλάγματος και χρυσού - περίπου 450 δισ. δολλ. Εκτός από αυτό, έχουμε και σημαντικά εφεδρικά κεφάλαια, που συγκεντρώσαμε χάρη στο ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια ο προϋπολογισμός έκλεινε με μεγάλο πλεόνασμα. Θέλω να τονίσω ότι, παρά την οικονομική κρίση, η Ρωσία δεν φεύγει από την παγκόσμια αγορά κρατικών ομολόγων και συνεχίζει να παρέχει δάνεια σε εκείνες τις χώρες που έχουν ανάγκη από χρηματική βοήθεια, υπό αμοιβαία δεκτούς όρους." Είναι μία σαφή θέση σε ότι αφορά τον κίνδυνο "παύσης του εξωτερικού δανεισμού" για την χώρα μας, που έχει διατυπωθεί κινδυνολογικά από κάποιες πλευρές. Είναι κοινό μυστικό ότι η Ρωσία αποτελεί έναν από τους κυριότερους δανειοδότες (σε κάποιες δημοπρασίες, τον κυριότερο) του Ελληνικού Δημοσίου, μέσω της αγοράς κρατικών τίτλων.

-"Η Ρωσία επίσης εξετάζει το ενδεχόμενο της ενίσχυσης της συμβολής της στο ΔΝΤ, κάτι που θα επιτρέψει να επεκτείνουμε τα συλλογικά προγράμματα οικονομικής βοήθειας σε χώρες που είναι ιδιαίτερα τρωτές απέναντι σε κρίσεις. Δηλαδή, δεν καθόμαστε πάνω σε σακούλες γεμάτες με χρήματα αλλά χρησιμοποιούμε τα μεγάλα αποθέματα που διαθέτουμε με στόχο τη σταθεροποίηση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος." Με απλά λόγια "Ξεχάστε το δυτικό μονοπώλιο στην διαχείριση του ΔΝΤ. Εχουμε ρευστό και θα απαιτήσουμε να υπάρχουν συναποφάσεις στην διαχείρισή του". -"Τα βραχυπρόθεσμα οφέλη από τα δάνεια δεν μπορούν να συγκριθούν με τα πλεονεκτήματα που εισπράττουν οι χώρες από την εμπορική και επενδυτική συνεργασία. Όπως γνωρίζετε καλά, πετύχαμε συμφωνίες για κοινά έργα πολλών δισ. ευρώ στον τομέα της ενέργειας, στα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση του όγκου εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των χωρών μας. Όμως το δυναμικό των σχέσεων είναι πολύ μεγαλύτερο." Καλεί την Ελλάδα να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους εμπορικούς και επενδυτικούς δεσμούς με την Ρωσία. -"Είμαι βέβαιος ότι δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε στα δάνεια, αλλά στις επενδύσεις και εμπόριο, που μπορούν να προσφέρουν στους πολίτες της Ρωσίας και της Ελλάδος πραγματικό αμοιβαίο όφελος. Ακριβώς αυτό έχουν ως στόχο οι προσπάθειες και της ρωσικής ηγεσίας και της κυβέρνησης του κ.Κ.Καραμανλή."

Εκτός του ότι τονίζει τα αυτονόητα σε ότι αφορά το αδιέξοδο του δανεισμού, προχωρά σε δήλωση υποστήριξης της πολιτικής της κυβέρνησης Καραμανλή στις ελληνορωσικές σχέσεις, αλλά και εμμέσης στήριξης της συγκεκριμένης κυβέρνησης, αφού ΄"ονοματίζει" την κυβέρνηση Καραμανλή, αποφεύγοντας το αόριστο και διπλωματικό "ελληνική κυβέρνηση" που συνηθίζεται στα κείμενα των διπλωματών. Το πλήρες κείμενο της απάντησης του πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, Andrey Vdovin και το σχετικό ερώτημα, έχουν ως εξής: - Η πρόσφατη οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει σοβαρούς κλυδωνισμούς στις οικονομίες πολλών χωρών. Στην Ελλάδα η οικονομική κρίση έχει ως αποτέλεσμα την υπερβολική αύξηση του κόστους (spread) εξωτερικού δανεισμού. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι αν δεν μπορέσει να μας παράσχει οικονομική βοήθεια η Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτή θα αναζητηθεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) με όλα τα δυσάρεστα επακόλουθα.Η Ρωσία, θα μπορούσε να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, δεδομένου ότι οι δύο χώρες έχουν συμφωνήσει σε ένα κοινό πλαίσιο στρατηγικής σχέσης μεταξύ τους; Α.V.: Εκ των πραγμάτων, η σημερινή οικονομική κρίση, που ξεκίνησε στις ΗΠΑ, απέκτησε παγκόσμιο χαρακτήρα. Δυστυχώς, δεν παράκαμψε και τις δικές μας χώρες - τη Ρωσία και την Ελλάδα, αν και δεν έχουμε καμία σχέση με την εμφάνιση της κρίσης. Στη πρόσφατη συνάντηση της οικονομικής G20 η Ρωσία έκανε μια σειρά από προτάσεις για την ριζική αναδιοργάνωση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, τα διαρθρωτικά ελαττώματα στη λειτουργία του οποίου είναι πλέον φανερά για όλους.

Οι προτάσεις μας υποστηρίχθηκαν από τους εταίρους μας και συμπεριλήφθηκαν στα final documents της συνόδου κορυφής. Ο στόχος τους είναι η βαθιά μεταρρύθμιση των παγκοσμίων οικονομικών και όχι απλώς να βάλουμε λίγο καλλυντικό. Πιστεύω ότι η εφαρμογή των συμφωνηθέντων της G20 για συλλογικά μέτρα θα μας επιτρέψει να βγούμε σύντομα από την «ελικοειδή πτήση». Τώρα η Ρωσία διατηρεί την 3η θέση παγκοσμίως σε αποθέματα συναλλάγματος και χρυσού - περίπου 450 δισ. Εκτός από αυτό, έχουμε και σημαντικά εφεδρικά κεφάλαια, που συγκεντρώσαμε χάρη στο ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια ο προϋπολογισμός έκλεινε με μεγάλο πλεόνασμα. Θέλω να τονίσω ότι, παρά την οικονομική κρίση, η Ρωσία δεν φεύγει από την παγκόσμια αγορά κρατικών ομολόγων και συνεχίζει να παρέχει δάνεια σε εκείνες τις χώρες που έχουν ανάγκη από χρηματική βοήθεια, υπό αμοιβαία δεκτούς όρους. Η Ρωσία επίσης εξετάζει το ενδεχόμενο της ενίσχυσης της συμβολής της στο ΔΝΤ, κάτι που θα επιτρέψει να επεκτείνουμε τα συλλογικά προγράμματα οικονομικής βοήθειας σε χώρες που είναι ιδιαίτερα τρωτές απέναντι σε κρίσεις. Δηλαδή, δεν καθόμαστε πάνω σε σακούλες γεμάτες με χρήματα αλλά χρησιμοποιούμε τα μεγάλα αποθέματα που διαθέτουμε με στόχο τη σταθεροποίηση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι τα βραχυπρόθεσμα οφέλη από τα δάνεια δεν μπορούν να συγκριθούν με τα πλεονεκτήματα που εισπράττουν οι χώρες από την εμπορική και επενδυτική συνεργασία. Όπως γνωρίζετε καλά, πετύχαμε συμφωνίες για κοινά έργα πολλών δισ. ευρώ στον τομέα της ενέργειας, στα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση του όγκου εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των χωρών μας. Όμως το δυναμικό των σχέσεων είναι πολύ μεγαλύτερο. Είμαι βέβαιος ότι δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε στα δάνεια, αλλά στις επενδύσεις και εμπόριο, που μπορούν να προσφέρουν στους πολίτες της Ρωσίας και της Ελλάδος πραγματικό αμοιβαίο όφελος. Ακριβώς αυτό έχουν ως στόχο οι προσπάθειες και της ρωσικής ηγεσίας και της κυβέρνησης του κ.Κ.Καραμανλή.

Υ.Γ.-Συγχαρητήρια στο Defencenet για την συνέντευξη.΄Ισως η σημαντικότερη είδηση των ημερών σε ότι αφορά τις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδος.΄Ομηρος Φωτιάδης

Aπό το

http://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.php?option=com_content&task=view&id=3949&Itemid=83

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More