Μία διαφορετική άποψη σχετικά με τη δύναμη της Ελλάδας και τη "φρίκη" που θα ακολουθήσει στην Ε.Ε., σε περίπτωση που η χώρα απορρίψει τη δανειακή σύμβαση, εκφράζουν αρχισυντάκτες οικονομικών ΜΜΕ. Διαβάστε στο NEWS 247 το σκεπτικό τους (Pic)
Μίκα ΚοντορούσηΔημοσιεύτηκε: Νοέμβριος 02 2011 19:15 Ενημερώθηκε: Νοέμβριος 02 2011 19:57
Μετά τον καταιγισμό των αρνητικών δημοσιευμάτων που αφορούν στη χώρα μας, που ακολούθησαν την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ο John Carney, αρχισυντάκτης του πρακτορείου CNBC.com και υπεύθυνος του οικονομικού ρεπορτάζ, επιχειρεί να παρουσιάσει την εικόνα μιας "'αλλης Ελλάδας", αυτής που τους τελευταίους μήνες... εσκεμμένα αποσιωπούν τα μέσα ενημέρωσης.
Ο John Carney μιλά για μία Ελλάδα που στο παρελθόν έχει πολλές φορές αντισταθεί σε επαχθή μέτρα και η "παθητική αποδοχή των συνθηκών λιτότητας που η ευρωπαϊκή ελίτ επέβαλε στον ελληνικό λαό, ως προϋπόθεση για τη διάσωση και τη μη έξοδο της χώρας από το ευρώ, ήταν πρωτόγνωρη", σημειώνει χαρακτηριστικά ο αναλυτής της Wall Street.
"Η Ελλάδα διαθέτει μια αρχαία και ευγενή παράδοση πολλών ετών και αναμφίβολα, σε περίπτωση που βλάψουν το ελληνικό κράτος, είναι σίγουρο ότι και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά έθνη θα έχουν ακόμα περισσότερα να χάσουν", επισημαίνει ο John Carney.
Έτσι οι παρατηρήσεις της αρχισυντάκτριας του Moneyweek.com, Merryn Somerset Webb σε προσωπικό της blog (Merryn's blog) βρίσκουν τον ίδιο περισσότερο σύμφωνο, καθώς παραδέχεται και η ίδια με τη σειρά της ότι η "Ελλάδα είναι η πιο ισχυρή χώρα".
Στο άρθρο της, με τον ομώνυμο τίτλο, η Merryn Somerset Webb περιγράφει ότι: "Η Ελλάδα έχει όλη την εξουσία. Η συζήτηση γύρω από τα bail - outs αποτελεί πολύ περισσότερο μία συζήτηση σχετικά με το τί η Γερμανία μπορεί να δώσει, παρά με το τί μπορεί να αποδεχτεί η Ελλάδα.
Και η Γερμανία αποτελεί ισχυρή οικονομική δύναμη, αλλά η Ελλάδα έχει αποδείξει στις αγορές, ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι".
Αιτιολογεί ότι η άρνηση αποδοχής των νέων όρων δανεισμού από την ελληνική Βουλή ή αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δεν τους πολυαρέσει η δανειακή σύμβαση και επιθυμήσουν την έξοδό τους από το ευρώ, τότε θα επέλθει το τέλος του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος για όλα τα κράτη - μέλη της ευρωζώνης. "Το παιχνίδι του ευρώ θα τελειώσει για όλους", αναφέρει συγκεκριμένα στο προσωπικό της blog, η Merryn Somerset Webb.
"Το κραχ στην γερμανική οικονομία, λόγω των ελλιπών εξαγωγών, θα είναι αναπόφευκτο", συμπληρώνει.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου