Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Μιλώντας για Έθνική Κυριαρχία!















Στις 08/02/2005 η πρόεδρος της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (;) κ. Αννα Ψαρούδα Μπενάκη στην προσφώνησή της στον νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας, έκανε λόγο για περιορισμό συνόρων και εθνικής κυριαρχίας μέσα στην περίοδο της θητείας Παπούλια
η οποία λήγει τον Μάρτιο του 2010. Σήμερα τρεις και κάτι μήνες πριν την λήξη της ο πρωθυπουργός της Ελλάδος μιλά για απειλή της εθνικής κυριαρχίας της χώρας από το δημοσιονομικό αδιέξοδο.


Είναι τυχαίο ή το σχέδιο βαίνει προς ολοκλήρωση; Δεν θέλουμε να σας τρομάξουμε, απλά να σας προβληματήσουμε!


Κι επειδή οι Έλληνες ξεχνάμε εύκολα, σας θυμίζουμε τι είπε η κ. Μπενάκη:

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης.
Η χώρα μας εξάλλου θα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά διλήμματα σε πολλούς τομείς: Στα εθνικά θέματα δρομολογούνται εξελίξεις που απαιτούν σύμπνοια και νηφαλιότητα, στον οικονομικό και τον κοινωνικό τομέα πρέπει να γίνουν τομές και να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, η διαπαιδαγώγηση των νέων θα απαιτήσει αναπροσανατολισμούς στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, ο ελληνικός πολιτισμός θα πρέπει να ανακτήσει την ιστορική του πρωτοπορία."



Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι «η πατρίδα μας δυστυχώς βρίσκεται στην εντατική» και υπογράμμισε ότι «καταβάλλουμε μια τεράστια εθνική προσπάθεια διάσωσης της οικονομίας και της χώρας μας από μία προδιαγεγραμμένη πορεία προς το μαρασμό και την περιθωριοποίηση. Το δημοσιονομικό αδιέξοδο της χώρας απειλεί την εθνική μας κυριαρχία, για πρώτη φορά από το 1974», συμπληρώνοντας ότι «είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να ελέγξουμε το τεράστιο έλλειμμα, να επαναφέρουμε τη δημοσιονομική σταθερότητα, να προωθήσουμε την ανάπτυξη παντού, ώστε να ορθοποδήσει η χώρα. Μόνον έτσι η Ελλάδα δεν θα κινδυνεύσει να χάσει κυριαρχικά της δικαιώματα. Δεν ξεχνάμε ποτέ τη φράση του Ανδρέα Παπανδρέου “Ή θα αφανίσουμε το δημόσιο χρέος ή το χρέος θα αφανίσει τη χώρα”». (
εφημ. Citypress 10/12/2009)

Δείτε το σχετικό βίντεο...αριστερά!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More