Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Αντιστασιακοί: «Να δώσετε τις γερμανικές αποζημιώσεις» απάντηση στον αλαζόνα Γερμανό υπουργό Οικονομικών

Αναρτήθηκε από http://eglimatikotita.blogspot.com




«Απαράδεκτη και αλαζονική» χαρακτηρίζουν 66 αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης τη δήλωση του υπουργού των Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι «εμείς οι Γερμανοί δεν μπορούμε να πληρώσουμε για τα λάθη των Ελλήνων», με αφορμή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Μάλιστα εγείρουν το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων από την Κατοχή που, όπως αναφέρουν, η Γερμανία αρνείται εδώ και 60 χρόνια να καταβάλει στην Ελλάδα, θυμίζοντας ότι πρόκειται για αποζημιώσεις ύψους 7,1 δισ. δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938) και το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3,5 δισ. δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938). Οπως τονίζουν οι αντιστασιακοί «συνιστούμε στον κ. Σόιμπλε να εισηγηθεί στην κυβέρνησή του την εξής διευκολυντική πρότασή μας:Αν δυσκολεύεται να εκταμιεύσει τώρα αυτό το οφειλόμενο προς την Ελλάδα ποσό, τότε απλώς να το αφαιρέσει από τα δάνεια που χρωστάει σήμερα η Ελλάδα προς τη Γερμανία». Και καταλήγουν: «Απαντήστε, κύριεΣόιμπλε, και μην κρυφτείτε, όπως οι συνάδελφοί σας επί 60 χρόνια. Το ξέρετε ότι έχουμε επικοινωνήσει με πολλούς αληθινά δημοκρατικούς Γερμανούς και συμφωνούν για το ολοφάνερο δίκιο μας». Μεταξύ άλλων το κείμενο διαμαρτυρίας υπογράφουν οι κκ. Β. Βαρδινογιάννης, Γ. Βούλτεψης, Μ. Γλέζος, Π. Δημητρίου, Λ. Κύρκος, Γ.-Α. Μαγκάκης, Λ. Μαυροειδής, Τ. Μπενάς, Χρ. Πασαλάρης και η κυρία Βούλα Δαμιανάκου.
 
To πλήρες κείμενο..

«Με αφορμή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας μας, ο Υπουργός των Οικονομικών της κυβέρνησής σας, Σόιμπλε, έκανε την απαράδεκτη και αλαζονική, ειδικά για τη χώρα μας, δήλωση ότι "Εμείς οι Γερμανοί δεν μπορούμε να πληρώσουμε για τα λάθη των Ελλήνων".

Ως γενική αρχή μεταξύ των κρατών θα μπορούσαμε ίσως να το δεχθούμε, με την παρατήρηση ότι παραμένει αρχή της διεθνούς αλληλεγγύης μεταξύ των λαών, που δεν είναι υποχρεωτική για τα κράτη, αλλά για όσους την πιστεύουν. Και όλοι ξέρουν ότι ο περήφανος ελληνικός λαός έδειξε τη διεθνή του αλληλεγγύη σε κρίσιμες περιστάσεις όσο και όταν μπορούσε και δέχτηκε με ευγνωμοσύνη, όταν αγωνιζόταν σκληρά για ελευθερία και δημοκρατία, τη συμπαράσταση από τους δημοκρατικούς ανθρώπους όλων των χωρών.

Αν ο Σόιμπλε θέλει να μείνουμε στον κρατικό διαχειρισμό του θέματος και αν θέλει να είναι στοιχειωδώς πολιτικά και ηθικά συνεπής, τότε θα συμφωνήσει πως ούτε εμείς οι Έλληνες μπορούμε να συνεχίζουμε να πληρώνουμε -και μάλιστα ως μικρή και σχετικά φτωχή χώρα- τα πολύ μεγάλα λάθη-εγκλήματα των Γερμανών πολιτικών, εδώ και 60 ολόκληρα χρόνια και να αρνείται η Γερμανία να καταβάλει τις γερμανικές επανορθώσεις ύψους 7 δισεκατομμυρίων 100 εκατομμυρίων δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938) και το αναγκαστικό δάνειο ύψους 3 δισεκατομμυρίων 500 εκατομμυρίων δολαρίων (αγοραστικής αξίας 1938).

Η Ιταλία και η Βουλγαρία κατέβαλαν στην Ελλάδα έστω στοιχειωδώς τις επανορθώσεις που όφειλαν. Του συνιστούμε να εισηγηθεί στην κυβέρνησή του την εξής διευκολυντική πρότασή μας: Αν δυσκολεύεται να εκταμιεύσει τώρα αυτό το οφειλόμενο προς την Ελλάδα ποσό, τότε απλώς να το αφαιρέσει από τα δάνεια που χρωστάει σήμερα η Ελλάδα προς τη Γερμανία.

Συμφωνεί, λοιπόν, ο Σόιμπλε να μην συνεχίζουν να πληρώνουν οι Έλληνες επί 60 ολόκληρα χρόνια τα καταστροφικά για την Ελλάδα λάθη των τότε Γερμανών και μάλιστα όταν με τόσες θυσίες βοήθησαν κι αυτοί να απαλλαγεί και ο Γερμανικός λαός από τη χιτλερική βαρβαρότητα;

Απαντήστε, κ. Σόιμπλε, και μην κρυφτείτε, όπως οι συνάδελφοί σας, συνέχεια επί 60 χρόνια. Το ξέρετε ότι έχουμε επικοινωνήσει με πολλούς αληθινά δημοκρατικούς Γερμανούς και συμφωνούν για το ολοφάνερο δίκιο μας, σώζοντας ένα μέρος της τιμής και της αξιοπρέπειας της νεότερης Γερμανίας πάνω σε αυτό το θέμα».

ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ


1. Αβδούλος Σταύρος

2. Αγαθαγγελίδης Κώστας

3. Αδάμης-Κατερίνης Παν.

4. Αλεξανδρίδου Δήμητρα

5. Αντωνίου Αντώνης

6. Αρσένη Ζωή

7. Αρώνης Παναγιώτης

8. Βαρδινογιάννης Βαρδής

9. Βασίλα Αθηνά

10. Βούλτεψης Γιάννης

11. Γιατρουδάκης Στέλιος

12. Γλέζος Μανώλης

13. Γουριώτης Ν.

14. Δαμιανάκου Βούλα

15. Δημητρίου Πάνος

16. Ζαμάνος Στέλιος

17. Ζαμάνου Αριστέα

18. Ζωντανός Παναγιώτης

19. Θανασέκου Βάσω

20. Καβαρδίνη Ελευθερία

21. Καβαρδίνης Γιώργος

22. Καραθάνος Δημήτρης

23. Καλαφάτης Αρτέμης

24. Καραγιώργη Μαρία

25. Κατσούλη Άννα

26. Κατσούλης Αλέξης

27. Κορναράκη Πόπη

28. Κύρκος Λεωνίδας

29. Λάζου Έλλη

30. Λιάκου Λίτσα

31. Λιναρδάτος Κώστας

32. Λιναρδάτου Γιούλια

33. Λιναρδάτου Ζωή

34. Μαγκάκης Α. Γεώργιος

35. Μάνος Παναγιώτης

36. Μαντουβάλου Αλίκη

37. Μαυροειδής Λευτέρης

38. Μαχαίρας Ευάγγελος

39. Μιχαηλίδης Νίκος

40. Μπαρτζώκας Ανδρέας

41. Μπέικου Μαρία

42. Μπενά Ελένη

43. Μπενάς Τάκης

44. Μπουριάζος Αχιλλέας

45. Μπρακατσούλας Βασίλης

46. Παλαιολογόπουλος Δημήτρης

47. Παπαβασιλείου Κώστας

48. Παπαβλασόπουλος Φίλιππος

49. Παπαδόπουλος Βίκτωρας

50. Παπανικολάου Κώστας

51. Παπατριανταφύλλου Μαρία

52. Πασαλάρης Χρήστος

53. Πέττα Γεωργία

54. Πρωτογερέλλη Χρυσή

55. Πρωτογερέλλης Φρίξος

56. Ρούπας Χαράλαμπος

57. Σάντας Απόστολος

58. Σιδέρης Γιάννης

59. Σκούρτης Σταμάτης

60. Σοφιανόπουλος Τάσος

61. Στεφανίδης Σωκράτης

62. Τσιτσίμης Νικόλαος

63. Τσουκνίδας Λ. Θανάσης

64.
Φρατζεσκάκη Βαγγελιώ

65. Χριστοδουλάκης Γιώργος

66. Ψαλτίδου Στέλλα

πηγές
zougla-Το Βήμα


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More