Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Γιατί ο ΑΝΤΕΝΝΑ καταργεί την ελληνική γλώσσα;











Καιρό τώρα με απασχολεί και μου δημιουργεί πολλά ερωτηματικά η απαξιωτική στάση που τηρεί ο τηλεοπτικός σταθμός αντέννα ως προς την ελληνική γλώσσα, όσον αφορά την ονοματοδοσία των εκπομπών-ζωνών του προγράμματός του.

Η βραδυνή ζώνη του σταθμού ονομάζεται ANT1 Prime Eleven, οι ταινίες που προβάλλονται back2back την Κυριακή ανήκουν στην ζώνη SUNDAY MOVIES ακόμη και ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1 έγιναν ANT1 NEWS!!

Εκτός από τα παραπάνω ο σταθμός έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του "ελληνικές" εκδοχές ξένων Realities όπως Χ-FACTOR και THE NEXT TOP MODEL . Και άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν πράξει ανάλογα βέβαια (MEGA, ALPHA) . Αυτό όμως που εντυπωσιάζει είναι πως στην ιστοσελίδα του σταθμού http://www.antenna.gr/ πληροφορούμαστε για το τι παίζεται τώρα, για την επόμενη εκπομπή, και για το τι θα παιχτεί αργότερα στην ...αγγλική γλώσσα!!! Δηλαδή ΝOW, NEXT, LATER.

Γιατί;
Υπάρχει διαφημιστικός τζίρος από ξένες εταιρείες στις άλλες εκδοχές του σταθμού (SATELLITE, PACIFIC, EUROPE) που να δικαιολογεί την χρήση της αγγλικής γλώσσας; Αν ναί γιατί η ελληνική γλώσσα δεν χρησιμοποιείται τουλάχιστον στην "ελληνική" εκδοχή του καναλιού;

Παρακολουθώ έκπληκτος έναν μεγάλο ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό να λειτουργεί λες και είναι παράρτημα κάποιου αγγλικού ή αμερικάνικου καναλιού .

Αναρωτιέμαι:
- Μήπως η χώρα μου είναι και επίσημα πλέον αποικία κάποιας "μεγάλης δύναμης" η οποία επιβάλλει την κουλτούρα της στους κατακτημένους;

Θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος ότι ο ΑΝΤ1 απευθύνεται στην ..."αγγλόφωνη μειονότητα" της Ελλάδος. Τέτοια μειονότητα δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

Στο ίδιο μήκος κύματος όσον αφορά την απαξίωση της γλώσσας κινείται και το STAR (showbiz news, Gala κ.α).

Μήπως η αγγλική τελικά είναι η επίσημη γλώσσα της Ελλάδος και δεν το ξέρουμε;

Μήπως η κ. Διαμαντοπούλου (Bilderberg) πέρασε καμμιά τροπολογία και δεν το καταλάβαμε;

Μήπως πρέπει να παρέμβει κάποιος για να αλλάξει αυτή η κατάσταση όπως π.χ. για την εφαρμογή του νόμου για τις πινακίδες καταστημάτων;

Όσον αφορά την δική μου παρέμβαση, αυτή θα είναι το κλείσιμο της τηλεόρασης ή η προσεκτική επιλογή προγραμμάτων και καναλιών που δεν απαξιώνουν την γλώσσα μου και κυρίως την νοημοσύνη μου.

Οι καιροί της επιβολής της ψευτογκλαμουριάς από τις υποτελείς ψωροελίτ του τόπου παρήλθαν. Το να προφέρεις το αγγλικό σου για να δείξεις "πολύγλωσσος" δεν είναι πια ΙΝ!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More