Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Προπαγάνδα σε παιδικό βιβλίο. Ιστορικές αναλήθειες και ύποπτη απαξίωση των Ελλήνων.



Το παραπάνω βιβλίο για μικρά παιδιά  με Τίτλο «Τι γνωρίζεις για τον Ουρανό;» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα θα το βρείτε ακόμη και σε SUPER MARKET. Ένα βιβλίο που θα μάθει στα παιδιά μας πράγματα σχετικά με το σύμπαν.
 
Στο τέλος αυτού του βιβλίου παρατίθεται ένα τεστ για να δούμε κατά πόσο τα παιδιά κατανόησαν-αφομοίωσαν τα όσα διάβασαν:




Στην ερώτηση «ποιος ανακάλυψε ότι η Γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο;» δίνονται οι εξής τρείς επιλογές από τις οποίες καμιά δεν είναι η ορθή:
 
Α. Ιπποκράτης
Β. Κοπέρνικος
Γ. Όμηρος
 
Η σωστή απάντηση είναι ο Αρίσταρχος!
 
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ!!!!
 
Αν αφαιρέσετε την παρέμβασή με το μαύρο μαρκαδόρο θα διαπιστώσετε πως οι επιλογές είναι οι εξής τρεις:
 
Α. ο γιατρός Ιπποκράτης
Β. ο σοφός Κοπέρνικος
Γ. ο ποιητής Όμηρος
 



Οι επιλογές Α και Γ οι Έλληνες Ιπποκράτης και Όμηρος υποβαθμίζονται στο βαθμό του απλού γιατρού της γειτονιάς -ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ- και του ποιητή του συρμού!!

Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ, Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ και
Ο ΜΕΓΑΣ ΕΠΙΚΟΣ ΟΜΗΡΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΠΡΩΤΥΠΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΤΩΝ!!
 
Ενώ ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΥ ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ!! Παρουσιάζεται σαν ΣΟΦΟΣ;;;;
 
 
Γιατί και από ποιους υποβαθμίζεται η προσφορά των Ελλήνων;
 
πληροφορίες γα το βιβλίο:


τίτλος: "ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ;"
εκδόσεις: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ


Συντελεστές του βιβλίου:


κείμενο: Beatrice Fontanel
Εικονογράφηση: Comic Up (Carmen Perez, Marga Querol, Tony Fernandez και Pilar Aguilar)
χρώματα: Yve Chagnaud
εξώφυλλο: Sylvaine Baeyens
συντονισμός έκδοσης: Elizabeth Cohen

5 σχόλια:

ελα ρε ελληναραδες...τα πάντα ειναι ελληνικα σε αυτόν τον κόσμο...οι ελληνές είναι οι καλύτεροι σε αυτόν τον κόσμο...αλλά γιατί είμαστε ένα μπουρδελό δεν ξέρουμε...αλλά μάλλον ξέρουμε!επειδή είμαστε καλύτεροι απο τους άλλους πάνω στη γή,όλοι έχουν συνενοηθεί να μας βάζουν τρικλοποδίες...αλλά κάποια στιγμή θα λαμψεί η αλήθεια.Τις μεγαλύτερες ανακαλήψεις σε αυτον το κόσμο ελλήνες τις κάνανε,Κ ο αινσταιν απο ελλάδα κραταγε.....και ο Θεος ελληνας είναι μην νομιζεται!!!Κάθεστε ασχολείστε με ένα χαζοπαιδικό βιβλίο που μπορεί να γράφει κ 5 βλακείες και το αναφέρετε ως κάτι τον προπαγανδιστικο...δηλαδή αφου ο ντοναλντ λεει σοφο τον κοπερνικο κ απλους ιατρους κ ποιητές τους άλλους 2...πάει,το περιβοήτο εθνος μας κατάρευσε...!!!!δηλαδή ελεος...άλλα πάω στοίχημα έσεις οι κολλημένοι ελλήναραδες πατριότες..είστε οι πρώτοι που κλέβετε,φοροδιαφεύγετε,δούλευεται με ρουσφέτια κ με "γνωστους" κ την κάνετε πιο μπουρδέλο απ'οτι είναι!!α ρε κρέμασμα που σας χρείαζεται...ψευτο wannabe-ιδες!!

Φίλε σχολιαστή,

αν εσύ ντρέπεσαι που είσαι Έλληνας δε σε ενοχλούν αυτοί που είναι περήφανοι για αυτό.

Οι αναφορές σου περί φοροδιαφυγής είναι γενικά σωστές, αλλά μήπως κρίνεις εξ' ιδίων τα αλλότρια;

Γιατί αν σου διαφεύγει υπάρχουν ακόμη Έλληνες που και περήφανοι είναι και δε λερώνουν τη βιωτή τους με λαμογιές !

Όσο για το ότι δε θες να δεις ορισμένα πράγματα, τι να κάνουμε. Αν απαρνείσαι τα ιστορικώς αποδεδειγμένα που παραθέτει ο αρθρογράφος( που δεν είπε πια κι ότι όλα τα έκαναν Έλληνες, ούτε ότι είμαστε καλύτεροι από όλους) κι αν επίσης δε θες να καταλάβεις ότι η προπαγάνδα των περιούσιων που διοικούν αυτόν τον κόσμο υπισέρχεται σε όλα τα πεδία δράσης ακριβώς για να υπάρχουν υποβαθμιστικές αντιδράσεις σαν τη δική σου... τότε ένα μόνο έχω να σου πω:

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ !!! Γύρνα κι από το άλλο πλευρό να μην πιαστείς !!! Κι άμα ξυπνήσεις και δίπλα σου δεν υπάρχει άνθρωπος να μιλήσεις Ελληνικά μην παραξενευτείς ! Αλλά φαντάζομαι δε θα δυσκολευτείς να προσαρμοστείς... Θα μάθεις εύκολα τούρκικα ή πακιστάνικα....στο πνεύμα της πολυπολυτισμικότητας που φαντάζομαι θα σ'αρέσει...

Η Πολυπολυτισμικότητα ναι μου αρέσει...γιατί δεν έχω να χωρίσω τπτ με τον τούρκο,τον πακιστάνο,τον ιταλό,τον βράζιλιανο,τον γάλλο ακόμα και τον Ιάπωνα...άλλα από τι κατάλαβα μόνο με τον Τούρκο κ τον Πακιστανo τα έχεις εσύ!!Το ότι έχουμε γίνει αμερικανάκια...το ότι όλοι πρώτα μιλάνε αγγλικά και μετά ελληνικά δεν σε πειράζει...ο Τούρκος και ο Πακιστανός σε πειράζει!!Πάρτο χαμπάρι...εσυ κ οι αλλή ψευτοπατριώτες...σας ενοχλεί όταν ο άλλος θεωρητικά είναι σε χειρότερη θέση απο εσάς...καλή ώρα Αλβανός,Πακιστανός,Τούρκος κ με την δουλεία τους καταφέρνουν να γίνουν καλύτεροι από εσάς...σας ενοχλεί όπως κ να το κάνουμε!Ζήλια δεν κρύβεται..γιαυτό σου φταίει ο τουρκός και ο πακιστανός κ πιο πολύ ο αλβανός...γιατι βγάζει πιο πολλά χρήματα απο σενα κ απο μένα δουλεύοντας!Eγώ τον θαυμάζω..εσυ τον φοβάστε κ λασπολόγεις ισόβαρος του...χωρίς ποτέ μα ποτέ να κάνει κριτική στο τι κάνεις εσυ(ως έλληνας)!Ετσι είναι φιλε μου..ζήλεια!!!Ενώ όταν ο ιτάλος βγάζει περισσότερα απο έσενα κ ζεί καλύτερα απο έσενα δεν σου κάνει εντύπωση..γιατί στο υποσυνείδητο σου,θεωρήσε κατώτερος του...γιαυτό πάντα όταν καυχέσαι σαν έθνος καυχέσαι για την αρχαιότητα...και μόνο!!Γιατί όπου και αλλού να πιάσεις δεν σε παίρνει.....όσο για το "Γιατί αν σου διαφεύγει υπάρχουν ακόμη Έλληνες που και περήφανοι είναι και δε λερώνουν τη βιωτή τους με λαμογιές !"....ούτε εσύ το πιστεύεις στην πραγματικότητα..με την ελπίδα είσαι!Τέσπα όσο και να πάει αυτή η σύζητηση ούτε έγω θα σου άλλαξω τα μυαλά αλλά ούτε εσύ τα δικά μου...Λίγη ταπεινοφροσύνη και όχι αλαζονεία δεν θα μας έκανε κακό

Φίλε ανώνυμε αν κρίνω από την ορθογραφία και τις συντμήσεις σου (τπτ,Τέσπα) είσαι παιδί της νέας μας εκπαίδευσης, αυτης των τελευταίων 5 με 10 ετών. Προφανώς δεν έχεις ιδέα περί πολυπολιτισμικότητας. Η εμπειρία και η φιλομάθειά σου είμαι βέβαιος πως θα σε διδάξουν με το χρόνο. Γίνονται πολλά που ούτε καν φαντάζεσαι στο "MATRIX" που μας έχουν βάλει. Ο "ακήρυχτος" πόλεμος είναι πραγματικότητα και λαμβάνει χώρα σε όλα τα επίπεδα. Στο μπουρδέλο που λές ότι ζούμε (και εγώ θα συμφωνήσω) δεν γίνονται πράγματα αυτονόητα ακόμη και για χώρες τριτοκοσμικές. Γνώμη μου είναι να το ψάξεις καλύτερα και με ανοιχτό μυαλό θα βρείς την άκρη και μπορεί να διαφωνήσεις αλλά και να συμφωνήσεις μαζί μου.

Φίλε ανώνυμε (Νο.1) σχολιαστή, διαβάζοντας το κείμενό σου παρατηρώ ότι η επιχειρηματολογία σου είναι απολύτως εφαπτόμενη στις έννοιες που αναδεικνύεις ως μείζονα χαρακτηριστικά των "Ελληναράδων" και συνεπώς κατακρίνεις.

Αρχικά το εύκολο συμπέρασμά σου στο τέλος του πρώτου σου σχολίου "πάω στοίχημα ότι....πιο μπουρδέλο από ότι είναι" είναι εντελώς αυθαίρετο εκτός και αν συμβουλεύτηκες τα αποτελέσματα κάποιας στατιστικής έρευνας επί του πόσο "ψευτοπατριώτες" είναι οι φοροφυγάδες (και τούμπαλιν).

Επίσης, η αναφορά σου στην αλλοτρίωση της ελληνικής γλώσσας ("μιλάμε πρώτα Αγγλικά") και του τρόπου ζωής ("έχουμε γίνει Αμερικανάκια") είναι αφενός μεν άστοχη, αφού η πολιτιστική επιρροή των Η.Π.Α. είναι παγκόσμιο φαινόμενο (και λογικό αφού είναι υπερδύναμη) και όχι ελληνική αποκλειστικότητα, αφετέρου δε ασυνεπής ως προς τη δική σου φρασεολογία ("wannabe-ιδες") και χρήση της ελληνικής (κατακρεούργηση της ορθογραφίας και συντμήσεις τύπου msn). Αν λοιπόν λόγω αυτογνωσίας έκανες τις πιο πάνω παρατηρήσεις καλό θα ήταν (αφού δείχνεις ότι σε ενοχλούν) να διορθώσεις τον εαυτό σου αντί να ανάγεις αυτές τις ιδιότητες σε γενικά χαρακτηριστικά όλων των Ελλήνων.

Αναφορικά με την πολυπολιτισμικότητα (έννοια η οποία είναι τόσο παρωχημένη και ασαφής), θα ήθελα να τονίσω ότι ελάχιστοι είναι αντίθετοι σε μια κοινωνία όπου θα υπάρχει ώσμωση πολιτιστικών εκφάνσεων και προτύπων. Η συντριπτική όμως πλειοψηφία των ευρωπαϊκών τουλάχιστον λαών αντιτίθεται στην αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης και πολιτισμικής ταυτότητάς τους. Απόδειξη τούτου είναι η δραματική άνοδος των ακροδεξιών παρατάξεων σε όλη την Ευρώπη (επίσης πολύ κακό), καθώς και η υιοθέτηση σκληρότερων μεταναστευτικών πολιτικών γραμμών από πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Το να θέλει ένας λαός να διατηρήσει την εθνολογική του ταυτότητα είναι κάτι το αυτονόητο και δεν αποκλείει την πολυπολιτισμικότητα. Αντίθετα, το ασύμμετρο "άλεσμα" όλων των εθνοτήτων σε όλα τα μέρη της Γης ταυτόχρονα -κατά τα πρότυπα της σύγχρονης διεθνοποίησης/παγκοσμιοποίησης- σε βάθος χρόνου το μόνο που θα παράξει είναι μια ενιαία πληθυσμιακή μάζα με κοινά ήθη και πεποιθήσεις (άρα και άμεσα ελέγξιμη).

Από το κείμενό σου φαίνεται ότι η μοναδική θεώρηση των διαπροσωπικών σχέσεων βασίζεται στην σύγκριση των διαφόρων κοινωνικών και εθνικών ομάδων επί της οικονομικής τους ευμάρειας. Έχε όμως υπόψη σου ότι τα γραφόμενά σου αντανακλούν αποκλειστικά και μόνο τις δικές σου ιδέες και αντιλήψεις. Ο δικός σου τρόπος σκέψης είναι αυτός που χαρακτηρίζεται από τη ζήλεια και άλλα συμπλέγματα (ανωτερότητας ή κατωτερότητας). Και επιτέλους για ποιο λόγο επιμένεις στην οικονομική και επαγγελματική σύγκριση των εθνικών ομάδων προβάλλοντας τους Αλβανούς συνεχώς - είναι κάτι που θέλεις να πεις; Ανήκουν οι Αλβανοί στο σύνολο των ΛΑΘΡΟμεταναστών που δημιουργούν το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα ή μήπως είναι αποκλειστικό προνόμιο των Αλβανών στην Ελλάδα η πρόοδος;

Τέλος, αναφερόμενος στο περιεχόμενο του παιδικού βιβλίου με τις ανακρίβειες, θα συμφωνήσω μαζί σου ότι υπάρχουν αδαείς που πιστεύουν ότι όλα προήλθαν από τους Έλληνες. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να αναγνωρίζουμε αυτά που ΟΝΤΩΣ τα οφείλουμε στους Έλληνες. Στην προκειμένη περίπτωση το ηλιοκεντρικό σύστημα προτάθηκε για πρώτη φορά από τον Αρίσταρχο το Σάμιο και από τον Φιλόλαο ενώ υπήρχαν πολλοί κατοπινοί αλεξανδρινοί υποστηρικτές της ηλιοκεντρικής θεωρίας. Δε βλέπω το λόγο να επιμένουμε στον Κοπέρνικο τη στιγμή που είναι αναληθές. Και εν πάση περιπτώσει το να καταδείξει κάποιος την ανακρίβεια αυτή, καθώς και την ελαφρότητα με την οποία χαρακτηρίζονται δύο από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες φυσιογνωμίες, δεν τον κάνει αυτόματα "Ελληναρά" και ακραίο που "χρειάζεται κρέμασμα".

Κλείνοντας, θα σου συνέστηνα να εγκαταλείψεις την υπεραμυντική πολιτική για τις απόψεις σου και να είσαι έτοιμος να "αλλάξεις τα μυαλά σου" εφόσον το θεωρείς δικαιότερο και λιγότερο "αλαζονικό"

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More